Kreativci,molim pomoć |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |||
anđelkad
Trajnica Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 18 Veljača 2013 u 20:16 |
||
Ajmo kreativci,pomognite svojim idejama kak
Uploaded with ImageShack.uso srediti jednu poprilično ružnu gredicu. Dužina 30 m širina3,60. Trenutno je zasađeno: 8 ruža,3 tritome,2grčka oleandra, bila i plava budlea,1 mali lovor,2krumpirka,1agava,1 juka,4 lovorvišnje,2 cealespinije,duž zida ružmarini i 4 lonicere.Sve osim ružmarina može se pretumbavati. Raspolažem sa: 40 lavanda,20 santolina,10 kadulja,10 ruža,1mahonija,10 smilja,3 vrtna hibija --- amoglo bi se još ponešto nadožuntat. Tila bi ukombinirati postojeće i raspoloživo u neki recimo mediteranski štih samo da ne bode u oči kao sada! |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
jel ti trebaš pomoć da rasporediš biljke koje imaš dolje nabrojane ili ...
je li ova gredica uz među? |
|||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
da gredica je uz među, sad bi nekako tribala posložiti da ima nekog smisla s tim da se i zasađeno može pomicati i kombinirati sa onim na "lageru"
|
|||
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Zato ti mene prizivaš!!! Svejedno, ajde da se mijenjamo...
Tu bi bila krasna kombinacija ruža i lavandi! |
|||
Pozdravi iz Baranje!
|
|||
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Da dopišem....
Negdje sam vidjela (dok sam tržila ideje za svoju gredicu) posađen cijeli špalir ruža između kojih su bili grmovi lavande. Izgledalo je fantastično! |
|||
Pozdravi iz Baranje!
|
|||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
to imam na ulaznoj strni |
|||
dadinica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Dakle, ipak je bila dobra ideja
|
|||
Pozdravi iz Baranje!
|
|||
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
koja je visina onog zidica? i jesu li ti lonicere uz taj zidic,izgleda mi nisko,hoces li ga ostavit takvog kakav jest ili ?
|
|||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Pola metra od zemlje,lonicere su uza zid ana zid ide ograda, šutni ideju...ajde ide to tebi! |
|||
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
s obzirom kolko je to velika povrsina ja bih zveknula i koji cempres ( onaj sto ide u sirinu, ne znam kak se zove, niski)....jer treba ti nesto sto ce uvijek biti zeleno, posebno dolje kod vas, kad sve pozuti....
|
|||
pozdrav iz Zlatne doline
|
|||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Nisam baš nešto zagrizla za crnogorice-možda jedna tisa-možda, Pa uz zid će bit živica od ružmarina a i lavanbe,kadulja,santoline,agave,lovorvišnje i smilje sve je to zeleno a imam ih dovoljno(mislim). Tila bi od svega navedenog u prvom postu složit nešto da ima smisla a ideje ni za lik! |
|||
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
a ti bi sad tila...eeee dok san doli bila meni su rekli da je najlipsi cvit kumpirov brate
......oprosti na sali....
|
|||
pozdrav iz Zlatne doline
|
|||
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Papir i olovku u ruke! Rasporedi po papiru to što imaš.
Ja tu gredicu zamišljam kao mediteransku gredicu, pogotovo što imaš i lavandu i ružmarin i kadulju i smilje. Ove manje biljke grupiraj u skupine, ove veće rasporedi po gredici. Biljaka imaš puno, kad sve to rasporediš, vidjet ćeš da li je potrebno još nešto dodati. Zamisli koja će to ljepota biti kad zaplavi lavanda i ružmarin i zažuti smilje i santolina! Naišla sam negdje na sliku baš jedne takve gredice, ali sada je ne mogu naći. A i ovo mi je zgodno. Znam da je tvoja gredica drugačija, ali možda posluži kao ideja. |
|||
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|||
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
hm neznam anđelka ,ali nemoj agavu stavit uza zid ,nesto se mislim,to sto si navela da ide uza zid je lijepo ali kolki je maximum toga kad naraste...ja bi radije uza zid nesto puno višlje ,a to bi u sredinu gredice pa onda nize i nize ..ja agavu nebi nikako u vrt ja godinama muku mucim sa mladim izbojima uvjek nanova nicu ,istina je da su lijepe al nisu bas toliko lijepe da mi okupiraju cijeli vrt .... |
|||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
...vidiš kako smo svi različiti, svako ima svoju zamisao, osobno ne bih uopće na ovoj gredici imala ruže...uz nekoliko povećih i omanjih kamena i mnogo sitnog šljunka iskoristila bih lavande, santoline, kadulje i smilje u valovitim potezima, možda kakvu vijugavu stazicu od razlomljenih kamenih ploča, a svakako bih nadožuntala s nekom lijepom sivoplavom travom, npr.festucom i kojom povećom travom, npr.Elymus...i da, svakako bih popljevila svu travu...
|
|||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Da, pa zar nisi znala da je najlipši onako plavih cvitića-baš je šesan! |
|||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Meni se sviđa ova zamisao koju je navela Otok, a slična joj je i ideja RSare i da, svakako treba koja travica po menei To su ujedno i moji prijedlozi. Ako pronađem kakvu sličicu, postavit ću, jer najbolje se doživi kad se nešto i vidi.
|
|||
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
obro si rekla-kako nam se ukusi razlikuju a i sitila me da imam i poprilično festuca. Razlomljene ploče su OK ideja,kamena nema, od šljunka mi je muka.Zbog čega nebi ruže stavila tu? |
|||
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |