Narcisi - Sunovrat - Narcissus |
Odgovori | Stranica 123 8> |
Korisnik | |
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Listopad 2007 u 08:44 |
kupila sam lukovice narcisa nisam ih stigla još posaditi ali ću to u ova 2-3 dana
još da nađem tulipane :)O narcisama možete više pročitati ovdje:http://www.cvijet.info/savjeti/kategorije/5/savjet/18.aspxa fotografije naših ljepotica ovdje:http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1495
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Filipa1
Novo sjeme Pridružen: 12 Listopad 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
upit - narcise sadite s više lukovica, ili ih pojedinačno, na određenom razmaku saditi, kad je krajnji rok i na koju dubinu zemlje, pozdrav
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako hoćeš da ti bude grmić onda ih jednu do druge posadi.Iz jedne lukovice će onako lijep grmić biti tek nakon par godina.
Ne znam odakle si ali u kontinentalnom dijelu ih sad sadiš.Možeš ih saditi sve dok se zemlja ne smrzne a dubinu mjeri po lukovici.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sad i meni ko i Goge nešto šteka.
Evo ti nastavak Filipa
Sadiš ih tri puta dublje od veličine lukovice.
Imaš ovdje o narcisama a i ostalim lukovicama pa pogledaj.Mislim da tamo piše koliko cm.se duboko sadi(mene cm. i m.malo muče pa ja ovako objasnim)
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Filipa, vidis kod Donate kako je lepo kada se sade u grupi, jedan do drugog, a kod Dine - narcis kao da divlje raste, i to je lepo. Dakle, mozes ih odmah posaditi, u grupi (bitno je samo da se lukovice ne dodiruju)ili pojedinacno - razbacati ih po vrtu i tako dobiti divlji efekat. Mozes ih kombinovati sa lukovicama drugog cveca koje se sadi u ovo vreme (tulipani, zumbuli, irisi, krokusi...)samo vodi racuna o visini biljke (da ti vise ne zaklone nize). Sade se nekoliko nedelja pre prvih mrazeva (od 9 do 11 meseca)kako bi se ukorenile, u laku, rastresitu (vodopropusnu) zemlju na dubini dva do tri puta vecoj od visine lukovice. Nisu zahtevni i dobro podnose jaku zimu.
|
|
Aglaja
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
posađeno i očekujemo proljeće nisu još provirili iz zemlje, a ovo su mi prvi pa se nadam da će sve biti ok i da će me obradovati na proljeće
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i ja sam ih posadila nedavno pa jedva cekam proljece...predivni su mi narcisi kakvi god bili
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jedan narcis je provirio iz zemlje
moram uslikati pa stavim sličicu
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uranilo malo proljece
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ni ja ne mogu vjerovati
zato ću i uslikai da i vi vidite sanjam li ili
doduše, kod nas je jutros bilo 10'C pa možda nije neobično
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo sličica !!!
šta vi mislite jel ovo moj narcis proklijao ili ??
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
očito da je,kad je vani.Ne boj se ništa mu neće biti,ti si na jugu,a i da nisi,ako se smrzne on potjera opet
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
joj super
prvi put sam ih posadila pa stvarno nisam znala jel to to
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravila sam reći da su u pozadinu perunike,plave.
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mikica krasano :)
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wooow,šta će to biti narcisa,prekrasno
|
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obično h bude oko 3000-4000 komada.Sve je prekrasno žuto.Slikat ću kada to bude aktualno.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja vec danima cekam da moji dupli procvjetaju
a onda ih slikam i pokazem vam ih obozavam ih |
|
Odgovori | Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |