Spathiphyllum |
Odgovori | Stranica <12345 16> |
Korisnik | |
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
do mog spatifiluma ne dolaze sunčeve zrake, pa uzrok fleka po listovima mora bit u nečem drugom............ a također su mi dva ''cvijeta'' pocrnila, ne znam u čem je kvaka, ovu biljku po prvi puta imam |
|
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen,meni pocrne listovi(baš pocrne,ne ono smeđe) kad su blizu vratiju ili prozora.Dolazi do naglih promjena temperature i onda mi pocrne.Oni smeđi rubovi budu kad im je presuh zrak.no pocrne mi ne samo po rubu nego kako ih zahvati,po polovici lista.
Ne znam jel to i kod tebe no možda pomogne.
Frida,ja takve tegle dobijem kad kupim sprej i posprejam stare,bilo kakve boje
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shasha vidiš, ideja ti je za 5, ali mislim da su one original takve...
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mogu da poverujem svi prvo vide moje saksije (ja se ubih da pokazem cvece ) e od sada idu samo one najobicnije,neupadljive
Naravno,sprej ili jos jeftinije, obicna farba za metal ,drvo... i plasticna saksija i...boje i nijanse po zelji i izboru...
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar,sve mi vidimo,samo ne komentiramo odmah sve.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno je ogorman i prelijep...
i mom se suse krajevi lista, a nikako da opet procvjeta cvjetao je jedino kad sam ga dobila... odonda nista imam ga vec drugu godinu |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo sličice oštećenog lišća mog spatifiluma
zanima me šta mislite što je uzrok i kako mu mogu pomoći (od sunca nije )? |
|
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i mome se to dešava stalno u zadnje vrijeme
jučer sam mu pošišala još jedan takav (samo malo gori) list
i mene zanima zašto mu se ovo dešava
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjerojatno suhi zrak i on voli da ga se orošava.
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ne bih rekla da je ovo posledica nedovoljne vlaznosti vazduha, prije bih rekla da je visak vlage u zemlji ili je mozda ona bakterioza - crna pegavost.
Ako pati zbog prekomernog zalivanja, probaj ovako - zali ga tek kad mu se listovi malo obese, opuste. Kod mene je to, s obzirom na uslove u kojima ga drzim, na svakih nedelju dana, ali obilno. |
|
Aglaja
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ga zalijem kad pitar postane lagan i zemlja na dodir suva
morala bih ga presadit pod hitno, al čekam još malo toplih dana da mu ne bude šok a što se tiče vlage u zraku u stanu, najčešće je oko 40%, s tim da za burovnih dana pada na 20% |
|
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok, da se nadovežem na ovu temu.
Ja sam dobila mali pelcer, bila su samo dva lista, koji sam posadila još prošle godine.Na moju veliku žalost ništa se ne događa.Mislim da samo stoji ili je koji milimetar narastao.Šta sam krivo napravila?
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mojj će procvjetati još malo. I to sve otkad sam ga stavila pored televizije
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se Aglajom.Po mom nestručnom i slabom iskustvu listovi požute od suhog zraka i suše a pocrne od prevelike vlažnosti,prvenstveno zemlje,i naglih promjena temperature i propuha.
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moj spati imao je ovu crnu fleku...dosta sam listova odsjekla jer je baš bio,obolio..savjetovali su mi manje zalijevanje,a ja ga davila vodom,jer u upustvu koje je došlo u saksiji,pisalo je da voliiii puno vode i sunca...sad sam smanjila zalijevanje,orošavam ga češče i sad za sad je dobro nema novih crnih fleka...a ovakav je bio,sa tim flekama
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj je do jučer bi OK, onda samo odjednom
voda nije u pitanju , stalno ga zaljevam jednako. |
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Teak i tvoj cvijet je jako veliki.Ja ne znam zašto je to tako, ali ispadne da sve što je problematično ja volim.Evo spatifil pa benjamin, orhideja...
Držim ti fige da se oporavi!!!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mužić ti je darovao baš lijepu biljčicu, čuvaj je mazi i pazi, pa ćeš godinama u njoj uživati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
negdje sam pročitala da ova biljčica ne voli gnjojenje. ja sam kupila cvetal pa me sad zanima da li ju trebam gnjojiti ili ne, a ako da svako koliko. strah me da ju ne uništim koliko je vi često zalijevate i orošavate da se znam i ja uklopit.
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
priručnici vele da se tokom cijele godine svakih 4-5 tjedana dodaje hranjivo za cvjetne biljke
zalijeva se tako često da se kompost ne isuši- knjiga veli svako 3-5 dana ( kod mene je čak i malo veći razmak, ali ga imam od ove zime pa je valjda to razlog) vlažnost zraka najmanje 50%, često rositi listove-posebo kad je zrak suh zbog grijanja |
|
|
|
Odgovori | Stranica <12345 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |