Aronija |
Odgovori | Stranica <1 7891011 12> |
Korisnik | |
Aronija
Novo sjeme Pridružen: 09 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako nekoga zanima i želi probati sok aronije nek navrati na www.aronija.com.hr
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove godine imala sam na tri mjesta "grozdiće" aronije, no kako staln nismo u vikendici, kad smo se vratili nije bilo niti jedne jedine bobice. Pretpostavljam da su je obrstile ptice, iako je rečeno da je ptice neće zbog trpkog okusa. No ipak smo prije ptica uspjeli probati, okus je i mene razočarao, vrlo je sličan crnom ribizu, ali me veseli da je plod dobar za preradu, pa ako bude sreće, bit će za sokić ili pekmez.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I mene su ptice naljutile, a ne bi mi bilo čudno da su se i voluharice nasladile mojom aronijom. Vražiji miško može sve. Tako da sam vidjela bobice sad ga ima - a sad nema
Ja volim okus crnog ribizla, tako da ako je takav mogao bi proći i bez prerade. Planiram napraviti od aronije živu ogradu oko 16 metara, zaštita od neželjenih okica. Kažu da naraste 2 met., taman ja sam 1.66 Na metar ide 3-4 sadnice aronije za živu ogradu. Samo ne znam koliko odmaknuti od međe i pletene ograde. I naravno u buduće, mreža protiv ptica. |
|
mimi 45
Upravo klijam Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 111 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam prošle godine posadila jednu voćkicu i ove godine rodilo je par bobica ali isto nisam oduševljena okusom...ali ako je zdravo naviknut ćemo se
|
|
pehist
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme Pridružen: 19 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
preksutra 02.09.2010. u jutarnjem programu, emisija Dobro jutro Hrvatska pogledajte prilog o Aroniji
|
|
pehist
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=YvCbdBZak1o
|
|
MGrubi
Upravo klijam Pridružen: 31 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja aronija je rodila full
ima 3 grančie i sve 3 su bile pune kiselkasti okus, osvježavajuć ... nisam mogla je pojesti više od 3-4 bobice ali imam dobre vijesti: frape od banana , aronije i vode (može i sok od naranče) je FENOMENALAN toplo preporučam ;) |
|
autosjedalica glavu čuva
|
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ja imam dvije sadnice aronije i to već dvije ili čak tri godine ali nisam dobila niti cvjetić.Slabo i raste,očito negdje griješim u uzgoju.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super vijest MGrubi, meni je najvžnije da voće jedem sirovo
Mikica bitno je da je biljka zdrava. Negdje sam čitala da biljci treba oko 3 godine da da plod. Možda ovisi starost tvoje sadnice, ako je bila mlada kod sađenja. Probaj je pođubriti stajnjakom i možda presaditi na drugi položaj. Ali ne bi trebao biti probem položaj, jer ona može i u slanoj zemlji |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Jelle
Novo sjeme Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas sam posadila aroniju. Nadam se da če mi vec na proljeće dati barem pokoji cvijetić.
Oduševljena sam s onim što sam čitala o njezinim ljekovitim svojstvima na netu i malo sam razočarana radi okusa.
|
|
1234DRENOVA
Mladi grm Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 535 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam aroniju tri godine i ni cvijeta ni ploda,u jesen smo ju premjestili na drugi položaj pa ćemo vidjeti
|
|
metjubosh
Novo sjeme Pridružen: 06 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemojte zameriti na poznavanju jezika , ali milio bih da mi date savete kako razmnozavati aronije i koliko otprilike daje rod jedan grm ovog voca. Hvala najlepse.
|
|
tajčica
Pustio korijenje Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja je imam već 3 godine i od prve godine mi cvijeta i daje plodove, bitno je da je na sunčanom mjestu skoro pa cijeli dan.
|
|
pehist
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vec ima tema o aroniji
aronija se vrlo uspjesno razmnozava reznicama a i poloznicama. jedan odrasli grm u prosjeku daje oko 10 kg voća, neke sorte i do 15. |
|
pehist
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima zemljista gdje aronija slabo uspjeva. trazi dosta humusa. mozete i novu sadnicu probat kupit. |
|
berlin
Novo sjeme Pridružen: 22 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima,
novi sam član foruma. Uskoro planiram posaditi aroniju. Našo sam cijene sadnice po 14 kn? Zanima me je li cijena ok? Dalje... Kako namjerevam posaditi veću površinu, zanima me i plasman na tržištu... u kojem obliku prodavati? Kao plod ili proizvod? Kako teče otkup u HR? Nadam se da nije previše pitanja.... Hvala unaprijed!!!!! |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dosta tesko pitanje, neznam dali se netko bavi uzogjem ove biljke na forumu da da precizniji odgovor. ako nista drugo malo cu prouciti i raspitati se da saznam nesto vise o ovome
|
|
berlin
Novo sjeme Pridružen: 22 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
odlično, hvala. Planiram puno toga posadit pa mi je svaka informacija zlata vrijedna....Nije da se ja nisam raspitivo, al možda netko zna više
|
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu li rasaditi aronije od ovih koje imam?
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da se može.
Ako se sjećam jednog teksta aronija se širi mladicama iz zemlje ( korjenovi izdanci ). Malo nagrnuti zemlju pa vidjeti hoće li se grane, koje su još uz matičnu biljku, ukorjeniti. Odsjeć ih nožem ili žiletom. Ili jednostavno uzmi granu sa petom i na jesen je ubodi u prozračnu zemlju. Ljudi i polomjene grane zapikaju pa ukorjene. Najbolje ukorjenjivanje je u kompostnoj hrpi, toplo i vrvi fitohormonima Zaljevaj juhom od bazge i vrbe, one su pune fitohormona. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Odgovori | Stranica <1 7891011 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |