Bugičine slatko - slane stranice |
Odgovori | Stranica <1 34567 14> |
Korisnik | |
Karli
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej polako, poslikat ćeš drugu kad je napraviš i molim lijepo malo lakše sa tom batinom, ubit ćeš se, a glava ti još treba.
|
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga moja... ...hehehe... ....u pravu si, poslikat ću je makar kad je izvadim na pladanj, jer tko zna kad ću je raditi drugi put...
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...mislila sam da bu ovdje sve puno kiflica, išlera, linzera...kaj je ovo, jel ide Božić brzo ili?...e koka, baš sam prasica, nisam se ni zahvalila za slikicu kruheka tvojega, sorry...sam da ti kažem da budem za badnji ručak spekla taj "tvoj" kruhek tak da bumo mogli mazati moju paštetu od tunjevine...mađarica je moj omiljeni kolač, zamisli, napravila sam je i podijelila...pola sam dala snahi, a pola nećakinji, stavile u frizer do Božića...inače nju pečem po receptu moje mame koji je star više od 50 godina, vizualno je drugačija od tvoje jer je moja mama uvijek tvrdila da gore ne smije glazura pa mi je tak ostala ta navika, a i svi moji se navikli...tvoja mađarica djeluje vrlo primamljivo
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Njami, obožavam paštetu od tunjevine. Vidiš kako se dobro nadopunjujemo, nisam je se niti sjetila, a omiljena mi je. Drago mi je da ti se sviđa moja mađarica - fina je i mekana. A stari recepti su definitivno jedni od najboljih.
Za ove stranice već sam pripremila fotkice, kako radim i pečem, tako slikam, samo još ih trebam prenijeti na komp, pa kad se bacim na pisanje i objavljivanje postova, ima da mi krepucne veza.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aman ženo,kad stigneš sve to,svaka čast.Moji rezanci nikad nisu ovako lijepi
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala lijepo, draga prijateljice! Obično kad me počnu boliti šake, nabrzaka prionem poslu, misleć kako sutra neću moći... i onda je kod mene u kuhinji kao na traci... a veliko je moje društvo i svi vole slastice, to mi je motivacija unatoč bolovima... kao i to da ne mogu zamisliti blagdane bez njih... Napravim prije, narežem, spakiram i spremim u škrinju... ipak ove godine radim skromnije kolače s manje skupim sastojcima...
Rezanci su priča za sebe, nisam zadovoljna previše, nekako mi je tijesto bilo mrvičak premekano i nisam ih mogla tanje rezati. Od stroja za rezance sam odustala, eno stoji spakiran, nikako pogoditi tvrdoću tijesta da može rezati...
|
|
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam htjela pitati da li ih radiš sa mašinom.Ja je nemam,pa uvijek ručno razvijam,motam režem,pa mi se nekad zalijepe,al domaće je domaće.Jel se ovaj Sacher kolač može zamrznuti?
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, može se. Napravljen je od malo brašna, snijega od jaja, čokolade i marmelade, uz još neke sastojke. Prereže se dužini i na jednu koru stavi topla marmelada, poklopi drugom i prelije čokoladnom glazurom. Sočan je i ukusan. Zaboravila sam da se kore moče vrućim punčem.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...to su pravi domaći kolači, tak baš volim, obožavam mramorni, baš sam ga nedugo pekla u modlu za kuglof...znaš kaj bugica, što sam starija, to su mi draži ti stari i jednostavni kolači...sjećaš se onog "metarskog", to je isto moja mama često pekla, pa roladu s domaćim pekmezom od marelica...a rezanci su ti baš ono pravi, tak i ja režem ručno pa su malo deblji, moja sestrična Slavonka koja radi tak tanke da su gotovo nevidljivi kaže da su moji pravi "zagorski", haha..
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U pravu, i ja se pod zadnje vraćam dobrim starim prokušanim receptima... ...onda i ja radim prave "zagorske" rezance... .Metarski kolač je bio zakon, no moram priznati da ga nisam nikad napravila, morat ću to popraviti. A rolada, pa nikada ne ispadne kao one bakine... koliko god se trudim.
Evo, draga moja, posebno mi je drago da su ti ove stranice po mjeri. I hvala na lijepim komentarima.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme sve mi zazubice rastu
|
|
@kaktus
Trajnica Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Auuu kolegice rastu mi zazubice na te tvoje kolace, molila bih te recept od coko koko i pitanje kako pravis bijele kokos kocke...
|
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme koliko kolača, a joj tako fini...osjetim miris...uh..
A jesi probala one gumene loptice i vježbati šake? Rotiraj ih u svim smjerovima, isteži.. može i vježbanje u slanoj vodi. I ramena Bugi....vježbaj... |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon, hvala! Drago mi je da ti se dopadaju moje slastice.
@kaktusić, ... drago mi je da si navratila... za bijele čupavce biskvit je isti kao i za crne, jedina razlika je u "kupki". Bijela kupka se radi od bijele čokolade, malo margarina, šećera i mlijeka, gustoće po želji. smrcko, draga moja , evo meni i tebe... raduje me da ti se sviđaju ove moje stranice. Iskreno, ne vježbam šake, jer kad vježbam još me jače boli. Inače nisam tip koji miruje, uvijek nešto radim, pa si mislim da mi je to isto neka vježba. Za klasično vježbanje sam prelijena. Ipak, hvala na savjetu!
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čoko-koko kocke - recept
Tijesto: 2 čaše od 2 dl jogurta 2 čaše šećera 1/2 čaše ulja 3 žlice kakaa za kolače 3 ravne žlićice sode bikarbone 1 vanili šećer 2 1/2 čaše brašna Sve lagano izmješati kuhačom. Dobro zagrijati pećnicu i peći u plehu 22x35 cm, dvadesetak minuta na 180 stupnjeva. Premaz: 18 dag margarina 7 žlica mlijeka 7 žlica šećera 100 gr čokolade 100 gr kokosa Otopiti sve sastojke na laganoj vatri, ugasiti je, pa dodati kokos. Vrućim premazom pokriti još topao kolač, poravnati i dobro ohladiti. Ovaj kolač mi je odličan jer se brzo radi, bez miksanja, a niti jaja ne idu u tijesto.
|
|
Odgovori | Stranica <1 34567 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |