Eucaliptus |
Odgovori | Stranica <123> |
Korisnik | |
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam konačno posadila eukaliptus ove godine, evo kako izgleda trenutno!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trenutno izgleda jako lijepo, a što će tek biti kad prestane biti trenutno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, samo da on normalno prezimi ove godine i da se prilagodi, onda očekujem da će umjesto trenutno, biti prekrasno ! odmah ću si napraviti klupicu ispod stabla!!!
|
|
Staky
Nedavno posijan Pridružen: 18 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 68 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svog gunni kupila maleckog, možda nekih 20cm i jako brzo raste. Iako sam u Zg, ničim ga nisam ni prve zime zaštitila. apsolutno je otporan. Sad ima nekih 3god. i visok je preko 4m. Jednom sam ga svega odrezala na pola da mi malo dobije na gustoči. Ali više ne mogu ni rezati jer je preveliki, a i bolje mi se vidi iz ulice
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drago mi je da sam malo lutala ovom temom, jer sam ove godine, zahvaljujući jelsi i ja ponosi vlasnik eukaliptusa, pa sada vidim da ću ga moći posaditi u vikendici, obzirom da izraste u veliko stablo, a niske temperature mu ne smetaju.
|
|
RIJEKA
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj eukaliptus sam sama uzgojila iz sjemena.Eucalyptus nitens.Još nema godinu dana,visok je 20cm,lišće mu je srebrno-plavo i u hladnom zimovalištu je.U proljeće ide van,a kasnije ću ga rezatu "u glavu" da ne bude visok i da uvijek ima tak prekrasno lišće i roze,mlade grane.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moga, da vidimo tko će mi reći koje je vrste
|
|
RIJEKA
|
bvlgari76
Nedavno posijan Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da se nadovezem. Nabavio sam sjemenke eukaliptusa.
Sutra ih stavljam u zemlju. Ako netko ima neki savjet... |
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To ti ide prilično sporo.Meni je na uputi pisalo da se sjeme ne pokriva ,i ne smije se pikirati prije nego ima 4 para listova.Uspjelo mi je,sad su 20-30 cm i još malo pa idu u vrt.Držim ti fige!
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na mome je veći dio listića posmeđio....valjda od snijega ili bure ??? nadam se da će se oporaviti
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj se drži super, baš mi je lijep - hvala Jelsi i splitskoj kavi.
|
|
RIJEKA
|
adenium
Već proklijao Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša baš ti je lijep Eucaliptusić!Di si ga kupila?Dobili su ih u Gardeniji i košta 40 kn pa ne znam da li da kupim.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ga dobila na splitskoj kavici od Jelse - svi smo nešto dobili na druženju, a on ima veliki rasadnik na Hvaru, dobila sam i roza pampasicu i jedan crveni oleandar zeleno bijelih listova.
Pa mislim da nije previše 40 kn, ako ga želiš
|
|
RIJEKA
|
adenium
Već proklijao Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa baš sam razmišljala za onaj moj komadić vrta na kojem prži preko ljeta,a ako podnosi sunce mislim da bi bilo dobro.Razmislit ću do sutra.
|
|
SueZP
Upravo klijam Pridružen: 06 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova tema je poprilicno pala u zaborav i nazalost ne vidim da ima nekih povratnih informacija o tome kako su vasi ekuliptusici nakon zima...jesu li prezivjeli? je li bilo stete?
Naime, od ove godine ga imam i ja - tocnije 3 komada. Bili susjedi u MBM-u, tamo ih imali po 33,00 kn, pa on donio tri komada (jer smo mu dali 100,00 kn pa da nam kupi ako naleti na nesto s popisa koji sam mu dala) Zasad super napreduju, raste na očigled, a pogotovo nakon ovih kisa...to mu ocito super pase (negdje sam procitala da neke vrste eukaliptusa, odrasli primjerci "popiju" i do 50 litara vode dnevno, te su ih koristili za isusivanje tla gdje je bilo potrebno).
Ono sto me brine, je kako ce prezivjeti zimu (okolica zagreba), bojim se da se ne smrznu, ne mogu ih bas zastiti od sjevernog vjetra...
Zanimaju me vasa iskustva? dovoljan samo malc na tlo ili ga treba i omatati? Ha? ha? ha?
|
|
"...sećanje je smešna lupa, koja sitne stvari uveličava..."
|
|
SueZP
Upravo klijam Pridružen: 06 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda? Anyone? |
|
"...sećanje je smešna lupa, koja sitne stvari uveličava..."
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E baš si me dobro podsjetila da se malo pohvalim s mojim. Bilo je malo stabalce, tek oko 60 cm kad sam ga dobila na splitskoj kavi u januaru 2009.g. Posadila sam ga ispred kuće u polovicu bačve, koja nema dna, i zbilja brzo raste. Ova je zima bila oštra, ali kako sam ja u Rijeci, to baš i nije neka zima.
Evo slike ( ja sam tek nešto preko metar i pol), dakle zaista je velik.
|
|
RIJEKA
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj eukaliptus super napreduje. Visok je preko tri metra, bio bi i viši da mu ne režem vrh. Ima relativno tanko stablo, pa ga moram dobro učvrstiti, jer na mjestu gdje je posađen puše jaka bura.
Možda ga ne orezujem dobro, ako netko ima neki savjet molim pomoć.
|
|
RIJEKA
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eukaliptus sam kupila prošlu jesen i posadila u vrt i nisam ga ničim zaštićivala. Zima mu, nije naštetila. Nisam ga orezivala prilikom sadnje, jer informirajući se- treba ga orezati u proljeće, pa ću ga ovo proljeće orezati.
Triša, pronašla sam kako se orezuje da bi rastao kao stablo s lijepom krošnjom ili kao grm:
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon ne kužim, stablo je dugačko- visoko oko 2 m i još je krišnja metar, ako skratim dvije trećine, ostat će samo štap, čini mi se da to neće ići, možda se odnosi samo na krošnju?
|
|
RIJEKA
|
Odgovori | Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |