Tuja Kolumna |
Odgovori |
Korisnik | |
baja
Novo sjeme Pridružen: 08 Svibanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 20:17 |
nedavno sam posadio tuje kolumne i njima omeđio jedan dio baste za travnjak. danas smo ravnali i pripremali zemljište za travnjak i tuje su ostale nekih 30tak cm ispod nivoa travnjaka. da li se smiju zagrnuti zemljom iako su već posađene, ili je bolje da se ponovo presade u nivo travnjaka. pitam jer nisam siguran da li ce trunuti stablo ako je previse zagrnuto.pozdrav i hvala na savjetima!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bolj je da ih ponovno presadiš u nivo travnika.
|
|
baja
Novo sjeme Pridružen: 08 Svibanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako ih zagrnem zemljom, koje su posljedice? |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koje su posljedice ?
Preduboko posađene tuje će zaostajati u razvoju i rastu. Pitanje je i kako visoke tuje si sadio. Kod 2 metarske tuje 30 cm preduboko nije isto kao i kod pola metarske. Predlažem da posadiš kako treba. Koliko ćeš sada više raditi toliko ćeš poslije više uživati u lijepom izgledu svoje živice. |
|
baja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ove su visoke oko 1.70 ako ih ne presadim smanjice se na 1.40 :)
interesovalo me da li je opasno da se zagrnu, da ne strunu ili da se ne osuse i sl. a nadao sam se da ne smeta nista. jos uvijek imam dilemu.
u svakom slucaju hvala!
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |