Tillandsia |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 28 Travanj 2013 u 16:45 |
pomno pratim razvoj situacije
neznam vidi li se najjasnije, i druga "grana" ima pupoljak |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
antonija...baš je posebna i krasna
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija,prekrasna je,
ja imam jednu malecku i sretna sam što je dobro podnijela ovu dugu zimu. |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
o ovoj pričam
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja tillandsia koja živi bez zemlje će imati cvijetić!!!
vidim ja nešto se crveni kad ono pup. a bojala sam se da se nije smrzla. sramota me reći, ja na nju zaboravila. kad je 10.2. u nas pado snijeg ja išla slikavati i vidim je u aloji. bacio je vjetar, tad sam je unijela unutra! |
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni i to ovako upakiran
|
|
Rijeka
|
|
GoldenFlower
Novo sjeme Pridružen: 08 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Definitivno najljepši cvijet koji sam ikada dobila
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Interesantna biljčica nbjelovu,
izgleda kao parazitska, ali nije. Da li ti je kad procvala? Pozdrav sa Kvarnera |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je jedna neobicna tilandsia (usneoides), koja visi po granama, i hrani se samo vlagom iz zraka. Jako je zanimljiva, a njeguje se tako da je se jednom u nekoliko dana posprica vodom. To je ova paucina izmedju grana, razapela sam je po hibiskusu, Inace, zovu je Spanish moss, i u Floridi tvori cijele zavjese koje vise sa drveca, i mogu ga i slomiti, koliko su velike i teske
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
orhideja4
Upravo klijam Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam ovu vrstu bromelije koja se nalazi u velikoj staklenoj čaši u koji je smješten petnjak i postut onim geliranim kuglicama koje zadržavaju vodu. Korijen biljke zamotan je u vrećicu i u tom petnjačiću u kuglicama. Koliko i kako da ga polivam i da li može uspjeti u polusjeni?
Hvala puno unaprijed. Uploaded with ImageShack.us |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bila na sajmu,drugo sam cvijeće,sigurno gledala,kao naprimjer hoju,
očito bi trebala opet na sajam,draga Mira.
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je slika sa sajma draga Belina, ja je nemam. Drugi puta ću je kupiti.
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K,ovo ti je prekpasno,baš lijepo izgleda,tek sada imam sliku,kako ih složiti.Vidjela sam ih,uzela par,podjelila,ali za drugi put ću znati. Ti si to ljepše složila,nego na sajmu.
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bilo ih je na sajmu - Pordenone
|
|
SueZP
Upravo klijam Pridružen: 06 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav!
Eto, od jucer sam i ja vlasnica jedne ovakve zanimljive biljcice. Ova moja pridoslica je Tillandsia Xerographica punim imenom i prezimenom. Tj. barem tako pise na deklaraciji. Gledam ovdje vase slikice, i vidim da je manje-vise svaka zelenkasta, a moja je srebrno-siva...zanima me da li je to normalno, ili joj nesto nedostaje. Naime, biljku smo nabavili u Konzumu, bila je smijesne cijene i zanimljiva, a ja slaba, pa smo ju udomili. Zato me zanima da li je siva zbog posljedice loseg odrzavanja ili takva mora biti? Ako netko ima takav primjerak, molim savjete sto voli, sto ne voli, kako i sto trebam znati da bi biljcica dugo bila sa nama. Thanks! |
|
"...sećanje je smešna lupa, koja sitne stvari uveličava..."
|
|
zedok
Novo sjeme Pridružen: 15 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok! Skroz sam nova tu,a otvorila sam profil da vas upitam nešto o tilansii.
Dobla sam ju zimus, krasnu, s rozim središnjim dijelom, ali nije svala. Unazad nekoliko tjedana redovito izbacuje ljubičaste pupove. Jučer je izbacila pup i iz utora na samom vrhu. Na znam zašto, ali pupovi se u proncipu nisu rascvali, nego ubrzo posušili ne otvorivši se uopće. Ne razumijem u čemu je stvar.
I drugo, taj je središnji rozi dio počeo intenzivno zeleniti. To me također iznenađuje i ne znam šta to znači. Je li normalno da nakon cvatnje zeleni?
Biljka je na zapadnoj strani stana, nije na direktnom svjetlu i zimila je u toplom. Zalijevam ju otprilike jednom tjedno.
Hvala vam ako mi razjasnite njeno ponašanje. Jako mi je bitna jer sam ju dobila na poklon i htjela bih da je sretna.
tenks
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i moja.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nitko se ne javlja a ni ja nebi htjela biti netko sa lošim vijestima no mislim da joj baš i nema pomoći.Da joj se listovi suše od vrha prema sredini onda bi se to i možda dalo nekako spasiti no ovako...Aj je izvadi iz zemlje,odvoji svo lišće koje se osušilo i onda ćeš vidjeti jel ima šta zdravog.
|
|
andreaf
Novo sjeme Pridružen: 02 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andreaf,na žalost,ja mislim da joj ne možeš pomoći,nadam se da sam u krivu.
Ako možeš,ubaci sliku,no iz svog iskustva teško da će opstati.Izvadi je iz zemlje,provjeri korjen.Tu ćeš vidjeti jel možda tjera mladu biljku,od korjena.Kad se list osuši,kako izgleda dio biljke di je bio list? |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |