Amorphophallus |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | ||
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 00:47 |
|
Ovo je sve što smo uspjeli doznati o uzgoju ove biljke. Zanimaju nas vaša iskustva i kojeg amorphophallusa uzgajate pošto amorphophallusa ima puno. |
||
Sponzorirani linkovi | ||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dva Amorphophallusa (slike su s interneta):
Amorphophallus titanum Amorphophallus richardsii Gomolj amorphophallus titanuma |
||
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ok... cvijet je ljep, abnormalno velik i zanimljiv....
malo sam proguglao i hmmm neznam dali bi volio imati cvijet te veličine koji miriše po raspadanju tijela.... ali svakako interesantan za viditi... |
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Istina, cvijet je prekrasan, velik (golem), čudan, zanimljiv i smrdi na daleko. Što ćemo, to je žrtva koju trebamo pretrpjeti za uživanje u ljepoti.
Još jedan od minusa je što trebamo čekati nekoliko godina do cvijeta. |
||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dali netko ovako šta posjeduje u lijepoj našoj???
|
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Admine, temu sam nazvao: "Amorphophalluss ???" pošto ih postoji osamdesetak vrsta, a netko je temu preimenovao u: "Amorphophallus titanum"!?
Koliko znam postoji nas nekoliko koji sadimo gomolje i tek nakon cvatnje znati ćemo o kojojem se Amorphophallusu točno radi. Kod nekih vrsta, do prvog cvijeta treba čekati i do osam godina pa stoga pričekajmo s preimenovanjem teme. |
||
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma ljudi neka smrdi necu stavljati nos u cvijet.
Da vam kazem, ne smrdi kod nas toliko kao sto smrdi u svojoj postojbini.Samo kada stavimo nos blizu cvijeta malo se osjeca neugodan miris.Pa cujte moze nam rastejerati lose komsije ili lopvove ako dodju u krađu.
Bez obzira na njegov miris ja bih ga rado imala.Nisam uspjela iz sjemena ali cu se truditi da dodjem do svog'' smrdljivca.
|
||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
promjenjeno božikovine :o)) nego sada sam se sjetio kada sam vidio sliku gomolja-lukovice da sam vidio lani na sajmu cvijeća u Porednoneo u Italiji.
Jos sam se cudio kakva je to velika lukovica i bila je poprilicno skupa (mislim da nekih 30€) a kad ono ova ljepotica.
a mislim da sto se vremena iscekivanja cvijeta tice da to daje jos jednu posebnu lijepotu cvijeta.... Znam kada ssam morao cekati vise od godinu dana da mi passiflora procvijeta koliko sma je sa odusevljenjem gledao a ne kada se treba godinama brinuti da se doćeka njegova lijepota
|
||
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Božikovine, odmah gomolje stavljajte u zemlju i polagano zaljevati.kazem polagano tek toliko da zemlja nije suha dok ne krene stablo.Vidim po svojim koje sam dobila da je onaj pupoljak krenuo.Stavit na toplo i svijetlo mjesto do proljeca pa cemo da iznesemo vani saksije.
Ja sam svoje dobro udomila i nema niko sretniji od mene.Sta da kazem nego
|
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Fatka, susjed od kojeg sam dobio gomolje ima sasvim drugu taktiku. On sadi gomolje u vrt kad se sadi krumpir i vadi ih iz zemlje kad se vadi krumpir. Zaljeva ih svaki dan sa dvije i po litre vode. Evo vidi kako mu izgleda nasad:
|
||
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E dargi moj, kod nas je klima drugacija,ja nebi rizikovala posto hladnoca zna da iznenadi a snijeg moze pasti u maju.
Daj ti jos od tvog susjeda pokupi koju informaciju.
|
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Susjed kaže da bi najstarija biljka mogla procvjetati ove godine. Kad se to dogodi znati ćemo više.
|
||
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Koliko mu je stara najstarija? Da li je iz sjemena ili je i on dobio gomolj od nekoga.
|
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Najstarijoj biljci će ovo biti četvrta sezona.
Uzgojena je iz gomolja kojeg je susjed dobio sasvim slučajno, samo uz napomenu o zaljevanju i da cvijet izgleda jako atraktivno. |
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Upravo su izvađeni gomolji iz zemlje. Cvijeta nije bilo ove godine ali su zato golomji poveliki i jendoga smo degustiarli ... mmmmmmmm.
|
||
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
moja prijateljica ima ovaj cvijet i ne cvijeta u zemlji kad ima ovaj nadzemni dio nego preko zime kad ga stavi na toplo i svijetlo mjesto....recimo na vazu bez vode tad tek pruži cvijet ali mora biti dovoljno velik gomolj.
|
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Naši gomolji su oko 5 cm u promjeru (mladi su oko 1 cm). Za sada ne želimo forsirati cvatnju dok ne uzgojimo dovoljan broj gomolja. Dakle gomolji idu na zimsko mirovanje.
Bromelija ajde nažicaj prijateljicu fotku cvijeta |
||
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
imam u planu
|
||
bromelija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo kao što sam i obečala slika procvijetalog Amorphophallussa
gomolj ovog cvijeta je promjera 10 cm, nije posađen u zemlju nego je samo stavljen u teglu na toplom i svijetlom mjestu gdje je procvijetao okolo je folia samo da ustabili cvijet da se ne prevrče |
||
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bromi, cvijet je baš u našem stilu, jako interesantan.
Nego jesi li ga pomirisala? |
||
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |