Azalea |
Odgovori | Stranica <12345 10> |
Korisnik | |
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemaš začim žaliti što nisi kupila bijelu ta je toliko lijepa da nisi ni svijesna , nije sve i u bijelim bojama, pogledaj dobro tu ljepotu
|
|
Sponzorirani linkovi | |
hamara
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jucer sam kupila roza i crvenu nisu ogromne, ali jako pune cvjetova. S jednom se natezem vec godinama... i prresadjivala ju, i pazila i mazila... i odlazi . Ostavit cu je jos ovo ljeto, ako nece sto joj ja mogu!
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Održati azaleje u stanu s centralnim grijanjem nije lako, ako te to tješi, hamara, lakše je bilo uzgajati ih, kao nekad, u negrijanim prostorima gdje zrak nije suh i gdje se ne smrzava. Osim toga kod presađivanja je važno upotrijebiti specijalni, kiseli supstrat i zalijevati kišnicom.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja se nekoliko godina motala po teglama, pa spremi je po zimi dok nisam shvatila da bez problema može ostati vani, tako sam izgubila jednu bijelu, jer sam stalno oko nje nešto čačkala. Ovu sam stavila u sjenoviti dio vrta i praktički zaboravila na nju. Niti sam je dohranjivala, ništa posebno na nju ne pazim, i zbilja mi je lijepa. Ako je kod mene prezimila, kod tebe će još lakše, u vrt s njom, e sad ne znam dali može baš na ful sunce, ali za svaki slučaj možeš je u neku poslusjenu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li je to ista vrsta kao i ova: http://www.cvijet.info/savjeti/kategorije/2/savjet/75.aspx
ako je onda ona u primorju može ostati vani cijelu godinu ali u unutrašnjosti ne smije i zbog toga se uzgaja kao lončanica koju zimi unosimo u kuću
|
|
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mojoj definitivno nešto fali, ove zime sam je presadila u malo veću teglu, greška je vjerojatno što nisam stavila kiseliju zemlju...ima dosta cvijeta, al me njeni listići zabrinjavaju: sitni su i nisu tako bujni kao ovi na slici....budem stavila sliku....
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam vidjela azaleje pune cvjetova bez listova, ima i toga. Obavezno kisela zemlja imaš za kupiti ( za rododendrone) ili zamlja ispod bora ( preljevena vrelom vodom zbog sterilizacije). Probaj uloviti kišnicu, obična voda sadrži krečnjak koji ne nestaje sa odstajavanjem. Takođe treba uzeti đubrivo za rododendrone i za vrijeme cvatnje đubriti.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš ti hvala smrcko!
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
Tweety
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, evo sam i ja naletila na dvi prekrasne azaleje, malo je kasno, vec cvatu i to dosta. Molila bih vas za savjet, koliko san shvatila u ovom postu, ne smijem je presadivati dok je u cvatu. Medjutim, u jako malim su posudama, a ja ne znam koliko prostora je njima dosta. Skuzila sam da ih je tesko odrzati, al meni su bas drage, volila bi ih sacuvati uz vasu pomoc, naravno:) Hvala unaprijed na savjetima!! P.s. sve slike gore su preeeekrasne..
|
|
Nina
Već proklijao Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a koja je razlika između azaleje i rododendrona? i da li one mogu sad već vani ili im je ipak pohladno
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedna od većih razlika između Azaleja i Rododendrona je njihova veličina. Azaleje su manji grmovi od večine Rododendrona. Druga veća razlika po kojoj razlikujemo Azaleje od Rododendrona u vrijeme cvjetanja je u obliku cvjetova. Azaleje formiraju jednostavan cvijet dok Rododendroni formiraju grupu od nekoliko cvijetova. . Počekaj još malo prije nego izneseš Azaleje van. Ovih dana temperatura pada na – 10 C i to je prehladno za Azaleje. Evo moje Azaleje, sada je u punom cvijetu.
|
|
daaa
Novo sjeme Pridružen: 18 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma gdje je držiš da je ovako lijepa?
|
|
zedok
Novo sjeme Pridružen: 15 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok, ekipa!
Opet ja s problemom. Ovog puta - azalea.
Početkom proljeća bila sam ju presadila, jer je zemlja bila stalno mokra. Dosta je listova ispustila nakon cvatnje, a ni cvatnja nije prošla najuspješnije, jer ju, najvjerojatnije, nisam dovoljno zalijevala. Jako je mršava i nikakva. Držim ju na istočnoj strani stana i mislim da ima dovoljno svjetla, a ipak da nije na direktnome suncu.
Činilo se sve oke, ali već ju 2 tjedna nisam zalila jer je zemlja opet non-stop mokra i ne usudim se. S druge strane opet su mi neki listovi počeli padati, osuše se i padnu. Brine me jer pada dio mladih listova, tek izniklih. Zalijevala sam ju i onim prahom protiv plijesni.
Htjela bih su spasiti, a ne znam više šta da radim.
molim za savjet i hvala unaprijed
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Azalea najbolje raste u dobro dreniranom tlu, sjenoviti položaj, i jakoooo kiselo tlo. PH 4 – 6. Mislim da je kod tebe problem previše vlage i neadekvatna zemlja ( premalo kisela ) Kupi zamlju za rododendrone i azaleje i ponovo ju presadi.
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle ova može u vrt a kada je presaditi' Već ove godine ( kupili smo je u Pordenone)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro, ja svoju presadila u veću posudu i već je u vrtu. Noćas sam je zaštitila prozirnom folijom, ali mislim da je ista kao vrsta koju imam i koja je cjelu zimu vani.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala triša na savjetu i informaciji!
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam silvestera - japansku azaleju (na etiketi je prva riječ rodonderon pa ovo ostalo - j. a., silvestar), cijelu godinu je vani
i upravo se sprema cvjetati... pokušala sam ga razmnožiti reznicom ljeti, u jesen... i ništa sad u proljeće, pretpostavljam da nije vrijeme za to jer cvjeta ima netko iskutvo sa ožiljavanjem ove biljke ili neki savjet? |
|
maryann2311
Novo sjeme Pridružen: 21 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 27 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav danas sam dobila sjeme litopadne azaleje pa me zanima dali netko zna gdje i kako ga poijati dali prvo u kući ili mogu ogmah vani??
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li azaleju mogu imati vani dok kiša pada ,da li će joj to škoditi,mislim da ne trune ako joj kisnu listovi,Kupila sam jako kržljave male azaleje na popustu u Konzumu da ih spasim.
|
|
Odgovori | Stranica <12345 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |