Primer za staklo |
Odgovori |
Korisnik | |
brani
Već proklijao Pridružen: 19 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 242 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 22:24 |
otvorim lumosovu stranicu što je kaća stavila i nađem da piše"nanesite osnovu za staklo" da se akrilna boja lakše nanosi na staklo. Zna li tko što je to jer se ja sa tom "osnovom za staklo" nisaam susrela, a to bi mi baš trebalo.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kaća43
Neukroćena biljka Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
brani mozda ti netko bude znao reci o cemu se radi,ja neman pojma..cula jesam za te osnove i za metal i staklo,ali ih nisam kupovala..a da pitas u prodavaonicama gdje kupujes boje,mozda oni imaju..staklo jos uvijek bojam u dvije ruke,jer prva ne pokrije dovoljno..a ta osnova moze bit upravo sluzi za to da jedan premaz bude dovoljan |
|
dori-st
Mladi grm Pridružen: 30 Prosinac 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 689 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Brani, to nešto se zove PRIMER, nanosi se na staklo da bolje hvata, i na metal da ne probija boja ispod, jer ispod tih nekim manje kvalitetnih materijala znaju nakon bojanja probijati neke čudne boje. Nisam probala to niti mi se desilo, ali su pričale tete ovdje na forumu. Taj primer sigurno ima kupiti gdje i ostale boje.
|
|
brani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaća, Dori, poslije vaših odgovora malo sam istraživala po netu i taj PRIMER postoji ali sam vidjela samo veliko pakovanje a nešto za hobby nema. Ako je netko od forumašica koristio taj PRIMER neka mi molim napice svoja iskustva. Ja dosta slikam akrilnim bojama po staklu i uvijek ti se vide potezi kistom i jedna ruka nije dovoljna, a kad bojam drugi puta po istom skidam donju boju na nekim mjestima do stakla. Kad slikam cvijet recimo na staklu prvi puta, pustim da se osuši, lagano premaže lakom na bazi vode i poslije sušenja slikam novi cvijet i tek onda mi je cvijet ispadne kako treba. Kad sam pročitala za ovaj premaz mislila sam da bi izbjegla ovaj postupak, ne znam, možda sam u krivu ......Nadam se da razumijete što je pjesnik htio reći ???? |
|
Gogs
Odrastao grm Pridružen: 11 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1484 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
primer koristim za bojanje boca jer se boja ne "skliže". Znači prvo naneseš primer (koji je mliječno bijeli ali kad se osuši onda je proziran) i kad se osuši stavljaš boju po želji...
|
|
brani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gogs, hvala ti puno i molim te da mi odgovoris gdje ga ima za kupiti i da li se prodaje pod imenom primer , te dali ga ima u manjim pakovanjima????.....
hvala ti unaprijed na odgovoru, jer da neki dan nisam ni znala da tako nešto i ima |
|
plavi cvijet
Upravo klijam Pridružen: 03 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 141 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima ga za kupiti u lumosu (prosli tjedan nisu imali jer su rasprodali), ali rekla je teta/curka :) da bi trebali dobiti, tako da mozda vec jesu
|
|
brani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gogs i plavi cvijete danas sam ga kupila u hobby centru u osijeku , mala
bočica i 44 ,oo kn. Gogs koliko sam shvatila ti ga koristiš,molim te da mi kažeš koliko se to suši da postane proziran jer je meni stalno mliječno bijelo i da li kad potegneš prstom po tome skida se ta emulzija |
|
brani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slikam trenutno na staklu, prije sam staklo premazala "primerom"poslije sušenja premazano je ostalo mliječno bijelo (slikam na crnoj boci) tako da sada između motiva moram skidati premaz. Je li to mora biti tako?????
|
|
omnia violet
Pustio korijenje Pridružen: 28 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ja imam pitanje. čime nanosite boju na staklene boce...kistom ostaju crte, sspužvicom mjehurići, a ja bi htjela da bude glatko i jednolično....i kojom bojom premazujete boce,
hvala!!! |
|
Izzy
Trajnica Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad radim na staklu uvijen nanosim boju spužvicom! Pokušaj presprejati bocu MAT lakom u spreju - boca ostane onda kao "prašnjava" ili fino hrapava pa boja ne klizi... Ne znam koliko košta primer ili temeljna boja za staklo, ali sprej je možda jeftinija verzija! Sretno!
|
|
omnia violet
Pustio korijenje Pridružen: 28 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala...
|
|
anastazija
Odrastao grm Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam kupila primer podlogu za staklo u Lumosu, bočica od 80 ml je bila 39.90kn. od njega površina ostaje onakva kako je Izzy opisala za mat lak u spreju. ja sam taj primer za staklo koristila i na limenoj kutijici i dobro je funkcioniralo. a troši se stvarno malo pa ovim tempom mislim da ću tu bočicu imati zauvijek.
|
|
marinnera
Nedavno posijan Pridružen: 10 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
primer sam kupila u lumosu košta 39,90- 80ml, na mom piše da je osnova za metal i drvo... vjerojatno je to to....probala san na staklenoj zjelici...kad se osušio izgledalo je mliječno bijelo.. nisam je dovršavala......a probala sam na metalnoj kutijici, pa malo mi je lakše ostajao prvi sloj , ionako uvijek boju nanosim u 2 sloja spužvicom...
|
|
Gogs
Odrastao grm Pridružen: 11 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1484 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
možda je boca bila masna. Treba je prije primera obrisati alkoholom ili benzinom
|
|
LaLuna
Novo sjeme Pridružen: 17 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mene zanima da li je primer bitan za čvrstoću boje???Ako ne koristim primer hpće li s vremenom doći do ljuštenja boje?I imam još jedno pitanje ne vezano uz primer.Za salvetnu na staklu kao ljepilo i završnicu koristim lak za porculan koji se treba zapeć da se predmet može prati.Budući da ga koristim i kao ljepilo i lak, bočica se jako brzo prazni a čak još nisam ni radila neki veći predmet.Htjela bi neku jeftiniju varijantu pa me zanima ima li tko neku ideju??Jako mi je bitno da završni premaz bude vodootporan jer radim uglavnom tanjure koje namjeravam koristiti što znači i prati.U perilicu se tak i tak ne usudim to gurat, al mi treba nešto što će stvarno dobro zaštitit boju da se može prat pod pipom.čitala sam na nekom drugom forumu da ljudi koriste neki akrilni lak u spreju koji je 400ml oko 20 kn.Da l netko zna šta je to i da l to funkcionira??Je l to dovoljna zaštita za moje potrebe???I da l to smrdi??Budući da radim tanjure koji će se koristit za hranu (npr. kolače ili nešto sl.) ne bi htjela da mi smrdi dok jedem =) Ajde cure pliz brzo odgovarajte dajte neku ideju jer sutra imam slobodan dan pa idem u nabavu =)
|
|
brani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušati ću ti pomoći. Primer sam koristila isključivo za slikanje na staklu I porculanu.
Na staklo sam namazala kistom Primer i pustila da se osuši. Kad je suho bude mliječno bijelo i neprozirno. Mažeš bojama (za staklo, porculan, akril) Kod slikanja ti se boje ne razvuku nego ti ostane kompaktno. Mislim da je primer za lakoču slikanja a ne za čvrstoču boje. Nisam baš jaka u salvetnoj tehnici ali mislim da primer tu nema nekakvu svrhu. Možda netko ima neka druga iskustva. |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |