Kaki jabuka - Diospyros |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
misoo83
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 11 Prosinac 2021 u 08:06 |
Tri stabla kakija koje ste imali priliku videti i ranijih godina a ovako su ona izgledala ove godine.
https://youtu.be/fcEncLl2NtM |
|
Sponzorirani linkovi | |
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaki sorte Hira Tanenashi .
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedan video mog stabla kakija kojeg do sada niste imali priliku videti.
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedan video za ljude koji se po prvi put srecu sa plodovima kakija na svojim stablima.
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Razlika u plodovima kakija.
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka cast misoo83. Nisam nikad susila kaki, zgodna ideja. Moji malobrojni ljubitelji jedu zlicom iz kore, a ja samo probam svake godine da provjerim da mi se ukus nije promijenio s godinama, jer nesto sto prije nisam jela sad volim. Kaki jos cekam.
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene završena sezona što se tiče kakija,
plodovi pobrani i dosta njih već i pojedeno.Ove godine najkrupniji plod
kakija je bio 460g težak .
https://youtu.be/yLHD4W4C-vc |
|
khan
Nedavno posijan Pridružen: 03 Siječanj 2013 Lokacija: Marsonia Status: Offline Bodovi: 91 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ga zagrizem, isisam unutrašnjost a onda pojedem koru.
|
|
Ako ne možeš biti visok dva metra, budi pametan dva metra.
-Miles Vorkosigan |
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedan video o tome kako se jede kaki .
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad tek vidim koliko sam toga propustila vidjeti od kad me nije bilo na forumu .
|
|
Volim ljude koji su kroz slucaj usli u moj zivot i odlucili u njemu ostati !
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sigurno nisu fermentirani plodovi u prodaji jer nisu adekvatni za manipulaciju, mekani su. Prodaju se tvrdi plodovi, stvar je slična kao s kivijem.
|
|
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisa, hvala na odgovoru. Otprilike to sam i pročitala, ali nisam se sjetila kupiti ih da i probam da li mi se uopće sviđaju. Ma probala sam ja njih prije dosta godina kada su se pojavile kod nas, ali očito mi se baš nisu svidjele kada ih poslije nisam kupovala. Možda nisu bile fermentirale?
Meni se zapravo one sviđaju kao ukras kasno ujesen kada se plodovi vide na granama. Samo kada razmislim u to doba niti nisam na viksi pa neću uživati u njihovoj ljepoti. U svakom slučaju moram ih još jednom isprobati da li mi se uopće njihov okus sviđa.
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi moj savjet je prvo probati plod koji je zanimljivog okusa i puno ljudi ga ne voli, uključujući mene. Ja sam ju posadila jer moj muž voli jesti, a meni su lijepi plodovi koji su ukras na stablu, opadne lišće, a plodovi mogu ostati kao kuglice. Plod treba fermentirati na hladnom mjestu, mora biti mekan da bi bio jestiv. Generalno, bere se prije ozbiljnijeg mraza, složi u kašete, spremi na hladno mjesto i pusti da zrije. Dio znam ostaviti na toplije mjesto da ranije sazri. Nešto ostavim na stablu kao ukras, a i ti plodovi budu jestivi, omekšaju na stablu, što treba pratiti da ne propadnu. S obzirom da imam dva istovjetna stabla (trebali su biti različite vrste ) , uvijek u neko vrijeme muku mučim s plodovima koje treba jesti jer ih malo ljudi voli. Za onog tko voli jesti kaki jabuke jako je zahvalno stablo, rađa odlično, sama odbaci višak plodova, lijepo izgleda, dugo plodovi traju. Moj savjet je definitivno prvo probati. Eh, da, sad imam dvadesetak spremnih za jelo i još nešto sitno onih koji još mogu stajati. Negdje do veljače traju u ovim mojim uvjetima, garaža koja glumi hladnjak. Pozdrav Cimi
|
|
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Već nekoliko godina se dvoumim da li posaditi ili ne kaki jabuku. Naime, nisam ju nikada probala jesti, a ono što sam pročitala me dovodi u nedoumicu... Naime, nije mi jasno da li plodovi moraju stajati neko vrijeme i fermentirati prije nego li budu jestivi, u kojim uvjetima to mora biti... i slična pitanja. Naime, na moju vikendicu od jeseni ne odlazim pa neznam što bih sa plodovima jer sumnjam da bi im u šupi u podrumu zgrade gdje živim bilo adekvatno mjesto za stajanje.
Molila bih nekoga tko ima kaki jabuku da mi objasni i opiše o postupcima sa plodovima i u koje vrijeme su plodovi jestivi. Ako mi bude odgovaralo odmah na proljeće ću ju posaditi.
|
|
Biljemdozdravlja
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Novo sjeme Pridružen: 18 Siječanj 2019 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz iskustva mogu reći da je jako ljekovita.
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaki jabuka sa puno plodova iz moje bašte.
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divno! Eto, klima se promjenila... I moja je lijepo rodila..
|
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |