Lič (Gorski kotar) |
Odgovori | Stranica 123 24> |
Korisnik | |
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Siječanj 2011 u 15:02 |
U ovim zimskim danima, kada nema toliko slika iz naših vrtova (pogotovo kontinentalnih) odlučila sam da vas odvedem u šetnju mojim mjestom. Neće to biti samo slike mjesta kakvo je danas nego ću vas ukratko upoznati sa događanjima kroz godinu te ponešto i iz povijesti Liča.
Neke informacije biti će vezane i uz Općinu Fužine, kojoj Lič i pripada. Nadam se da će vam biti zanimljivo, mada neće biti puno materijala. Pa krenimo..... - najprije da Vam pokažem gdje se nalazi Lič kad gledamo kartu TZ Općine Fužine - svima želim dobrodošlicu |
|
Sponzorirani linkovi | |
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
- pogled na Ličko polje (ne Ličko iz Like nego Ličko iz Liča - mnogi brkaju pa sam morala objasniti za one koji ne znaju) i mjesto Lič koje se nazire u daljini ispod brda. Cesta koja se vidi na lijevoj strani slike, vodi kroz polje i šumu do Novog Vinodolskog. U donjem dijelu slike je svetište Majke Božje Snježne. - priroda u ovim zimskim danima izgleda trenutno ovako: - to bi bilo sve za dašnji uvod, ostaje još "šećer na kraju" - srnjak |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijepo, šećer na kraju je ova srna, ovaj put uslikana savršeno!
volim upoznavati nove krajeve, pa makar samo preko slika! samo naprijed! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej draga, pa to je i cilj teme, o svakom našem mjestu ukratko i ono najvažnije, iako su po mene najvažnije slike, jer tko želi opširnije čitati o nekom mjestu može naći ako želi.
Dakle odlično odabrano, veselim se nastavki i slikama Liča kroz razna godišnja doba.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bambi je prekokrasan, ali još je ljepši dok miriši u loncu.
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nataly, ti si šaptačica jelenima ili je on profesionalni maneken!!
Slika je lijepaaaaaa! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno. I lijepi uvod....
|
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
antonija, Triša, gospina trava, Lovro (baš sam se nasmijala na naziv šaptačica jelenima) i baka - iznenadile ste me brzinom vaše posjete. Hvala vam.
Da ne bi bilo zabune, odmah idem nadopuniti naziv "šećerka" u mojem prijašnjem postu - to je srnjak. |
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na lijepom mjestu živiš Nataly a šećer koji si nam ostavila za kraj ovog dijela reportaže u pravom smislu riječi je šećer ! Ja se vjerovatno ne bih snašla slikati koliko bih blenula da se susretnem s ovakvom ljepotom ...Ovoj srnici želim dug život ...
|
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivna, u svojoj temi Gorski vrt, odmah na početku sam napisala da meni u vrt svakodnevno dolaze srne (2 ili 3 kom). Jednostavno se naučiš da su blizu tebe, pa se ne iznenadiš u tolikoj mjeri. No, unatoč tome svaki put se raznježim kad ih vidim.
|
|
Fany54
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivno natali baš si nam lijepo prikazala svoje mjesto i okolinu a ova srna na kraju je baš prelijepa, vidise netaknuta priroda čim ove životinje dođu tako blizu tvom vrtu, nekada se to dešavalo i kod mene a sada više ne jeste ljetos zalotao jedan zeko ali to se dei veoma rijetko industrija uništi sve.
i još jednom Uploaded with ImageShack.us |
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja velik lonac. |
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fany54 - nažalost industrija kod svih nas ima utjecaja na prirodu
gospina trava - iako nisam vegetarijanka, teško mogu zamisliti da će životinja koju gledam, završiti u loncu. Ustvari, ja o tome ne želim razmišljati jer bi reakcija mogla biti Neka nama Bambi trči još dugo po šumi..... |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U lijepom kraju živiš,srndać je cukreni,dobro si ga uslikala,i kod nas su sve rijeđi u prirodi.
|
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus - hvala , a što se tiče srna izgleda nažalost da je kod svih ista situacija.. |
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S obzirom da je ovo cvjetni forum pokazati ću vam (u nekoliko navrata) neke od biljaka koje rastu na livadama Liča, Ličkog polja i okolnim brdima. Pokušati ću napisati i nazive tih biljaka, ali ne garantiram da su točni jer nisam stručnjak. Slobodno me ispravite ako pogriješim.
S obzirom da se Lič nalazi na granici gorskokotarskog i primorskog područja, kod nas rastu i neke mediteranske vrste. - galanthus ili visibaba - anemone nemorosa ili obična šumarica - clematis vitalba - polygonatum multiflorum ili Salamonov pečat - asphodelus albus ili čepljez - lilium ili divlji ljiljan |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijepo cvijeće raste u tvome lijepom kraju!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nataly, pa ti niti ne moraš imati svog vrta, izađeš u prirodu i okružena si prekrasnim cvijećem !Moram priznati da su me ovaj clematis vitalba i čepljez najviše oduševili
|
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija - nekih vrsta cvijeća ima sve manje (kao npr.ljiljana - nisam čak sigurna da li su zabranjeni za iskopavanje)
ivna - clematis meni ipak na slici izgleda dojmljivije nego u prirodi, a čepljez je lijep i već ga imaju neke cure na CIF-u. Nadam se da će im cvasti. Ja ga kod kuće imam posađenog na tri mjesta ali mi je samo na jednom prošle godine cvao. |
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nastavak slika biljaka u mojem kraju.
- omphalodes verna ili modrica - iris - Paris quadrifolia ili Petrov križ - taraxacum officinale maslačak - paprat - primula vulgaris ili šumski jaglac |
|
Odgovori | Stranica 123 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |