Begonija-corallina |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Travanj 2018 u 13:01 |
Prvi put sam sadila begonije- lukovice. Koliko im treba da niknu? Imate iskustva s njima?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja moju isjeckam kad ostane bez lišća pa onda i od stabljika napravim reznice tako da mislim da je svejedno kad češ je rezati samo ja bih ipak čekao proljeće
|
|
arii
Pustio korijenje Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja ima listove,i još rastu novi,ali samo na dnu i na vrhu...
sad bum pak blesava ispala ali nema veze...jel mora zgubit te listove ili ne??... hm...ko pita ne skita... |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sad da vam kažem i moja je sad sve listove izgubila,ali bit će mladica na proljeće
|
|
arii
Pustio korijenje Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fiki,zločesta je...hvala na komplimentu...
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arii,divna jee
|
|
arii
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bum probala opet na proljeće onda...
a neznam ni ja kak se moja sasušila...al baš mi je bilo žao...skroz se smežurala do zemlje i posušila... a pelcer mi je u vodi bil sam sluzav i mekan...i ni jedan korijenčić da bi pustio... možda bu bolje drugi put... |
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arii ja moju odrežem negdje oko 10-tak cm i sve grančice stavim u vodu jeste da nepuste sve korjenčiče ali nek bar bude par pelceriča sasvim je dovoljno.Meni se nije desilo da se stara grana sasuši usljed rezanja nego iz nje istjera nova grančica pa neznam kako se kod tebe sasušila.I još najbolje kako sama kažeš da to napraviš u proljeće.
|
|
arii
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu, dmirce, zahvaljujem...
na kolke komadiće to moram izrezati?... i ako odrežem još jednu granu,neće se ostatak posušiti i smežurati kak mi se već dogodilo?...tako sam probala ljetos kad sam treću odrezala pa se sasušila skroz...možda sam nekaj krivo napravila... to bi mogla onda sad na proljeće... |
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa tom tvrdnjom jer i ja je isjeckam na komadiče stavim u vodu dok nepusti korjenčiće i onda je posadim i eto novih begonija.
Jedino je kod mene ta vrsta stalno izložena na suncu i to na zapadnoj strani i neškodi joj jedino ima jako crvene listove a može se vidjeti par stranica ispred kako izgledan moja begonija. |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arii,
To su joj pootpadali srednji listovi, trebalo bi je posjeci po sredini, iz tih izdanaka koje si primijetio/la ce zaista izaci nove grane, ali to treba malo pospjesiti orezivanjem.
Razmnozava se lagano, ali ne sada, u toplo vrijeme, mozes je staviti u vodu ili odmah u zemlju.
Ipak, iako je lagana biljka i mozes vidjeti divovske primjerke na balkonima, u stepenistima, itd, ova biljka nekad jeste pomalo kapriciozna, jednom sam je imala i godinu dana mi se nije pomakla, na kraju sam je bacila...to je bilo doduse dok se jos nisam puno razumjela u biljke, i ne znam u cemu sam tocno grijesila.
Treba joj sjena sa dosta svjetla, propusna zemlja, osrednje zalijevanje.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
arii
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kaj mi nitko neće reći?...
|
|
arii
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zakaj ova moja tak čudno raste??...
ima listeke dole na dnu i na vrhu grane,a u sredini golo... jesenas su obje grane bile pune nekakvih pupova,ja sam mislila da će to novo lišće rasti,ali ništa od toga...samo na vrhu di je bilo je izraslo i na dnu... bila je i treća grana koju sam ja optimistično odrezala jer sam pomislila da ću razmnožiti,ali nikaj se nije primilo...a ostatak te grane u tegli se posušil i smežural... kak da to razmnožim i kad??...i zakaj tak čudno raste??... |
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad malo gledam te begonije pa vidim da je od enrikove none slična a možda čak ista kao ona moja samo što ima crvenije lišće.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo ti navrati , dobiješ malu sa korjenom
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zelena Oaza, begonije su ti prelijepe, ali nisi li malo fulala temu ? Mislim da to ide pod balkonsko cvijeće.
Enrikova Nona, ova tvoja je meni nešto prekrasno, Ako naiđem do tebe, kradem ti pelcer, može ? |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Zelena_oaza
Pustio korijenje Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Mari. Iduce godine bice jos ljepse jer tek sad na jesen pocinjem generalno spremanje dvorista.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zelena oaza ovo je prava divota
|
|
Zelena_oaza
Pustio korijenje Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aralija, mogla bih pokusati, samo ja ovu vrstu nisam vidjala kod nas u prodaji na proljece. Samo ove ledene begonije i gomoljaste. Ako je nadjem, uzecu je, pa makar dva sanducica. Vidim da je bas raskosna.
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |