Ideje za vrt |
Odgovori | Stranica 123 29> |
Korisnik | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 11 Lipanj 2007 u 18:02 |
Evo, mene je ovaj prizor doista dojmio, a kad sam se i približila uvidjela sam da iza ograde raste biljčica koja će zakloniti i ovaj betonski stup koji jako upada u oči!!! |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto me nazad,a što nebi tu.
E sad ja nemam nekih takvih ograda no ja ogradim dio sa cvijećem sa svim i svačim.Ovako nešto....staro drvo a i cvijeće raste iz njega
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako nema mjesta u vrtu raste i na kamenu
stara košarica,malo sam je ofarbala
Ovo je korjen neke palme koja mi je ,pa i on posluži za pokoju biljku
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako nas malo ima vrt,ja sam mislila otvoriti neku temu sa tim idejama ali da mogu i ovi sa terasama sudjelovati.Recimo u šta sve sade cvijeće?Koriste li samo kupovne tegle,klasične,ili"smisle" nešto.Ja sadim u sve
Ovo je kupovno,jel za cvijeće ili nije no zgodna mi je ukrasna tegla
To sam pokupila kod susjeda,skoro pa na smeću,i kad se malo opere može poslužiti za cvijeće
naravno da bez pegle neide
Ažurirao shasha - 11 Lipanj 2007 u 23:16 |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja pokušavam doći kod susjede do košare,no sad je dobila mladu i nadobudnu snahu pa mislim da će cura to iskoristiti.A neka,barem mala ima volje ,meni će biti ljepo i kod nje to vidjeti
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja kupila jedan kišobran-košaru,biljke sam sama ubacila,naravno
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Staru ciglu možete iskoristiti tako da je poslažete u neki oblik, napunite unutra zemljom i posadite neke biljčice. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa, uzmeš lavor, staviš u njega foliju (ja sam stavila vreću za smeće), napraviš beton od šljunka, malo perlita i sitnog stiropora- da posuda bude lakša, cementa i vode. Beton neka bude malo tvrđi, sipaš ga u lavor, na dnu zabodeš nešto za rupice,npr.cijevčicu za sok, onda fino rukama povlačiš beton na više, uz stranicu lavora. Ako je dovoljno suh, beton neće kliziti, a ako je prevlažan može se staviti manji lavor da se dobije oblik.
To isto možeš raditi sa kartonskim kutijama. U veću kutiju staviš foliju, na to beton, pa opet folija i onda na to opet manja kutija. Ako kutije nisu čvrste ,posude ispadnu malkice izbočenih stranica ali izgleda lijepo.
To ću raditi ovih dana pa ću poslikati.
Inaće stalno nešto betoniram i zidam. Prošle godine zazidala sam si malu dignutu gredicu ,
u kojoj je sad već puno veća lavanda( sijala sam je sama)
...pa jednu stepenicu uz terasu
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kartruža, ovo je fenomenalno. Nego daj ti meni recept za beton. Ja žicam dragog već godinu dana da mi na terasi napravi jednu stepenicu i stalno viče budem, a kad ga pitam da mi kaže kako se radi i da ću ja sama napraviti onda se razvalja od smijeha i kaže da se ne brinem da će to on napraviti
Dakle recept je... Onak mi napiši ko za kolač
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Recept za beton: 1 lopata cementa
3-4 lopate pijeska
vode "koliko pita" (kao da mjesiš kruh)
Najprije moraš stepenicu zašalovati- znaš ograditi sa daskama, staviti malo betona okolo, a unutra kamenja, da se troši manje smjese.
Količina betona ovisi o veličine stepenice. Radila sam i to, ali s malim količinama za povezivanje kamenja u vrtićima.
Evo recept kao za kolač. Ja sada svoje kamenje u vrtići povezujem inokol ljepilom za ppločice i to nekim fleksibilnim, to mi se pokazalo savršeno.
Evo malo sam se našalila, ali to ti je to - nije to neka filozofija.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
sunčica
Novo sjeme Pridružen: 13 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za sitnije cvijeće
upotrijebite staru ploču ideja sa: http://www.craftster.org/ savijenje ploča - radi se ovako: pečnicu zagriješ na 100 stupnjeva lonac čiji je promjer otprilike kao sredina ploče ili malo širi -okreneš naopako.....na njega staviš ploču i staviš u pečnicu.....pečeš koliko hoćeš....odnosno dok ne budeš zadovoljna s tim koliko se ploča isavijala ali ne predugo da se ne prepeče izvadiš iz pečnice ali nemoj skidati ploču sa lonca dok se ne prohladi i to je to |
|
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....hvala, hvala....probati cu pa cemo znati
|
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen , evo pokusat cu opisati postupak pravljenja male posudice od CD-a:
Zagrijes pecnicu na 150 stupnjeva...na resetku stavis čašu ( obična za vodu , debljeg stakla, promjera dna oko 4 cm) koju si okrenula naopako i na nju stavis CD...to stoji u pecnici otprilike 20 ak min...ne znam sad tocno, ali vidjet ces da se CD svija prema dolje...tada izvadis oprezno cašu i cd ( uhvati čašu rukavicom) i drugom čašom( otvor čaše na Cd, tako da ulazi čaša u čašu) odmah pritisni CD prema dolje ( uz rub prve čaše - koliko ide). to se odmah ohladi i CD ostaje čvrst tako savijen...svaki CD napravi drugaciju posudicu..zatim smo bojali CD-e akrilnim bojama izvana, a unutra su ostali sjajni)... Valjda ces razumit sto sam napisala...pokusat cu naci slike pa ih staviti... |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam kuda staviti fotkice... Jel' ovdje OK? Naime, radili smo malo drugačiju ogradu... Pa koga zanima -
Na jednoj sličici su gabioni (kavezi) u koje se slažu kameni, lomljeni. A na druge dvije gotovo pa završena ograda. Ovih dana stavljamo završne kamene pa ću staviti i krajnji rezultat.
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, ovako izgleda završena. Kućica još nije završena, , ali ima godina... Okućnica se uređuje s ljubavlju, polako...
|
|
Anaida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja našla prekrasan link sa bezbroj ideja za vrt, okućnicu.. Pogledajte, prekrasno je
http://www.garten-vorher-nachher.de/ (admine, ako ne smijem tu ostaviti link, molim prebaci i oprosti)
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
zvrk
Odrastao grm Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Napravila sam ovaj dio kao vrt za svog 7 godisnjaka , ima dvije traktorske gume ispunjene zemljom i ove godine je posadio jednogodisnje cvijece.
Jednostavno je za sjesti na rub kad kopa i sadi, zemlja se brze ugrije.
Sljedece godine je povrce na redu.
Crni materijal oko guma sprijecava korov a prekriti cemo ga sa malim kamencicima.
|
|
zvrk
Odrastao grm Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hm..dobra ideja.
|
|
Odgovori | Stranica 123 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |