Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - zovin povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


zovin povrtnjak

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 14>
Korisnik
Poruka
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2014 u 07:04
Pustolovko, slažem se s tobom, ovo gnojivo je super i znam da je jako dobrodošlo mojim paradajzima, kao i ostalom povrću. Ali, tu se složi situacija, kako kažeš, vruća ljeta, pa naglo kiša, nakon toga ponovo vrućina i eto ti bolesti. Naravno, to ne može spriječiti gnojivo, ali biljke po njemu jesu otpornije. 

Sad opet nešto zavisi i o gustoći sadnje, kvaliteti presadnica, ako kupuješ ne znaš kako su tretirane, kakvo je sjeme uzeto. Ja biram samo najbolje i najljepše paradajze za uzimanje sjemena, dakle stabiljka, listovi i plod  moraju biti potpuno zdravi. I moglo bi se još puno o tome pisati, ali već mi je predugačak post. Big smile

Zova, osobno propagiram i zagovaram eko povrtnjak, ali kako pišeš, danas nema ništa da je totalno bez kemije, pa tako i to. Moje presadnice paradajza uvijek pošpricam samo jednom bordoškom juhom i to kada ih iz čašica posadim u vrt. Tijekom sezone više im nikakva druga zaštita ne treba. Ipak, pri ruci imam quadris, za prvu pomoć, zaista je djelotvoran. Prošle godine mi nije trebao. Na svojim greškama učim, pa kad se dogodilo da usred sedmog mjeseca ostanem bez ijednog paradajza, po potrebi upotrebim kemiju, pazeći na omjer i količinu.


Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2014 u 12:08
Da kakve sadnice uzimamo. Kupila kupus, kad ono narastao karfiol.LOL
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2014
Lokacija: bihrs
Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2014 u 13:07
Ne mogu se baš vaditi na sadnice,er sam skoro sve sama proizvela.Kupila sampar sadnica paradajza,doduše jesam malo više paprika al sam krasstavce sve sama proizvela kao i patlidžan i preko 250 sadnica paradajza a i kasni kupus sam posijala.Ja mislim da je plamenjača samo od ovog šugavog vremena a onaj crveni pauk ,nemam pojma.Uglavnom bilo kako bilo,ja sam jutros paradajz pošpricala onim cuprofiksom(doduše malo me šprica zezala pa mi je više špricalo kao voda-mlaz ,a me u vidu rose,pa dok sam ja to naštimala već sam i potrošila tečnost).
Krastavce sam pošpricala AFINEX-om,to su mi rekli da je kao univerzalni insekticid.Sad tražim po netu ali piše da je za krompir i jabuke.,ništa za krastavce.Karenca na krompiru je 14 dana.NE znam za krastavce,ali gdje god čitam o ovim"otrovima"duža je karenca na krompiru nego na paradajzu i krastavcima,jel tako il sam pogrešno shvatila.Krastavci su mi baš baš u cvatu ,da li će naštetiti špricanje.Špricala sam samo one u plasteniku i jednu lozu kornišona.Ostale što su mi u posebnom "eko plotu nisam,tako da mogu njih koristiti za jelo a nemau ni simptome bolesti.
Smrcko osmijeh na lice,bolji je karfiol od kupusaSmile
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2014 u 13:38
Loše proljeće, previše kiše,a i početak ljeta nije nešto dobar. Vrijeme taman za razvoj raznoraznih bolesti. Krastavcima ne bi trebalo štetiti špricanje, a dok razviju plod i bude za branje, već će proći vrijeme karence. 
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Pridružen: 17 Lipanj 2008
Lokacija: Teška planina
Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 00:31
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 05 Srpanj 2010
Lokacija: Bosna i Hercego
Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 13:55
zato curke spricajte enzimom i jos pravite smjese od koprive,gaveza,preslice.ja sam zaboravila a imam namjeru sodom i deterdzentom sa mlijekom i prosle sam godine tako.

Ima likod vas krastavaca,kod nas nema ni kod koga,samo cvjetaju u prazno.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 14:02
Nije moja tema, zova nemoj se ljutiti, smijem odgovoriti Pustolovki? Embarrassed Već dva tjedna berem salatne krastavce. Imam par grmića i dobro rode, za razliku od svih prošlih godina. 
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2014
Lokacija: bihrs
Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 14:13
Samo ti Bugi ovori ,naravno da se ne ljutim.Kod mene ima onih u plasteniku(baš sam sad listala malo nazad,pa vidim da sam 17.5. stavljala slike sa krastavcima).a prije par dana krenuli i vani,mislim da sam sijala "sunčani potok",čini mi se da se tako zove i još neke duuuuge,sjeme sam dobila od drugarice nekada davno ne znam kako se zovu,uglavnim ako imaju podporu za lozanje budu strašno dugi i tanki,meni su super jer nikad nisu gorki.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 14:15
Hvala, draga moja! Smile Ti dugi i mene zanimaju za slijedeću sezonu. Od ovih mojih, dva sam našla gorka, a pazila sam da ih berem dok ne prezriju i nisu predebeli.
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2014
Lokacija: bihrs
Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 14:18
Smrcko nadam se da će me ove bolščuge zaobići i da će biti sve super sa paradajzom.
Pustolovka imam tu smjesu i špricala sam,al sam juče dodala u to i malo kokošijeg đubreta pa ću od sada zaljevati.Ja svojim biljkama ove godine nisam davala nikakva umjetna đubriva,ni kan ni ništa samo kopriva ,gavez,preslica malčiranje
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 05 Srpanj 2010
Lokacija: Bosna i Hercego
Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2014 u 17:49
kod mene kako je krenulo prije cu pojesti zreo paradajz nego krastavicu Big smile
Zovo i kod nas je sinoc bila kisa ko tu smo mi negdje prostorno hehe.ja bas sinoc enzimima prskala,a kisa je tu samo pomogla dubinski uvukla lijek i hranu,hvala joj:)
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2014
Lokacija: bihrs
Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2014 u 15:02
Samo da se javim i da vas pozdravim.danas odmaram od bašte a i kičma me muči ustvari noga.Al ipak mi đavo nije dao mira da ležim već sam išla brati vrgane.E sad kad sam nabrala opet mi đavo nije dao mira pa sam ih išla prvi put kiseliti za zimu.Mada ovo nije mjesto za razmjenu recepata,jel koja od vas marinira gljive i kako to radite.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Siječanj 2014
Lokacija: Karlovac
Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2014 u 06:37
Lijepo, zova draga, ti si svestrana. Nažalost, ne mariniram gljive, iako zvuči primamljivo. smile144
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2014
Lokacija: bihrs
Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2014 u 22:28
Kornišone sam 2 puta presijavala.ŽPRvi put skroz slabo ponikli.E sad se dešava ono što me uvijek nervira .One prve loze su već počele davati plodove,al pošto je malo niklo od prve ture,tako da nemam dovoljno krastavčića ni za jednu teglu.,ali sam ih morala večeras obrati,jer volim kad su kornišoni skroz sitni.Morala sam ih staviti u frižider pa ću skupljati dok ne skupim za par teglica.el pravite kornišone sa vinobranom il bez njega?Hvala
Na vrh
akva View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao
Avatar

Pridružen: 05 Srpanj 2014
Lokacija: Hrvatska
Status: Offline
Bodovi: 190
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje akva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2014 u 23:28
Ja kornišone radim ovako ...1l octa , 3 l vode , 5 žl. soli , 5 žl šećera stavim da se prokuha i ohlađeno zalijem kornišone koje složim u staklenku i dodam im malo gorušice i listove kopra .zatvorim i  pasteriziram , tako radim već godinama i još mi se nijedna staklenka nije pokvarila .Ja ih isto skupljam i stavljam u frižider jer godina je jako loša za moje krastave .Smile
Na vrh
akva View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao
Avatar

Pridružen: 05 Srpanj 2014
Lokacija: Hrvatska
Status: Offline
Bodovi: 190
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje akva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2014 u 23:34
A vrganje kiselim , blanširam i stavim u škrinju , sušim , a neke sušene meljem u prah.
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2014
Lokacija: bihrs
Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2014 u 14:22
Ja sam do sada isto tako pravila kornišone, a sad sam zalila istom tom smesom i vrganja i pasterizovala pa ću vidjeti kako će ispasti,dodala i malo bijelog luka i peršuna
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2014
Lokacija: bihrs
Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2014 u 22:14
[URL=http://s1272.photobucket.com/user/zova2/media/P1010054_zpsd3d89eca.jpg.html][URL=http://s1272.photobucket.com/user/zova2/media/P1010062_zps68c02b8e.jpg.html][/URL][/URL]
Na vrh
zova View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2014
Lokacija: bihrs
Status: Offline
Bodovi: 319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zova Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2014 u 22:16
Ovo su moji dugi krastavci i puno bolji su mi od običnih jer nikad nisu gorki a budi uveliko preko pola metra
Na vrh
akva View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao
Avatar

Pridružen: 05 Srpanj 2014
Lokacija: Hrvatska
Status: Offline
Bodovi: 190
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje akva Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2014 u 10:55
Povrtnjak ti je predivan ...ove godine sam prvi put posijala te duge krastavce i oduševljena sam , cijena sjemena nije baš mala , ali nisam požalila ...stvarno nisu gorki i ne stvaraju želučane probleme  .Thumbs Up
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,170 sekundi.