Aspidistra |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Studeni 2007 u 01:06 |
Aspidistra elatior
slika sa net-a
Prava biljka za pocetnike..
Jako zahvalna i oprostiti ce zanemarivanje..
Raste u svim uvjetima,od sunca do potpune sjene
Jedini uvjet koji bi se trebalo drzati je zaljevanje..
Ne voli "mokre noge" (visak vode)
Voli povremeno pranje listova..
Razmnozava se vrlo jednostavno..djeljenjem..
Postoje i sarenolisne vrste,ali one su osjetljivije,i traze vise svjetla.
Ako se uzgajaju u tamnom...listovi im pozelene
slika sa net-a
Cvijet bas i nije najljepsi
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Monk
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam samo ovu
slika je stara...oko nje je letela prashina, boje za zid...raspevani majstori.....nishta njoj ne smeta Ažurirao Monk - 15 Studeni 2007 u 17:53 |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Monk
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e ovo će mi mama dati na proljeće
ona ima dva velika pitara, cilu joj godinu stoje vani, i ništa im ne fali, baš joj lipo izgledaju |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih imam tri. Svake godine savršeno prezime u podrumu.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dadinica nisam mislio da će tako brzo biti odgovora,ali mislim da zaslužuje počasno mjesto.
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja je volim. Nezahtjeva, brzo se množi... često je koristim za rez, tj. kad slažem bukete. Cijelo ljeto je držim vani, u sjeni.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sviđa mi se ova "starinska" biljka, lijepa je i šarenolisna
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dadinica jeste zahvalna je i kod mene stoji u hladovinim,a zimi u hladnoj prostoriji gdje nekad i procvjeta.
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon dobro si me podsjetila odmah u proljeće idem u potragu za šarenolisnom aspidistrom
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A zašto moja ne napreduje ? Imam ju već godinama sa 5 listova i odabija daljnju suradnju, ha ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
dadinica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Promijeni joj zemlju... ili ne voli mjesto na kojem je. Najbolje joj je ljeti vani, u hladu, najviše tjera listove.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prije 2-3 mjeseca sam ju presadila u novu zemlju i pri tome vidjela da je počela puštati nekoliko novih izdanaka, sad čekam da izbiju na površinu, ali nema ih . Ma nek ide u jarca, ako ne počne rasti ide u smeće, nemam više ni milosti ni živaca toliko udovoljavati svim biljkama. Blaženi moji kaktusi !!!
|
|
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikice možda previše očekuješ od nje jednostavno se ponašaj kao da si je zanemarila ja tako moju kad kad zalije i neobračam baš puno pažnje,a vjerojatno joj to i paše
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja obozavam ovu starinsku biljku. Cini se da je nitko vise ne uzgaja, osim starih baka u starim dvorima...a tako je divna. Pitam se tko ju je i kada donio u Dalmaciju, a ocito netko jeste, nije to autohtona biljka. Citala sam da moze uspjevati gotovo u mraku, kao i ZZ biljka.
ciao, Nina
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu jeste istina je kod mene dok je bila u mraku znalo se desiti i da procvjeta
|
|
faster_stronger
Novo sjeme Pridružen: 28 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Te biljke ja viđam po svim kućama :S
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aspidistra čak ljepša bude kad je u tami, ima tamnije listove, al moja neće nigdje i nikako. Kad vidim vaše tako bujne i raskošne, dođe mi da moju bacim u smeće.
|
|
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |