Bunar |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
kamilica
Mladi grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Travanj 2012 u 21:43 |
Dragi moji,
nekoliko sam puta prešla teme, i nisam ništa našla vezano za bunare.
Kako ću za dva tjedna bušiti, zanima me kakve hidropake imate, kakva su vam iskustva, kakva vam je voda. Kakve ste šahte pravili, priključke odnosno zdence i ostalo?
Nadam se da sam pogodila mjesto za temu. I ako je već ima, molim uputu gdje se nalazi. Hvala.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gdje se kopa, koja lokacija??? i koliki je promjer bunara??
i ja nešto planiram pa me zanima :o))
|
|
kamilica
Mladi grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Admine,
neće se kopati, već bušit. U Osijeku, u DG. Moj vrt nije toliko veliki, za pravi bunar, već ono buši buši dok ne dođeš do žile.
Za 10 dana doći će bušit, a sutra će kopati za šaht. Malo sam se raspitala, i dosta njih mi je preporučilo hidropak Pedrollo. Prvi izračun je da će me to doći oko 10.000.- kn (bušenje, šaht, hidropak, neka pipa, vodoinstalater...) Nadam se da neće više. Samo da već jednom imam vodu u dvorištu.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kolik otraže po metru bušenja. i naravno koliki promjer cijevi??
|
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1.400 kn do 20 m, svaki m naknadno 40 kn, fi 5 cm
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li je u to ukljucen i materijal ( cijevi, pijesak i ostalo sta ide)
ja se još dvoumim između tog uskog i onog klasicnog-starinskog širokog oko metar. ovdje mi se cini da je veća količina vode može skupiti u rezervi. ajd ako nije problem poslikaj nam cijeli proces busenje, stavljanja cijevi i sve ostalo da vidimo kako to funkcionira.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na žalost mislim da je samo bušenje i cijene su svugdje iste. Problem je žila. Treba pije dati ispitati gdje iam vode, tj. kuda ide žila i onda bušiti i kopati. Najsigurniji su ateški bunari, ali u krugu 5 km smije biti samo jedan.
|
|
mandevila
Pustio korijenje Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja živim u Podravini,kraj Koprivnice na jezeru Šoderica i imamo hidropak godinu
dana.Brat koji je vodoinstalater zabijao je cijev za pumpu i došli su do vode na 6 m.Prvo smo morali ispumpavati vodu da se napravi korito u zemlji i išlo je dosta pijeska,to je trajalo i mjesec dana,onda su prikopčali hidropak jer pijesak uništi motor. Voda je čista i bistra kad se pušta hladna,kad malo stoji ima na njoj neki ko masni talog,a ima i miris. Kad se zagrije u bojleru požuti.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je površinska voda, možda ćak iz šoderice
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja razmisljam o busenju bunara. Ovaj uski razmisljam sam izbusiti jer do 10-tak metara to nije problem. Ali opet neznam kakve cijevi i filter ide na dno bunara. Takodjer ne znam, a zanimam me koliki je kapaciteti takvog bunara tj. koliko litara na sat vremena.
Arteski mi je zelja, ali jednostavno pre skupa investicija... 5oooo kuna i vise je malo previse za moj dzep. Njega naplacuju oko 300kn metar. |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljudi koji buše znaju informacije
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma znam da oni znaju ali takav bunar se sa malo truda može iskopati sam, naravno treba muke i znaja malo i o tome. ili malo vise.
ne bih zelio plaiti 5000-10000kn za takav bunar a da nemam dovoljnu kolicinu vode. meni bunar treba za zalijevanje plastenika sto znaci par kubika dnevno, pa sam skeptičan prema takvim bunarima. barem vece količine vode. pa ako netko ima iskustva sa njima :o)))
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas su isto cijene od 40-50 eura po metru. Kod mene se voda nalazi na minimalno 60 m dubine (negdje i oko 100) pa je lako izracunati koliki je to enormni trosak.
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jeste tražili vodu ili ste samo tako odredili mjesto bunara?
|
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na predivno i korisnim slikama. samo tako nasavi da imamo cijelu pricu o nastanku jednoga bunara :o))) ps. napravi nam i popis troskova da znamo kada se odlućimo za nešto slično, da znamo koliko će nas sve to skupa koštati
|
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako lijepo i uredno napravito....
jedva čekam bušenje :o))) |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |