Njemacka |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Siječanj 2008 u 19:09 |
Munchen - Olympiazentrum
Opet svladavam strah od visine na 185m visine na tornju
|
|
Sponzorirani linkovi | |
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jedan ljepotan me dočekao u podnožju tornja kad sam sišla :)
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Munchen - Marienplatz
šetnja nakon posjeta tornju donijela samo par sličica jer je pao mrak
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne slike!!!
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne slike... (mužu nesmijem pokazat ovu di je BMW)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ostala bez teksta, predivne slike, tko zna dali je i grad zaista tako lijep.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma predivan je i bilo je toliko još stvari za slikati, ali me uhvatio mrak pa ništa od sličica drugih
Bar sam oči nauživala
|
|
stephanotis
Mladi grm Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Munchen...moj rodni grad.
Slike predivne. Ja ga se ne sječam ( imala sam dvije god. kad smo se preselili u Frankfurt am Main). Morat ću otići malo u posjet...
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da obnovimo temu a i ovo lepo vreme me izmamilo ne samo u vrt nego i na razmisljanje o nekom skorom putovanju (vec imam nesto u planu,samo cekam pravi trenutak da objavim mojima ).
Frauenkirche
Ako ste vec u Minhenu neizostavno obidjite i Neuschwanstein (prev. Novi Labudov Kamen),gradjen od 1869-1886 u stilu nemackog romantizma iz 13v. za vreme vladavine bavarskog kralja LUDVIGA II. Nalazi se na 965m nadmorske visine,povrsine od 5935 m2,godisnje ga poseti 1.3 miliona turista. Uvrsten je na UNESKO-ovu listu Svetske kulturne bastine i posluzio je kao uzor za bajkoviti dvorac u temarskim parkovima Disneylanda.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sa ovog mosta je jedino moguce fotografisati dvorac u celoj velicini (visini ) .
.. Ludvigov dvorac
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Haidelberg, na sredini puta od Frankfurta i Stutgarta,smesten u romanricnoj dolini Rajna-Nektar, spada u najstariji univerzitetski grad u Nemackoj.Danas je od 140.000 stanovnika ovog grada 30.000 studenata.
.
.
poled na Old Bridge
|
|
|
|
rena
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 767 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na slikama, Mimar. Heidelberg je stvarno prdivan, tamo sam zivjela tri godine i mislim da znam u cemu uzivas.
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Volim da vidim metropole (doduse, vise one sa nekom istorijom,ne volim staklo,metal,beton,prosto i ne zalazim u takve delove) ali sam vise za manje gradove koji imaju svoju dusu,narocito kada bih mogla birati za zivljenje u njima.
"Pariz je uvek Pariz ali Berlin nikad nije Berlin" (Dzek Lang,franc.ministar kulture)
Drugi po redu najveci grad EU (posle Londona), sa oko 3.5 miliona stanovnika,podeljen od 1949-1990 na Istocni i Zapadni,danas ima sve odlike velikog,liberalnog,kulturnog megalopolisa sa utiskom prostranstva i sirine.
Berlinski televizijski toranj 368m, sagradjen 1969.Sa njegove osmatracnice na 104m visine pruza se pogled na celi grad.
Berlinska katedrala (1905.god),najveca protestantska crkvau Nemackoj
Neue Wache-zgrada kraljevske garde
Brandeburska kapija (simbol Berlina,izgradjena 1791. nekadasnja granica izmedju Istocnog i Zapadnog Berlina),kvadriga koja nosi Nike(lat.Viktorija),boginju pobede.
Humbolt univerzitet,osnovan 1810. godine
Sharlotenburg barokna palata iz XVIIv.
|
|
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne slike, krasnog grada ima se zaista što pokazati, ali imamo i mi u Hrvatskoj i sela i gradova i nacionalnih parkova i parkova prirode i predivnih planina, rijeka , jezera, o moru da i ne govorimo, znači ovaj dio foruma stalno mora biti aktivan, postajte slike koje imate, ne moraju biti tako veliki i predivni gradovi.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno, i Trisa,ako bih mogla da biram od sveg sveta (vidjenog i nevidjenog) najradije bih ostatak zivota provela na HVARU ili Sremskim Karlovcima.
|
|
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam i za ove slike, mene su malo vratile unatrag par godina...
Osobno nisam nikada bila u Berlinu, ali sam živjela u Solingenu, tako da sam stalno posjećivala Diseldorf, Keln, Wupertal (napisano na hrvatskom, jer imam hrvatsku tipkovnicu) općenito tu rursku oblast.
Meni je Njemačka izuzetno lijepa zemlja, sve je uredno, i meni osobno je gore bilo nezaboravno!!!
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivno
|
|
bleckbelt
Nedavno posijan Pridružen: 01 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 54 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne slike,posebno mi se sviđaju dvorci. A kao sportski fanatik ne mogu a da ne primjetim i Olimpijski centar |
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kad gledam slike Njemačkih gradova suze mi mame na oči,provela sam djetinjstvo u Frankfurtu i volim ga samo kaj nisam bila već goooodinama tamo a baš bi htjela pokazati svojoj djeci kak je to izgledalo uživo,oni su zainteresirani ali nikak da skombiniram sve
|
|
sutra je novi dan
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da izvučem ovu temu iz debele prašine i malo ju osvježim.
Ovogodišnje uskrsne blagdane provela sam s obitelji u Njemačkoj točnije na relaciji Fulda-Haurswurz-Frankfurt. Fulda - grad u Njemačkoj pokraini Hessen. Broji oko 60 000 stanovnika i glasi kao koljevka krsčanstva u tom dijelu. Tu se nalazi crkva i samostan koju je 744g osnovao Strumius, učenik Sv Bonifacija pokrštavatelja germanskih plemena. Relikvije Sv Bonifacija nalaze se u katedrali Fulde |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |