Tropski vrčevac - Nepenthes |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 08 Prosinac 2007 u 12:14 |
Imam jednu mesožderku, pise na etiketi Nepenthes, i dosta je narasla u proteklih par mjeseci pa me zanima dlai se može i kako razmnoziti??
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivona,ja sam probala sa granom(imaš tu niže temu"kukcožderke"to je o njoj)ali mi se nije primila.Moja je isto dosta narasla u visinu no isto je i mlade potjerala odozdo.Mlade sam posadila i ok su.
Jel ti imaš mladih odozdo ili bi je granom pelcala?
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
teraju mi mladice i iz lončanice, a i grane su dosta dugačke, pa sam mislila i njih malo skratiti. a neznam dali se mogu, putem djeljenja. ne želim oštetiti biljku, ako se to tako ne radi.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gle,ne znam kako se to radi.Mogu ti reći šta sam ja napravila.Ja sam je djeljenjem razmnožila,Kako su se meni tobolci osušili a ona je narasla dosta u visinu,ja sam nju odrezala do polovice(ta grančica mi se nije primila),bilo mi je bezveze da troši hranu na rast u visinu a mlade da sporije rastu .Nisam primjetila da joj je išta smetalo.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja imam jednu takvu i isto se spremam za pokusaj da si ju razmnožim. Sigurno ce se aleksandar javiti i pomoci nam, On je guru u tim stvarima!!!
|
|
lily13
Novo sjeme Pridružen: 02 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je li zna ko di oko splita ima kupit posađena venerina muholovka?
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pitaj aleksandra on ih ima sigurno!!! ili pak u pevecu ih je bilo!
|
|
Aleksandar
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan Autor: biljke mesožderke Pridružen: 26 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja nisam nikad probao nepenthese razmnozavat vegetativno tako nemam iskustva sa tim. Skenirao sam dvije stranice iz jedne knjige o mesozderkamau kojima se spominje kako to pravilno napravit.
Budem probao na proljece sa svojim nepenthesima. Sad bas i nije najbolje vrijeme. http://img339.imageshack.us/img339/9692/image0030uf6.jpg http://img401.imageshack.us/img401/8567/image0031rc0.jpg Ažurirao Aleksandar - 09 Prosinac 2007 u 01:03 |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OK, reskiram uskoro pa javim rezultate!!!
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
il me nitko ne čita ili se moji rezultati ne uvažavaju.Ja sam je već rasadila mladicama-uspješno
|
|
Malky
Nedavno posijan Pridružen: 14 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 94 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imate vise vrsta mesozderki U MBM Lucko i nisu pretjerano skupe. od nekih 25-30kn na vise, ovisi o vrsti
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a dali su te mladice imale vec "vrceve " napravite ili su bile bez "vrceva" kada si ih presadila?
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bez vrčeva su bile.Meni su se vrčevi osušili,neki su kod kupnje bili napola suhi. Mladi još nisu potjerali no vidi se na vrhu lista da se stvara vrč.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i kod mene se stvarju vrcevi ali su stvarno mali. možda 2 mm velicine. sada me je "strah" razdvojiti biljku, jer neznam dali ce izdrzati i imati snage opstati dok se ti vrćevi ne razviju!!!
Danas ju slikam pa postavim na forum!!
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i slika vrca koliki je:
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasan je,ma Admine,ja sam takve rasađivala. Moj je puno u visinu otošao,a tvoj je u grmiću. Samo vidim da se i tebi stariji vrčevi suše
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je to normalno, da su vec prestari i odumiru, ali novi se prave, tako da mislim da nece biti problema. ali viditi cemo sta kaze aleksandar, on je strucnjak!!!
NEgo mislis da ce pprezivjeti iako su tako mali vrcevi?
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako tko uspije razmnožiti javljam se za pelcer
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Matko,moje su neke jadne,no ako ovaj pelcer bude ok, javim ti
Ne znam kaj im je,vjerojatno im je prevruće i presuh zrak.Preko ljeta budu vani i ok su.Sad su neke kilave
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |