pitanje o kakici :) |
Odgovori |
Korisnik | |
addalucija
Nedavno posijan Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 02 Rujan 2008 u 15:06 |
... da o kakici
neznam gdje bi postavila ovo blesavo pitanje a neizdrživo me zanima.
dali pseca kakica šteti bilju ili mu pomaže kao gnoivo?
recimo imaš vrt i pes ti se pokaka i ti umjesto da to pokupiš i baciš u kantu zatrpaš pored neke biljke u vrtu?
|
|
Tražim stan u zg gdje je dozvoljeno držanje pasa :)
ako tko ima javite se na pm |
|
Sponzorirani linkovi | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam nikad namjerno gnojila s njim pokupim ih i bacim ali od onih što su mi promakli nisam primjetila nikakvu štetu
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo i mene zanima...bas me veceras dragi nazvao i pitao moze li
on to baciti u vrt kao gnojivo jer nasa malena ljubimica jos
uvijek stepenice vani dozivljava kao wc pa stalno za njom kupimo...
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam za pseću, ali znam za kokošju da sadrži mnogo fosfora i jako je dobra kao gnojivo, ali se obavezno mora stavljati samo pred zimu na zemlju, da ne spali biljke.
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to znam za kokošju...izuzetno jak gnoj i treba ga razrijediti...
|
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, kokošji gnoj je dobar, ali ga treba i jako razrijediti. Imam dobro iskustvo s njim. Pred ... godina imala sam dogovorenu robnu razmjenu s jednom kumicom na placu, ona meni kokošji gnoj, a ja njoj stari kruh (najteže mi je baciti hruh!). Kad sad na to gledam, prilično poduzetnički, zapravo sam joj davala sirovinu na doradu
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ništa pseće nemojte stavljati kao gnoj! Ispod njihove kakice ni trava ne raste! Oni su mesožderi. Kokice isto imaju jako agresivnu kakicu. Uostalom isto trava ne raste tam di se kokica pokaka! Ali one ipak jedu i hranu biljnog porijekla.
A neznam jeste li primjetili kako biljka uvene ako se pes popiški na nju. |
|
Ninochka
Pustio korijenje Pridružen: 02 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moram priznati da jorgovan koji psi (prvo otac, sada i sin) zalijevaju u vrtu mojih roditelja uredno ko bedast raste. jedino kaj mijenja boje od njezno roze do plavoljubicaste (nikad ne znas koje ce boje biti cvjetovi, pa smo to pripisali njihovom zapisavanju).
no kakicu uredno micemo jer ne mirisi (ipak ne papaju ruze). za kokosju kakicu sam cula i baka ju je za ruze koristila.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da nije dobor zakopati kraj neke biljke nego bi bilo bolje da se to negdje kompostira kao i sve ostalo,,, jer inace je prejako i spali biljku akao i svaka kakica...
zato je najbolje da negdje odlezi i sa necim se jos razgradi i sazri.... |
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kakica pasa koji jedu suhu hranu se ne razgradi nego samo posuši i duuuugo traje.Ako se hrane kuhanom hranom ili barfom,normalno se razgrađuje i raskvasi na kiši.No,nije baš dobro stavljat je u kompost,jer su ,moguće,u njoj prisutna jajašca glista.Tak,da za svaki slučaj-berba kakice i u smeće!
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slazem se s ovim sto je Rain napisala/o....moja mama je koristila "kakicu" od golubova u vrtu-za voce/povrce...ali se sjecam da nije nikad stavljala(prvo je razmuti u vodi) puno jer je jaka... ...bas sam se osmjehnula na naziv teme ...
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dok sam imala Laru dvorište mi je bilo puno "otoka" sa jako bujnom travom. Ali po ljeti dok su bile vrućine, trava je bila spaljena na mjestima gdje se je popišala. Nisam sigurna, ali mislim da je u prvi tren mokraća spalila travu, ali dok se je u zemlji razgradila onda ju je pognojila. Kakicu smo skupljali i bacali, a najčešće svekar skupi pa zakopa negdje pod bradje( loza na pergoli). |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |