Ešinant - Aeschynanthus |
Odgovori | Stranica 123 7> |
Korisnik | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Rujan 2007 u 23:48 |
Evo da stavim i neki cvijetić danas....mamin
Ešinant sliči na kolumneju ali postaje sve popularniji radi crvenog upadljivog cvijeta i bogate cvatnje. Voli često prskanje... Iz praznih čaški tamno smeđe boje pojavljuju se prekrasni crveni cvijetovi... Ovo je vrsta Aeschynanthus pulcher ...crveni cvijetovi ljeti... |
|
Sponzorirani linkovi | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesi li ga pokušala razmnožiti? Kako?
|
|
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasan je.. ima li sjemena viška ?
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da bi ti puno brže i jednostavnije bilo da zakorijeniš reznicu. |
|
Ivan
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako nebi preživjela?Samo je treba dobro zapakirati i preživi.Pa nebi 10dana putovala.
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Istina, bolje je s reznicom...a i nisam vidjela neko sjeme..... Moram par zakorijeniti , ali mislim da će morati pričekati da se malo razgrmi jer su sada sve grane u cvijetovima. |
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ako izdrže biljke do druge države kako ne bi do drugog grada? To barem za nas nije problem.....
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno da moze izdrzati kako je
izdralo ono koje je meni shasha poslala |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata, može reznica ovoga? Ako je sad vrijeme...
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako ja ovo do sada nisam vidjela????
Donata ovo je |
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavila sam reznice u vodu....za sada je jedna pustila korjenčiće....
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...predivan cvijet i meni se jako svidja ima ga kupiti u baumaxu i pevecu, bas sam ga neki dan gledala i vjerujem da cu ga uzeti
|
|
AB100
Upravo klijam Pridružen: 08 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam taj cvijet sama sam si ga pelcala star je več dvije godine jako mu odpada lišće zna li tko zbog ćega
|
|
AB100
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Traži vlažnu atmosferu, tako da će joj suhi zrak u sobi za dnevni boravak škoditi. Lagana sjena se preporuča... U njezi ovih biljaka ne smijemo zaboraviti da su prvobitno bile epitifi iz vlažnih šuma, stoga zemlja u loncima po mogućnosti bi trebala biti pomješana mahovinom. Za pospješivanje pupanja zimi temperatura bi trebala biti niža +12 do 15 stup. Pretpostavljam da joj temperatura ne odgovara-ne bi smjela prelaziti 20 stup. ..i da joj fali vlažnost zraka.. |
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Laka biljka za gajenje, sa jajastim, kozastim listovima,dostize duzinu do 60cm. Cveta tokom citave godine cvetovima u zutoj,crvenoj ili narandzastoj boji . Trazi puno svetlosti (skloniti je sa direktnog sunca, idealna za prozor na istoku ili severu), zalivanje i orosavanje mekom vodom. U toku vegetativne faze dodati u vodu za zalivanje tecno djubrivo na svakih 14 dana. U zimskom periodu smanjiti zalivanje.
Razmnozava se uspesno reznicama (10-15cm) u dobro dreniranoj zemlji.
.
.
.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
sabaheta
Nedavno posijan Pridružen: 02 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e ovo je zaista super nikad do sad nisam vidjela ovu biljku
|
|
ensar
|
|
lika1
Mladi grm Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja isto imam ovaj cvijetak kupila ga u Pevecu za 80 kn prošle godine bio je mali a kad ga je MM vidio poludio je u stilu kako trošim novce na takav jadan cvijet, a kad je procvjetao slikao ga je mobitelom i guštao ga pokazivati kolegicama na poslu !!!!Meni cvjeta 2 puta godišnje nalazi se sada u pupovima i imat ću cvjetove oko kraja 1 mj,a onda opet u 8mjesecu.Uopće ga ne prskam samo ga češće zaljevam jer je u boravku pa ga klima dosta grije,a što se tiče pelcanja samo odrežem malu stabljiku zabodem u zemlju i ona se primi, a što je više stabljika to je više cvjetova. |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svidjela nam se ova biljčica pa ako netko ima koji pelcer molimo da nas se sjetite (kontaktirajte nas na PP).
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cesto tusiranje (evo nas u kupatilu , ne smeta mu ni "cesmovaca") i nagradice vas mnostvom cvetova i u ovom periodu. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Odgovori | Stranica 123 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |