Stapelia, orbea - Asclepiadaceae |
Odgovori | Stranica 123 13> |
Korisnik | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 16 Srpanj 2008 u 14:52 |
ove bodlje što se vide na slici izgledaju opasnije nego što u stvarnosti jesu pa mogu reći da služe samo za zavaravanje zahtjeva njegu kao sukulenti i kaktusi - ne često zalijevanje, bolje podnosi sušu nego vlagu voli svjetlo mjesto, ja ga držim vani i cijelu zimu (ne znam kako bi izdržao kontinentalnu zimu), mislim da bi mu zimi odgovaralo i svjetlo negrijano mjesto (zbog ljetnje cvatnje) ako je izložen jakom suncu pocrni (zelenu boju promijeni u tamno smeđu) ima prekrasan cvijet što se vidi i na slici, malo smrdljikav, ali... to je zato jer ga u domovini oprašuju muhe pa da ih privuče lako se razmnožava - dijeljenjem izdanaka, a kažu i sjemenom, ali to nisam probala nemam dig. aparat i ovo je slikano mobitelom pa su slike malo lošije |
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo još jedne slike
malo se bolje vidi sama biljka, a ima čak i mahunu sa sjemenom (jedva čekam da se otvori) |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme stavrno je zanimljiv...
Kod tebe sukulenti i kaktusi prva liga... |
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali ispravak .....orbea NIJE kaktus nego spada u porodicu Asclepiadaceae ili ti Svilenice koja je po novoj odredbi smještena kao podporodicu Apocyanaceae ...... da skratim srodna je Hoyi ili voštanom cvijetu i oleanderu,grčkom oleanderu ili ti Asclepias curasawica.........
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tropi hvala za informaciju
ma i meni je bilo malo čudno reći da je kaktus jer su mu "bodlje" stvarno bezopasne |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
frida - nekako ih s vremenom sve više volim
što jer su mi stvarno neodoljivi, a što silom prilika - na ovu sušu i još kad mi po balkonu (i okolo) mota južina jedino kaktusi i sukulenti opstaju |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
potpuno te razumijem...
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moram napomenuti da mu cvijet ima jako neugodan miris, ali osjeti se jedino ako baš zabiješ nos u cvijet (ko moja djeca danas popodne , svidio im se kao izgleda pa su valjda mislile da tako lijepo miriše, kad ono...)
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma obavezno treba provjeriti kako cvijet mirisi... Obavezno!!!
pogotovo susjedi koja vas gnjavi ... brze je se rjesite :o))
|
|
Vrijedni mrav
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Taj nazovimo miris je i privukao muhe prošle godine na tvoju stapeliju ( ako su slike tvoje biljke ) i zbog toga su se stvorila dva tuljca puna sjemena koja izgledaju kao maslačkovi padobranci. Naime muhe privlači taj grozni miris i onda opraše biljku koja te odmah slijedeće godine nagrae sjemenom. Budući da se stapelija jako brzo razvija iz pelcera, sijanje sjemena preporučujem samo onima koji vole eksperimentirati i sijati.
|
|
arbor
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Novo sjeme Pridružen: 01 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moja je procjetala, uskoro će i još 3 pupa se otvoriti. Već sada ima tako jak miris Ima li tko još iskustva sa ovim sukulentom.
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam ja, prije nekoliko godina sam dobila ovu biljku i s vremenom se puno razmnožila, jako puno sam ih i podijelilaali, kako je zimi nisam sklanjala, a kod nas je bilo par dana snijega, nije preživjela ledeni okov i skroz je propala |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaista je velika! (Slike nisu moje, mozda ce uskoro zamirisati i kod mene!) Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasna je, koliki samo cvijet ima
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koji cvijet ,super je
|
|
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divota, pravi div
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ninočka, jesi li sigurna da će zamirisati? |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo pogledajte pa se uvjerite da cvijet stapelie miriši. Kad ne bi mirisala ne bi bilo ovih simpa posjetioca. Ove idu samo na miris.Stapeliu sam jučer slikao. Cijelo vrijeme je bila zauzeta. |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ha, ha, na ovu veliku muhe nesu jaja.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam sigurna ali mislim da je na ivaničkoj kavi Brbe podjelio ovu biljčicu, rekao je samo da smrdi... Ali je baš krasna. Neznam dali je to pravi naziv, valjda će se Brbe oglasiti..
|
|
Rijeka
|
|
Odgovori | Stranica 123 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |