Aeonium |
Odgovori | Stranica <1234 41> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene je godinu dana a kod nje je pelcer rastao približno 6 mj.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa to onda prilično brzo raste,mislila sam da treba puno više vremena
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj podatak koliko je rastao kod nje uzmi sa rezervom. Nisam ju točno pitao taj podatak. Danas sam bio u posjeti kod vlasnice i u razgovoru sa njom doznao da ona razmnožava svoje sukulente pretežno u Veljači i Ožujku, neposredno prije sezone vegetacije ostalo sam pretpostavio.
Danas sam ponovo dobio cijeli kup sukulenata i tri mala kaktusa. Između ostalog i dva aeoniuma. |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,moraš češće ući u goste toj dragoj gospođi,kolekcija će ti začas biti ogromna.
Znači u rano proljeće krenuti sa razmnožavanjem,hvala
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tvoj aeonium a i ostali sukulenti su prva liga. Kako je preko zime sa njima ? Dali je potrebna kakva zaštita od hladnoće ?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I kad je bio mali i danas je prekrasan. Nikada ne znam što sve spada u tu skupinu aeoniuma, ali znam da ima nekih koji bez problema prezime vani, a koji su tko to zna neka nas prosvjetli.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nekih traženih podataka
Aeonium arboreum +5*C,holochrysum -5*C, spathulatum -10*C, tabulaeforme +5*C |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A, sve zime do sada su proveli vani, doduse maknuti sa kise, pod strehom pod koju je zalazilo malo i sunce.
Sada vise nemam tu strehu, bit ce na otvorenom.
|
|
OPG 159365
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
2 x Aeonium haworthii (ili Aeonium gomerense? ) u sredini bi to trebao biti Aeonium decorum v. minor ? |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ti se zaista imaš čime pohvaliti
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow!!! divni su
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj lijevi crvenkasti mi se jako svidja. |
|
OPG 159365
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijevi i desni vuku porijeklo od istog Aoniuma moje susjede. Ta crvenkasta boja po rubu lista ovisi o količini svijetla. Što je više sunca list dobi ljepši crvenkasti rub i obrnuto.
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,a koliko vremena treba da ti narastu ovako veliki lijepi grmići?
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow
Pinus ova 3 manekena su stvarno prva liga nbjelov tebi zavidim na klimi ovoj tvojoj prelijepoj kolekciji očito jako paše |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali kaktus ne znam točno. Mislim godinu dana. Danas sam prvi puta skinuo 5 reznica sa Aeoniuma . Probati ču sam razmnožiti Aeoniume. Ove sa slike je razmnožila moja susjeda. Desni je kod mene dvije a lijevi manje od godinu dana.
"mama" Aeonium haworthi. Vjerojatno je do sada imala više od 100 potomka. |
|
maiwuti
Novo sjeme Pridružen: 26 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav znalci! vlasnica sam ,već oko 2 god, aeonium arboreum. sad sam našla ime biljke. prije par mjeseci je bočno na stabljici dobila mladice i cijela se savila(od težine valjda) i danas mi je pukla na pola. našla sam neke informacije,kao trebala bi ostavit par dana da se lom na stabljici osuši i onda je posaditi. navodno bi trebala preživjet. da li netko ima iskustvo ili savjet jer nikako ne bi htjela ostati bez nje.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto tako kako si pročitala
taj komad koji je otpao ostavi koji dan da se rez zasuši, a onda posadi u propustan supstrat i lagano sa zalijevanjem, kao i do sada ako imaš više lisnih rozeta, možeš ga čak podijeliti i zasaditi zasebno postupak je isti sretno p.s. a vjerovatno će i i na ostatku grane, na matičnoj biljci,izbiti novi listići |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma jesu li ti na slikama ista biljka kao i onaj na prvoj slici ove teme?
Ja ima onakvog s prve slike ( na prvoj strani), ali nije smeđ već je pozelenio i sad ne znam hoće li opet biti crven. |
|
Odgovori | Stranica <1234 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |