Fuksija - Fuchsia |
Odgovori | Stranica 123 35> |
Korisnik | |
nadglednik
Nedavno posijan Pridružen: 15 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Listopad 2007 u 11:25 |
Fuksije su mi jedne od najljepših sadnica,ali nažalost o njima neznam ništa pa vas molim da mi napišete nešto o njima ako znate!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(2) |
Fuksije mogu ići van kada noći ne budu više tako hladne kao što su sada. Najniža temperatura koju ona podnosi je bar 5 st. C i to je za prezimljavanje kada nije u vegetaciji. Kada krene u vegetaciju onda najniža temperatura za nju mora biti dosta iznad 5 st. C. Nisam nigdje pročitala, ali po mome u vegetaciji ju nebi van stavljala prije nego najniže temperature ne budu bar 10 st. C. Za sada ih možeš preko dana staviti van, a po noći nazad u kuću.
|
|
angi
Odrastao grm Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
možda neko konkretnije pitanje;??? uglavnom, i meni su prekrasne, jednu sam uspjela ovo ljetu ''potopiti'' , ali zato ona koju sam kupila na akciji i spasila ju i sad je puna cvjetova a mogla bi je ako bude sreće i u stablašicu formirati sljedeće godine , naravno, ukoliko joj osiguram pristojne uvjete prezimljavanja Ažurirao angi - 16 Listopad 2007 u 20:33 |
|
nadglednik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju pospremila u podrumzbog ove hladnoče i nadam se da će mi prezimiti.Neznam dali treba biti na hladnom ili toplom mjestu.Sve su mi informacije dobro došle,jer zaista neznam ništa o njima a to mi je najljepše balkonsko cviječe i doista bih željela baviti se uzgojem fuksija.Molila bih i koju sliku .
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fuksije nisu prezahtjevno cvijeće. Po zimi ih je najbolje staviti na hladnije mjesto - podrum koji je osvjetljen je idealan jer one ne vole pretople prostore. Ja moje obrezujem tek u proljeće i to samo ono što se je posušilo i pustim ih da rastu dalje. Po zimi malo zaljevam i tamo negdje u 3 mj ih počinjem dohranjivati.
Evo jedne iako mi to nije najbolja, sutra sliknem još malo pa stavim |
|
nadglednik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove slike su samo dokaz da je to jedno od najljepšeg cviječa.Ja sam oduševljena.Imam različitih boja.Sada sam ih pospremila u podrum pa ih nemogu fotkati,ali ako bog da pa prezime uz vašu pomoć imat ću ja lijepe biljčice.Jednoj fuksiji je stabljika odrvenila.Jako je gola nekih 40-ak cm,a tek na vrhu ima cvijeta.Takva biljka baš i nije lijepa,pa vas molim da mi napišete što da učinim.
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam moje u takvoj situaciji šišala i uredno su mi na prolječe potjerale iznove i bile lijepe, a što kažu knjige to ne znam jer sam moje uvijek dadiljala kako mi je još baka rekla.
|
|
nadglednik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A možeš li mi reči koliko si ih ošišala i u koje vrijeme tj. dali u proljeće ili sada kada sam ih unijela u kuću?Hvala na odgovoru!
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dio sam šišala sad , sve što je ostalo bez lista , a na proljeće ošišam sve ono što je stradalo tijekom zime.
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na žalost najdraža mi je prošlu zimu otišla. Bila je kombinacija crvene i ljubičaste, ali na istoj biljci par različitih nijansi.
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima,
molim vas ako netko zna gdje u Osijeku mogu nabaviti fuksije. Odusevila sam se predivnim svijetom te biljke pa bih je voljela imat, pa ako netko zna bilo bi mi od velike pomoci .
Hvala!
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ima ih i ovakvih
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
TeaK,ovu mi zapelcaj.
Maso,ne znam di(osim peveca i baumaxa) al znaju Tibor i Lana.No to ti ionako treba za proljeće pa imaš vremena.Sad mislim da ih ni nema za kupiti.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kao sto je i shasha rekla ili u pevecu i baumaxu, ili na gratskoj trznici u proljece. Ako ne nadjes nigdje u proljece imam ih ja tako da se mozemo dogovoriti.
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala administratore , ako ne nadjem javim se za koji pelcercic .
Inace, kupili smo kucu pa sam poludila za uredjivanjem okucnice, a posto obozavam cvijece i biljke zelim se pripremiti za proljece i skupiti info gdje sta mogu nabaviti
|
|
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
maso, ako ti trebaju informacije, ovdje si na pravom mjestu....dok procitas sve sto smo natrpali ovdje na forum znaces sve sto te zanima
dobrodosla |
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha naravno da hoću. Što se tiče nabavke fuksija trenutno se ne isplati kupovati jer ako ih se i nađe to su već velike biljke i skupe, a mogućnosti da preko zime propadnu su velike. Dakle strpiti se do proljeća, kupiti malu biljkicu i u kratkom roku će pružiti svu ljepotu tj. narasti i rascvjetati se. |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
TeaK
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ne preostaje mi nista drugo nego ono strpljen-spasen
|
|
braneks
Novo sjeme Pridružen: 24 Prosinac 2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na pojedinim fuksijama su mi se na licu lista pojavile bordo ljubicaste okrugle fleke .Liska je mesnata ,nisam primetio insekte, ni navlake od gljivica .Mladi list postaje skoro ljubicast,jer se fleke spajaju . Da li je neko imao slican problem .Inace cuvam je na svetlom mestu na t 2-8 stepeni.
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hehe ovu i ja imam... Predivna je... |
|
Odgovori | Stranica 123 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |