Hidroponika & aeroponika |
Odgovori |
Korisnik | |
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 00:51 |
Hidroponika je uzgoj biljaka kod kojeg se korjen nalazi u vodi u kojoj su otopljene hranjive tvari i potrebni elementi a aeroponika je uzgoj biljaka kod kojeg se korjen biljke nalazi u zraku i povremeno se raspršuje "maglica" u kojoj su potrebne hranjive tvari za biljke.
Primjer aeroponog uzgoja: Zanimaju nas vaša mišljenja o ovim načinima uzgoja biljaka. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poznat mi je ovaj način uzgoja, za profesionalce zanimljiv, za amatere preskup, prevelika ulaganja u infrastrukturu. Za štovatelja naturalizma nepotreban. No, zašto ne i o tome pisati, zemlje je sve manje i sve je skuplja. Imaš li kakvih vlastitih iskustava?
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
BB, mislili smo napraviti nešto za kućnu upotrebu. Ideja nam je napraviti nešto kao na slici za uzgoj začinskog bilja u kuhinji.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Božikovine, ideja vam je super. I mene jako interesira uzgoj začinskog bilja na ovaj način. Hajde, osmislite nešto i "prodajte" nam patent. |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super za začinsko bilje, ali ja nekako više vjerujem povrću iz prirode.
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rikula i mladi listovi miješane salate iz hidroponskog uzgoja vrlo su ukusni, rajčica također. Kako stvar stoji s vitaminima, mineralima, osnosno nitratima ne znam. S tim načinom uzgoja eksperimentirao je još Liebig, a ponovno je postao zanimljiv za vrijeme drugog svjetskog rata kad su američki marinci bili 15 000 milja daleko od kuće i snabdijevanje povrćem je bio veliki problem. Danas je tehnologija nezamislivo naprednija. Uspješan uzgoj, baš sam znatiželjna. Možda začinsko bilje nije najbolji izbor, ali vrijedi probati. Držim fige da uspije.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
BB, hvala na podršci. Idemo u nešto novo i svaka je informacija (a i podrška) dobrodošla.
Za "kemiju" ćemo priupitati kolegu koji se bavio uzgojem vodenog bilja i naravno, konzultirati ćemo literaturu. Za sada rješavamo tehnički dio i automatiku. Na netu smo pronašli još jedan mini projekt: |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aeroponske i hidroponske makinerije je lako napraviti za stotinu kuna (ako ne i za nula kuna ako prokopate dobro po garazi) ako znate glavni princip radnje i ako ste barem malo "sam svoj majstor". Utube je prepun filmica na kojima se pokazuje kako od "smeca" i zaboravljenih komada plastike (u svakoj garazi ili tavanu ih sigurno ima) napraviti jeftine i funkcionalne aparate.
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobra ideja, jednostavna rješenja zbog toga vjerujem da su i funkcionalna.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas je sve još uvijek na papiru. Vidjet ćemo kako radi u praksi.
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo moran sa zanimanjem pratiti! jako me zanima ishod!!!
želim vam da uspije!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |