zakorjenjivanje lavande |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
osbourne
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Svibanj 2008 u 09:47 |
trebam 10ak komada i neda mi se davat za sadnicu 10-15 kn pa pitam može li se zakorjeniti da se grančica umoči u vodu pa kad pusti žile u zemlju? ili je potreban prašak za zakorjenjivanje?
da li da ih posadim u vrt vec ove godine ili iduce?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Grančica ide u zemlju ili dio biljke, ako se odlomio jer je lavanda lako lomljiva na drvenastom dijelu, jednostavno se zakorijenjuje.......
Samo možda u kontinentu važe druga pravila?!
Muž mi je slučajno jednu lavandu razlomio, u siječnju, grane i grančice stavio u zemlju i sada su to nove biljčice, 4-5 komada.....
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro ti je napisala manci, tako smo i mi razmnožili našu lavandu, ali mi smo je pikirali kad odcvate (čini mi se točnije krajem kolovoza).
Više o istoj imaš ovdje na naslovnoj stranici pod začinskim biljem
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam sijala lavandu i moram priznati da mi je niknulo samo njih 7-8, ali zato fino napreduju. Sad neznam da li da ih najesen presadim u vrt ili da ih ove zime sklonim na sigurno pa presadim na proljeće. Sad su u jednoj tegli pa ne znam da li da ih presadim svaku u posebno. Obožavam lavandu, a tako malo znam o njoj |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ines, vrlo jednostavna biljka, ALI treba paziti na vašu zimu, iako sam vidjela u dnevnicima rada da je mnogi imaju i u kontinentu.....
Ipak ih ti ove zima pričuvaj u kući kad su male...
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ines,ja imam godinama lavandu u vrtu.Prezimi bez ikakve zaštite.Naravno ako je u vrtu a ne u tegli,mislim da bi onu u tegli trebalo unjeti u kuću.Razmnožavam je najjednostavnije moguće.Granu otkinem i piknem u zemlju.
Sutra ću uslikati moje dvije da vidiš gdje rastu.Čim manje mjesta i zemlje imaju ljepše rastu.U tegli su mi bile dobre no nikada tako lijepe ko kad sam ih u vrt presadila.
|
|
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sijala sam lavandu lani na proljeće,ali sam prije toga sjeme držala u frižideru mjesec dana, u vlažnoj krpi i u vrečici. Niknulo ih je jako puno. Nešto sam ih presadila u tegle,a nešto u vrt, na sunce. One u teglama su bile nikakve,ali su zato one iz vrta jako lijepo rasle i eto sad cvatu.
Imam ih oko dvadesetak, a ostalo sam podijelila.
Zimi su ostale vani, (na kontinentu ) i nijedna nije smrzla.
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super, hvala vam. Budem kombinirala, malo u tegle, a malo u vrt, valjda će se negdje primiti
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam danas upravo prepikirao nekih 100komada raznih vrsta
Prije par godina prepikirao sam ih direktno u zemlju i cvale su već na proljeće...eventualno u zemju umiješati pijeska da zemlja bude propusnija jer zimi neće zadržati puno vode |
|
ines
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prepostavljam da si ih zaštitio preko zime ili...?
|
|
tropi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam ni pokušao
|
|
ines
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoje sijala u ožujku i sad su tak cca 10 cm, možda i manje. Nekak me strah da su premale i preslabe da ojačaju do zime kako bi je preživjele nezaštićene
|
|
tropi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje su bile i manje a sadio sam ih u kasno ljeto i to na dosta izloženo mjesto.Ako ih sad zasadiš i za 3 tjedna im zakineš vrhove da se razgranaju na proljeće bi ti mogle cvasti .Još im sodaj i malo gnojiva za ta 3 tjedna i bit će super
Imam i par koje su se same zasijale i nikad ih nisam micao samo orezujem po potrebi |
|
ines
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok uvjerio si me, a osim toga ako otegnu papke preko zime znam gdje ću doći na proljeće po nove sadnice
|
|
tropi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
možda ti i zapelcam onu koja miriši na origano.....ak dovoljno zaprijetiš
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
GRRRRRRR! Ti nisi ni svjestan koliko bu nas ustvari došlo!!!
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uglavnom ! Nisam do sad nikad imala lavandu, a ove godine sam ju posadila. Kupila sam gotovu sadnicu u centru. Voljela bih da opstane. Inaće su prije par godina davali i poticaje za sadnju lavande na mom području, ali mislim da je sve to stalo jer nije bilo interesenata. Moj kum je probao posaditi jedno 1000 sadnica, a ne bi vjerovali opstalo mu je samo desetak! Mislim da postoji razlika u lavandi koja raste na moru i onoj koja raste recimo u Slavoniji.
Tropi!?! Koliko to vrsta postoji? |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O, i mene zanima kakvih sve vrsta ili sorti lavande ima!
Danas san vidila jednu sa sitnijim lišćem i tamno ljubičastim cvijetom, a znam da ima ona sa reckavim lišćem......
|
|
ines
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam lani kupila u buhausu na akciji 8 kom (one vulgaris) i super su cvjetale cijelo ljeto dok nisam otišla na godišnji i ostavila šogiju da ih zalijeva jer su bile posađene u korita. Sve su se sasušile jer je zaboravio, a i ja mu kao nisam napisala koliko otprilike dcl vode ide na jednu biljku i koliko često. Bila sam luuuuuuuuuuuuuuuuda. Pa kak neko može tak komplicirati i ne razumijeti rečenicu da zalije kad vidi da je zemlja suha.
Da skratim, od njih 8 ostala je jedna koju sam presadila u vrt. Još se oporavlja jer je pola sasušena, a samo je iz jednog dijela izbacila 3 grančice sa nekoliko cvjetića
|
|
ines
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel ovo dovoljna prijetnja?
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |