Horti-dnevnik |
Odgovori | Stranica <1234 9> |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto vidiš kako nam malo treba da budemo sretni.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horti,zelim ti da ispunis svoje zelje i planove!i ja stalno nesto novo planiram,al uzivam,sve me to cini sretnijom
imam viska semena turskog karanfila,ako te interesuje javi mi... i kod mene tmurno,srecom kisa ne pada |
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oprosti Gioiaa, jučer nisam stigla prići kompjuteru, cijeli dan sam bila kod mame ( kolinje, bljak ). Pročitala sam tvoju poruku pa sam najprije išla provjeriti kakve sam klinčiće dobila od Silvek.
Koliko vidim njezini su drugačiji ( kineski ). Inače turskih imam svjetlo roze i tamnoružičaste. Pa ako ti imaš drugačijih . Jedino ne znam hoće li ti bit gnjavaža preko granice. U svakom slučaju hvala ti |
|
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oprosti što ću te ispraviti 25. 12 je najduža noć, odnosno dan |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horti, oprosti što ti zachatavam dnevnik, samo da odgovorim na navod Dominga: najduži dan u godini je 21.06. (ili 22.)kojim počinje ljetni solsticij, a noć 21.12 (ove godine 21.12. u 12:04) kojim počinje zimski solsticij.
http://www.merlin-world.com/solsticij.htm http://sl.wikipedia.org/wiki/Solsticij http://blog.b92.net/text/1719/Dan najduže noći (zimski solsticij)/ Znam gradivo, jer slavim prvi dan ljeta svake godine, to je najveći praznik za mene (uz prvi dan proljeća) |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horti samo napisi adresu,nije problem
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam neki dan gledala kad počinju ponovo duži dana, naravno znam da je to 21.12, ali vidjela da je skoro točno u podne i nekako me to baš razveselilo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljudi moji pa to je još samo 6 dana a onda će polako krenut na bolje. Vidim da svi jedva čekamo malo više dnevne svjetlosti.
Meni je danas super dan - stigla pošiljka od Hane . Već sam zahvalila al još jednom nije na odmet. Hvala Hana! Posijala sam danas i pšenicu jer u subotu nisam stigla. |
|
gioiaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam psenicu stavila u vodu,valjda ce brze iznici
|
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam stavila na hlađenje teglice sa sjemenom kojem to treba za nicanje. Baš me zanima kakav će mi biti uspjeh te sjetve. Takve komplicirane nisam sijala do sad.
Eragrostis i leycesteria se za sad super drže. Od 5 sjemenčica koliko sam mislila da sam posijala niknulo mi 8 travica . To je stvarno čudo prirode ( ili bi se to dalo reć za moj mozak ). Sad kad imam dnevnik valjda mi se takvi fenomeni više neće događat. Pšenica mi već počela klijati. |
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto već si čarobnjak, ali nisi veći od mene. Ja sam posijala sjeme clerodendruma a niknula mi lavanda imaš kaj za dodati? I još sam bila ponosna koliko mi ih je niklo,sva sam si bila važna dok me majčica priroda nije spustila na zemlju
|
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E jesmo "bisernice".
Trebale bi otvorit temu "vrtlarskih čarolija". Možda su se i kod drugih članova već događala kojekakova čudesa samo za njih ne znamo . |
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od mojih 9 Leycesteria ostale još 3. Mada sam očekivala da neće preživit ovo hladno razdoblje kad nemam grijano klijalište ipak sam totalno potištena
Što ću zagledati 360 puta na dan kad se i zadnje iskrenu? Hemerocallisi su isto uginuli. Mislim da mi je lakše kad ništa ne nikne nego ovaj pomor. |
|
gioiaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nemoj biti tuzna!ma opet ce niknuti:)))
seme cu ti poslati posle praznika,sad sam se plasila da se ne zagubi. ajd osmeh na lice,doci ce i to prolece pa cemo opet sejati itd. |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horty, nemoj biti tužna zbog Leycesteria, imam ja crvene i žute. Tko radi taj i griješi. Njih je trebalo sijati u proljeće, budući da nemaš grijani plastenik. Alium svakako iznesi na hladno, ali ako smrzava učini to postepeno, prvo u hladan prostor, a zatim van (idealna temperatura je od +4--4, ali ne smeta ni ako je +/- nekoliko stupnjeva i to na 4-6 tjedana. Zatim unesi u prostor s 10 do 12 st. C, ali isto ne prenaglo. Tek će ti tada početi nicati. Ako još mogu pomoći savjetom....pozz
|
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Gioiaa, ti si tako suosjećajna i draga osoba.
Ma znam ja da će sve krenuti na bolje kad grane proljeće ali treba to dočekati, a ove su me bebice trebale do tad održati u veselju a ne ovako... |
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Crvene i žute? Moram priznati Baka Bea da nisam ni znala da žute postoje.
Ja sam već mislila ponoviti narudžbu al ako ih ima bliže ... |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema problema, Horty, mislit ću na tebe. Pozdrav
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobarveče!
....došla malo i ja "kod vas".....
....horti , samo naprijed, nastavi sijati...ne bi bilo normalno da sve odma uspije...ima čari i u izazovu...nisam još nikad sijala tako teške biljke...za utjehu - meni ne uspiju ni one jednostavne ljetnice....
....što se tiče zimske tjeskobe...evo i mene u klub.....danas sam se zavukla u kuću, nešto malo radila po kuhinji i cijelo popodne prespavala....čitala, pa htjela jesti kolače ko blesava...svih nas hvataju ove zimsko-blagdanske krize.....zato sam sad već satima na kompjuteru i bolje se osjećam....
...druži se snama i bit će ti sve ljepše!!!!!
|
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš pravo Manči. Ovo druženje na forumu stvarno pomaže.
Imala sam doduše ovih dana krizu, znala sam doć na forum a nisam imala snage jedno slovo napisat. Ne znam jel se to kome događa. Ali gledajući samo slike vaših vrtova, ljubimaca pa čitajući duhovite komentare forumaša nekako sam se bolje osjećala. Jedva čekam proljeće da prestanem više kukati i uhvatim se poštenog posla, pa da sve procvate i počnem slikati da se i ja pohvalim sa svojim blagom što cvjetnim što mačjim. Ovih dana lovim sina da mi pokaže sve od slikanja do prebacivanja na komp i onda dalje sve do postavljanja slike na forum. Kćer je već izgubila živce sa mnom. Kad savladam tehniku slikat ću najprije po kući biljčice da sve usavršim do proljeća ... ako savladam. Nekad si stvarno mislim da sam za to antitalenat totalni. A ti mladi uopće ne kuže da meni neke stvari treba 6 puta ponovit, ak oni sve skuže od prve valjda bih trebala i ja. Ha, ha malo sutra. Uglavnom možete uskoro od mene očekivat nekih sličica...nadam se. |
|
Odgovori | Stranica <1234 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |