Zvjezdan - Aster |
Odgovori | Stranica 123 8> |
Korisnik | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 16:49 |
gledala sam po internetu....ima divnih
Latinski naziv: Aster Narodni naziv:zvjezdan Sadnja: ne znam točno ali pošto narasti veliki grmovi vjerujem da je bolje ne saditi pregusto Visina: ima raznim sorti - niskih i visokih Oblik: grmolik Cvjetanje: krajem kolovoza pa do listopada a ponegdje i dulje Boje: puuuuno boja Razmnožavanje: sjemenom u proljeće i reznicama u ljeto Prihrana i zaštita: ?? Položaj: sunčano mjesto Temperatura: u toplijim krajevima može prezimiti bez problema Vrt ili posuda: vrt ili posuda Ostalo: niski jastučasti zvjezdan /aster dumosus/ visoki oštrolisti /aster novae-angliae/ glatkolisti zvjezdan /aster novi-belgi/</SPAN> |
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aster (zvjezdan) je trajnica koja se jako brzo razmnožava.
Kad zvjezdani procvatu, oni najavljuju kraj vrtlarske godine... |
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam jastučastih i puzavih zvjezdana za kamenjare i jako su mi lijepi! Brzo se šire (tako da imaš za rasađivanje i dijeljenje) Imam ih u bijeloj, roza i lila boji! Evo nekoliko sličica slikanih lanjske godine u cvatu;
puzavi zvjezdan;
jastučasti zvjezdani (roza i bijeli);
|
|
xenia64
Mladi grm Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija mogu li se zabiljeziti za tvoje zvjezdane Ja imam samo visoke u ljubicastoj boji ako trebas
I mislim da su Astre ono st mi kazemo "lije e kate" a ovo uskolisni zvjezdani na slici ( ne radi mi dio slova na ti kovnici) gornjoj
|
|
Letitia
Nedavno posijan Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"Kad zvjezdani procvatu, oni najavljuju kraj vrtlarske godine..."
Na Rabu, kod moje prijateljice, cvatu neprestano. Nisam mogla vjerovati, prije tjedan dana, kad sam vidjela kako cvatu. Bili smo krajem devetog mjeseca i ostavili ih cvatući. Cvatu još uvijek.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Letitia, mislila sam na kontinentalni dio... Blago onima na moru koji cijele godine uživaju u cvijeću....mi nemamo taj luksuz
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
potpisujem te u potpunosti |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Negdje u slikama cvijeća ima i ovaj aster, ali za one koji se tek upoznaju sa njime mislim da je pametno imati i ovu sliku ovdje!!
Visoki aster - trajnica |
|
dada
Nedavno posijan Pridružen: 18 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aster ima moja svekrva, ljubicasto-plavi niski i raste i siri se ko ludo. odnjela sam tati na more i od nekoliko grancica sad vec ima spalir. svekrva se sprema pocupat pol toga, pa ako netko treba..........drage volje. mislim da je sad taman za presadjivanje.
i stvarno, kad oni procvatu, znam da stize zima. |
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li su svi asteri trajnice i jel to znači da će nagodinu sami ponovo niči ?
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na mojoj slici je visoke vrste aster i trajnica je!
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aster se jako brzo širi i potjera iz korijena slijedeće godine, ja svoje svako malo moram rasađivati.
Postoji i jednogodišnji: ljetni zvjezdan http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2443 |
|
hobotnica
Nedavno posijan Pridružen: 15 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 52 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A tako se zove taj cvijet?
Dobro da sam nabasala na tu temu jer mi muž želi baš te posaditi uz kuću, a ne zna kako se zovu već mi pokazuje iz auta: vidiš, ove hoću! A sad ih baš ima puno i rastu kao grmovi. Nema mi druge nego otić u šetnju i zamoliti susjeda ili tko već ima sjeme da posadimo |
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako izgledaju niski zvjezdani ovih dana u mom vrtu. Kad on ocvate znam da nema više cvata u vrtu do proljeća. Nije uopće zhtjevan. a jako se brzo širi. Na proljeće sam posadila par malih sadnica i evo što je ispalo.
Nemojte ih "gužvati" sa drugim cvijećem jer na proljeće to izgleda jako maleno, a u jesen je ogroman. Kad ocvate samo ga se do zemlje poreže i na proljeće potjera mladice.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
hobotnica
Nedavno posijan Pridružen: 15 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 52 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Korijenko, prekrasni su ti
|
|
Jasenka
Mladi grm Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Wow! Stvarno su prekrasni Ja sam tek sada dobila dvije male sadnice (bijelih i plavih) pa jedva čekam sljedeću jesen :)
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj prvi aster ( niski ), pokusni za gorsku klimu.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šmrcko prekrasan je aster, ja sam ga prvi puta stavila u gorskoj vikendici (kraj Josipdola-hladno kao i kod tebe), on po zimi nestane i na kraju ljeta se pojavi - prekrasno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesi li ga zaštićivala ičim od snijega i hladnoće? Đubriš li ga?
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrcko ne znam koliko je kod tebe zima ali sa svaki slučaj kad ga ošišaš do zemlje onda ga prekrij sa tim grančicama. Ne brini on ti je jako otporan. Ja ga nisam nikad gnojila. |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Odgovori | Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |