Cambria |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
bubica 78
Pustio korijenje Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 11 Siječanj 2008 u 00:54 |
Pozdrav!
Vidjela sam u dućanima da prodaju Cambriju, jako mi se sviđa, našla sam podatak da je to hibrid koji u prirodi ne postoji.
Zanimaju me osobna iskustva sa tom biljkom i koji ima uvjeti trebaju.
Hvala.
|
|
začin mora teći
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imao sam ju jednom davno!
Simpa je jako!
Od uvijeta voli: mnogo svjetla no ne i direktno sunce, prejako sunce joj spaljuje listove
vole zalijevanje i to potapanjem u vodu jednom tjedno dok sa prihranom treba nešto rijeđe, tek jednom mjesečno.
Treab ju držati na temperaturi oko 20*C ne jako puno iznad toga, a dok je u fazi mirovanje temperatura treba biti nesto niža! ne viša od 17*C
I svakako je svake 2do3 godine treba presaditi u vecu posudu.
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš možda sliku da ju vidimo???
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moje cambrie
kupila ju nedavno |
|
bubica 78
Pustio korijenje Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima ih u pevecu , 70-tak kuna, samo što ove imaju manje dimenzije cvijetića ( o odnosu na ovu sliku, ili mi se barem tako čini) i ima ih 20, a možda i više, i u svim bojama, izgledaju jako "kupi me". Hm, a ne znam soba mi je smještena na sjeverozapadu, pa nisam baš na ti sa svjetlom, phalenopsisi su zadovoljni , ali cambrije...
baš je krasna ova cambrija sa slike.
|
|
začin mora teći
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila ju u baumaxu 140 kn. Ova moja je visoka oko 90cm sa lončićem...
|
|
Cattleya
Nedavno posijan Pridružen: 20 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Haj. Ljetos sam moju držala na Zapadnoj strani , jedno 1 m od prozora i bilo joj je dobro u društvu Falenopsisa. Bitno je da nema direktnog sunca, a kad je Cambria u pitanju SZ je sasvim u redu. Nije potpuni sjever. Gdje je sada staviš, ne miči ju previše. Na žalost još mi nije ponovno cvala jer sam ju presadila u hidrokulturu pa joj je valjda trebao period prilagodbe i sad joj raste nova pseudobulba pa će valjda biti cvjetova na proljeće. Da bi se potakla cvatnja trebala bi zimi biti na hladnijem- prema nekima dovoljno je mjesec dana temperature ne niže od 12 C, a prema nekim drugim izvorima i cijelu zimu je treba držati na hladnijem. Mislim da to ovisi o samom križancu, a ti ćeš već sama vidjeti što joj odgovara. |
|
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moje ljepotice, u početku je imala veće cvijetove i intenzivniji miris, ali i sad je lijepa.
By bistra at 2012-02-03 |
|
Tena 28.3.2010
|
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lijepa ti je baš :)
evo moje današnji ulov :) |
|
Per aspera ad astra.
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Zvjezdana dobar ti je ulov
Nek' ti je sa srećom!
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidit ćemo hoće li preživjeti jer su ju utapali u vodi tamo u bauhausu
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zvjezdana - baš ti je lijep ulov. I ja ju imam - kupljena na odstrelu. Sad mi je već sa strane pustila tri zadebljanja s listićima, možda dočekam i cvijet....ah...
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam pitanje; moje cambrie su ocvale i sad me zanima što sa cvjetnim stapkama, ostaviti da se osuše pa onda odstraniti ili odsjeći odmah ?
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, pročitaj ovdje |
|
Rijeka
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moje, prvi put cvijeta
|
|
Rijeka
|
|
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno
moja više ne želi cvasti odkad je došla kod mene doma...
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro,predivna je
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam ovu camriu na sniženju, evo je, jel ima potecijala ? Ili sam pogriješila pri kupnj ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima po5encijala jer ima novih mladih izdanaka;-)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |