Stefanotis |
Odgovori | Stranica 123 14> |
Korisnik | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Studeni 2007 u 09:29 |
Stephanotis floribunda
Ova tema je za kolegicu maso.
Slika sa googla
Ovo je jedna jako mirisljava biljka
Srodna je vostanom cvijetu (Hoyi),pa je preporucljiva i takva njega..
Miris je manje intenzivniji.
Trazi optimalnu temperaturu,ali laganu sjenu..
(uz te uvjete cvjetovi duze traju)
Obozava redovita orosavanja,ali u vrijeme cvatnje treba izbjegavati..
Ako se zeli formirati u grm,redovito treba mlade (jos elasticne) izboje motati...
Razmozava se putem reznica,na temperaturi oko 25 stupnjeva i obavezno pod folijom..
Prije cvatnje treba imati vrijeme mirovanja....
Cvatnja se potice tekucim hranjivom.. Ažurirao administrator - 24 Prosinac 2007 u 13:21 |
|
Sponzorirani linkovi | |
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....da se nadovezem Tibore na ovo, juce odem u Pevec i taman sto sam usla zvoni mob, dostavljac zobve donjeli nam kamincic i cekaju ispred kuce .....i mi naravno na lijevo krug i pici za BIlje...tako da nisam stigla ni sjemenke ginka pokupiti.
Stephanotis moram imati!!!!!!!!
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...jel moguce da je Stephanotis vrsta jasmina???
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije vrsta jasmina, samo cvijet podsjeća na jasmin. Inače za njega kažu da je simbol sreće u braku. Dakle, navalite po stefanotis
|
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Yep,Madagaskarski jasmin
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lano,tek sad vidim poruku iznad ,nisam skuzio,valjda su se mimoisle
jasmin je u pitanju (sobni) Ažurirao tibor - 15 Studeni 2007 u 10:05 |
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tibore sad si me zbunio. Znam da sam čitala o stefanotisu da izgledom podsjeća na jasmin i zovu ga madagaskarski jasmin ali nije iz porodice jasmina.
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad sam i ja zbunjen
Evo provjera..
Zovu ga madagaskarski jasmin,izgledom i cvijetom u potpunosti podsjeca ali NIJE.
Bravo Lana
Sorry,i mene je ovo zbunilo.
U pravu si!
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
riješili dilemu. Sad samo preostaje sljedeći korak .... znaš onaj za sreću u braku.
|
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... hvala Lana
|
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...joj zaljubljujem se u njega...moram danas po njega...
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maso neki dan je cijela ona prostorija u pevecu mirisala od njega..ali onako diskretno
|
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...joooj suti , valjada se nece rasprodati..
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cim snjeg prestane idem ga trziti po prodavnicama mozda je stvarno tacno to sto kazu da je za srecu |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja dolazim u napast...
ali kontrolirati cu se
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja se nemogu kontrolirati
i vec sam zvala par cvjecara u gradu da pitam dali imaju |
|
koga ,kome i šta... |
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....i jesi li nasla?
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam
mislim nisam jos |
|
koga ,kome i šta... |
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....al ja nemam srece sa odlaskom u pevec ...ni danas nisam uspjela otici!!! Ali sutra je kako kazu treca sreca....a i MM je obecao ako ja nemognem da cemi otici kupiti
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je prekrasno....
Ja bih tooo!!!! Ma ne za sreću u braku..imam ja već iskustva s tim ( u drugom sam, ovaj put "divljem" ), ali zbilja ne bih radi toga taj cvijet , prekrasan mi je tu na slici...ne znam kako ga nisam zamijetila u Pevecu neki dan kad sam bila...a možda ga nisu ni imali... |
|
Odgovori | Stranica 123 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |