Oxalis |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Kolovoz 2007 u 13:19 |
Ove imaju gomoljčiće i jako se lako razmnožavaju, a imam i sa 4 lista, zelene boje, sa nekim braonkastim šarama, koje imaju lukovicu i u toku zime imaju period mirovanja, dok ove na slici rastu cele godine.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo još jedna saksija sa ukrasnom detelinom |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam takvu vani posađenu i ne vadim je preko zime iz zemlje.Valjda joj ne smeta kad raste,a sad je cvasti počela
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim stvarno! Ja budem k tebi došla sa tačkama pa me tjeraj!
|
|
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hana, pa ja sam mislila da si ti to vec obavila....
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A je al sa vrečicom.Sad tu kuka a ima par metara do mene,nek sa popisom dođe i čupa.Ko da ja znam kaj žena hoće(osim da joj vratim knjigu sa kolačima)
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
trebala sam znati kako se zove
imam je i
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prestao sam sa zalivanjem deteline sa 4 lista, da se osuše listovi. Vidim da u saksiji ima jako puno mladih lukovica, tako da će na proleće biti još po neka saksija više na mojoj terasi.
|
|
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
voki a moja je djetelina opet procvjetala
stoji na prozoru dali da je i dalje pazim i mazim ili .... posto sad cvjeta ako hoces stavit cu slikicu |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je sa ljubičastim listovima i sa 3 lista, ta vrsta ima gomoljčiće i vegetacija joj traje cele godine, ako je u pitanju lukovičasta detelina sa 4 lista, njima je potreban period mirovanja u toku zime. Stavi najbolje sliku pa da vidimo o kojoj je reč.
|
|
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je , a mene bi trebalo , živjeh u uvjerenju da djeteline ima samo na livadi.
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ima je i na terasama, a zimi u kućama, a razmnožava se ko luda i nije zahtevna i lepa je i pored ove na slici ima i zelene sa 4 lista, koja ima lukovice, samo ne znam gde sam zaturio slike, a sada pred kraj vegetacije i nije reprezentativnog izgleda da je slikam.
|
|
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sutra je slikam i stavljam
novu slikicu imam jednu staru mozda ce pomoci evo ide |
|
koga ,kome i šta... |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ovde se vidi i oksalis sa šarenim listovima (4 lista), slika je malo loša pošto je uvećana. |
|
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koga ,kome i šta... |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dina, tvoja detelina je Oxalis triangularis - purpurea, ona se razmnožava rizomima i cele zime raste, tj. nema period mirovanja. Može se cele godine držati u kući, mada lepše izgleda ako je preko leta vani.
|
|
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slikica je malo stara sutra nova
|
|
koga ,kome i šta... |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupio sam i treću vrstu ukrasne deteline. Za ovu kažu da prezimljava vani. Posadiću je u baštu. |
|
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovakva gore,ko Dinina,kod mene vani prezimljuje.Preko zime je nema ali očito da gomolju ne smetaju niske temperature kad u proljeće opet potjera.
Voki ova tvoja nova je prekrasna
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam da može prezimiti vani u bašti, ali pošto ima veoma dekorativne listove i cveta zimi u sobi, ja je zimi držim u kući da sa svojim crvenkastim listovima razbije monotoniju zelenila.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |