Tamarix parvifolia |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
Palmark
Nedavno posijan Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Travanj 2008 u 14:38 |
Prekrasno i neobicno drvo cesto se moze videti na Mediteranu,po plazama i parkovima,ali sasvim lepo raste i u kontinentalnim uslovima!
Cveta tokom aprla prelepim roze cveticima koji su bogato nacickani po granama,te celo drvo izgleda kao roze pena! List mu je neobican,ljuspast,a kora ispucala i tamna! Evo slike mog primerka od danas! Zaista ga obozavam,a miris mu je fantastican! |
|
USDA zone: 7b/8a
|
|
Sponzorirani linkovi | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno prelijepo cvjeta
a i drvo mi se sviđa-tako je neobično ovako nagnuto |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tamarixa ima kod mene u Primorju jako puno i prekrasno je drvo, baš dobro da je netko pokazao slikicu istoga.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan je!!!
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ga i ja, bas sada je poceo da cvijeta.
|
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divno drvo, šteta što cvijeta tako kratko.
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zovemo ga tamaris, ima ga najčešće uz more, voli slani, vlažni zrak...
Baš sam razmišljala da slikam i stavim na forum.......
|
|
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slikaj ! Jer ionako će uskoro ocvasti i onda ostaju lijepe vitke zelene grane....
|
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da se i ja pofalim sa mladim tamarisom!
pitanje jel on obavezno raste ukoso,pokušavam ga tri godine izravnatali raste samo na jednu stranu? |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, tamarisi vole spuštati grane prema dole, kao vrbe.....
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U jesen ga orezi i oblikuj, moze se lijepo oblikovati kako drvo.
|
|
on the cloud
Pustio korijenje Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove godine ga i ja mišljah nabaviti, ali promaklo mi je...
|
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, ovo si i ja gledam nabaviti jednog dana...
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lako se razmnozava, uzmes granicu i zabodi u zemlju i odrzavaj vlaznom.
|
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala za info...
Znači, moram otići maznit kod svoje stare srednje škole grančicu?! |
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jednu mozes odsjeci na nekoliko komada i zabodi. kada pocne rasti vodi racuna ga oblikujes, ne daj da ti raste kao grm.to mozes samo napravit orezivanjem. Uz stabalce ce ici mlade grancice ti ih odmah orezi i sisaj ga lijepo, skracuj pa ces vidjeti kako ce biti lijep.
|
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OK, hvala za ove informacije.
A kada je najbolje vrijeme da odem maznut grančicu i zapelcat doma? Je li sada dobro vrijeme? |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš probati i sada, ali mislim da je bolje kad biljka miruje, dakle negdje kasna jesen ili rano proljeće.
Kraj moje morske vikendice ima jedan prekrasan - grane mu se kupaju u moru - nažalost na ovoj slici se to ne vidi, ali fotkati ću ponovo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, prekrasan je...
Budem onda u jesen probao, a jednu i u proljeće na godinu. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
osim rozih cvjetova ima ih i "blijedo-žućkaste" boje
ovo je u navodnicima jer je boja tu negdje TILJO ja sam prije par godina ubrala grane s pupoljcima - da je stavim u vazu i nakon što je počeo padati cvijet zabola sam ih u teglu i primile su se tako da znaš da je moguće i kad biljka ne spava i sad imam biljku u dvoru, i ja sam htjela oblikovati u stabalce, ali svekar ih je ove zime porezao na niti pola metraq visine njega u siječnju uhvati manija skraćivanja svega živog, najprije počne sa ružama, lozom i ostalim što stvarno zahtjeva orezivanje... ... a ove godine je završio s tamarisom, magnolijom i lantanom |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |