Mahune |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
chucky
Novo sjeme Pridružen: 24 Srpanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 14:56 |
Imam problem s mahunama.
Imam nisku i visoku vrstu. Obje su lijepo niknule i razvile se. Visoke su oko 2m u visinu. Zemlja je pognojena i malčirana te ih redovito zalijevam. Problem je što nemaju niti jedan plod. Da li netko zna mogući razlog što nemaju plod? |
|
Sponzorirani linkovi | |
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam isti problem razlog je prejaka susha
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Chucky da dobro ti je Pustolov rekla,prevelika suša,kod mene je isti problem s visokim grahom,uopće niti raste niti cvate,a o plodu onda da i ne sanjam!
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
ljiljus
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pridružujem se problemu, kod mene ista stvar
|
|
Lipik
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I kod mene je isto. Biljke su lijepo izrasle i vidim da imaju dosta pupoljaka - ali niti jedan još nije procvjetao pa nema niti "m" od mahuna.
Da li netko ima iskustva što će dalje biti. Ima li šanse da ipak bude nešto mahuna ili da ih jednostavno počupam? |
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj čupati Cimcifuga! Bila bi to velika šteta. Mahune su jako čudna biljka koja se jako često "zamladi" kad nakon suše dobije malo kiše i malo se temperatura spusti. Nerijetko se mahune zamlade i kasnije u jesen, tako da ja svoje nikada ne čupam do mraza. Evo moje koje su skoro posve izgorile od sunca, danas vidim ponovo bacaju pupove, a palo je samo malo kiše.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetu. Moje inače sasvim dobro izgledaju, samo je nešto donjih listova požutilo i otpalo. Ostavit ću ih onda i vidjeti što će se dalje događati. |
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne zahvaljuj! Vjerojatno na njima neće biti prebogat urod, kako bi bio u dobroj godini, ali će ih ipak biti. Bar koliko da plate uložen trud
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma kada izračunam da sam plastificirane metalne štapove platila po 20 kn komad, pa sjeme koje je bilo kao vrag skupo jer se radi o nekakvim jako širokim i mesnatim mahunama... mogla sam kupiti 20 kilograma mahuna!!! Ovako sam od sijanja do sada petljala oko njih, zalijevala, okopavala... a ono niti jedne mahune na vidiku. Zbilja je čovjek ponekad malo i blesav... ali kada ti nešto čini zadovoljstvo, pristaneš biti i blesav na kraju! |
|
dadinica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne jedi se draga moja, ova je godina vanrednog stanja. Ništa se ne može ove godine ocjenjivati, jer ne upada ni u kakav prosjek. Da je godina bila dobra, vjerovatno bi psovala zato đto ne bi znala kud bi s tolikim mahunama
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
obe godine je sve ured podbacilo pa tako i mahune.ti plastificirani stapovi ti vrijede sij i sljedecih godina i isplatit ce ti se cim prvi put dobro rodi.
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako ne zalijevam, moje mahune su velikim dijelom izgubile lišće, a neke su se i posušile.
Jučer sam ugledala DVIJE mahune na njima. Dakle, ne mogu reći da su baš sto posto podbacile! |
|
Pustolovka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ko je ove godine vidio pet mahuna na motki nek digne dva prsta
samo dzabe sijali nema nista. |
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Potpisujem, ništa ne dižem |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
Pustolovka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni nek ima paradajza ravno mi do mora.kad su samo kise mahune rode ne znas kud ces sa njima,a paradajz napadne plemenjaca.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja nabrala jednu vrečicu,ali samo niskih! Za visoke bolje da ništa ne govorim...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može li netko dati savjet - sijala sam mahune, niske žute i niske zelene. Cvjetale su i imaju ploda zaista puno malih mahunica. No poblem je što su duge max 3 cm i nikuda se ne miču, ne rastu. Kada ih se otkine ne mogu se prelomiti jer su jednostavno nekako kožaste tj. suhe, nemaju konac. Zalijevala sam ih i mislim da imaju dosta vlage, a nije niti presušno, listovi su im zeleni. Zašto u tako kožaste i što je za raditi da im se pomogne.
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za početak,,,,kakve je kvalitete tlo?,,možda je to čimbenik!
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zemlja je dosta pjeskovita, no stavila sam prošlogodišnji kompost i organsko gnojivo (pokušavam što više organski-biodinamični pristup) tak da mislim da je o.k. I sad ponegdje cvjetaju a mahunice stoje i stoje.
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Po svemu sudeći....mahune obožavaju vlagu,,,pjeskovita zemlja je drenirana,,,,,voda ishlapi,,,,trebaš i svaki dan zalijevati još sada ljeti,,,mahune bez vode su žilave,,,nerastu,,,,načisto propadaju!
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |