Orahovica |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Siječanj 2008 u 18:47 |
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne fotke! Zaista doživiš Orahovicu kakva je! A ljudi moji, prekrasna je! Admine, u Orahovici sam bar 1 godišnje kod tete- uglavnom ljeti, pa ćemo valjda popit i neku kavicu na jezeru. Jesu li ga napokon završili?
A di je Vučica ? Daj nek ju malo vide- pogotovo onaj dio gdje je Čiro prema placu! Onaj drvored je isto prekrasna šetnica! A da ne velim da je usput i slastičarnica i pizzeria pa skroz pješke kroz polja prema jezeru! Sve kalorije se istope! Uf - ulovila me nostalgija- mislim da neću čekati ljeto!!! |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uf vidla sam šetnicu kraj Čire- sorry!Samo je u kontra smjeru- brzopletost
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo dođi!!!! Da popiti kavicu na jezeru, pa popiti cemo i dvije!!
Jezero je gotovo, mo jos rade na nekakvim sitnicama tako da ce dogodine biti u potpunosti gotovo!!! I osvijetlili su ga tako da ima ljudi i po noci na kupanju!!!!
|
|
Šeflera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A žičara prema Ružici? I ona priča o novom jezeru u kamenolomu?
|
|
Šeflera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo da doprinesem temi Orahovica!
Na ovoj slici tražimo pastrve! Tata mi pričao da se kao mali kupao i lovio pastrve u Vučici pa mi svake godine provjeravamo da li su se vratile! Možda sad kad više kamenolom ne radi vratite autohtone vrste! |
|
Šeflera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vruči ljetni dani, a hladne noći. Tako se ljepo spava po noći u Orahovici. Otišli u petak , vratili se u subotu. Mali gradić, vrlo prometan i živ. Nekako mi se čini da svake godine sve više mladih ljudi ipak ostaje u Slavoniji.
Zašto i ne bi kad ima je tako ljepo. Putem su nas pratile ravne ceste okružene poljima kuruze, suncokreta, duhana, vinograda... Na putu pokraj kuća, sjede domaći i "broje" promet. Ispred svake druge kuće je klupica gdje se susjedi druže. Ima usput svega za kupit. Paprika, paradajz, dinja, llubenica, krumpira, luka.... a sve iz bašće. Podno Papuka se smjestila Orahovica. Tu sam provela puuuno školskih ferja sa dedom i bakom. Ulazim u poznato dvorište koje se nije mjenjalo od stoljeća ... Naravno - deda mora u kontrolu Ja samo potvrđujem da je sve u redu! Puno biljkica koje imam - one starinske sorte su donešene iz ovog dvorišta. Matica svih čuvarkuća Sve je rodno Ovu jabuku smo obrali jer je zrela, a cijet još uvijek cvate! Subotnje jutro proveli u berbi ranih jabuka i šljiva, buče, mahuna, cikle, luka i svašta još. Prije ručka odlučili napokon prošetati po Orahovici. Popili limunadu sa Adminom na busnom kolodvoru i kroz park se vratili domeka na fini ručak. U parkiću nas pratio jedan krasan labrador. Baš zna uživati |
|
Šeflera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u parkiću je najdomljiviji mlin koji je obnovljen prije par godina, ali nema vode. Šteta!
Puno starog drveća je porušeno, ali još više mladog posađeno. Poslje ručka smo se provozali do najbitnijeg mjesta za ljetnih mjeseci. Dolaze ljudi iz Osijeka kako bi se ohladili na jezeru Iznad jezera je stari Ružica grad. Bilo je prevruće za hodnaje do njega. Drugi put. Navratili na još jendu čašicu razgovora kod Admina i na povratku provjerili Koral u kojem su konjeki za jahanje. Jednom će ovaj Koral zaživjeti pravim seoskim , rekreativnim životom. Nije to tako daleko. Samo 3 sata od Zagreba. |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bas predivno!Prava reportaza!
|
|
Šeflera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u Orahovici mi je uvijek bilo zanimljivo koliko zanatlija ima. Sada su ti stari obrti nažalost zatvoreni, ali još mi je okus medenjaka od suseda licitara u ustima.
Šeširđija je uvijek imao kvalitetne šešire za dame i gospodu iz grada. Sjećam se da je deda, nekad davno, puuuno vremena proveo isprobavajući šešire za razno razne situacije. A dok je on isprobavao mi smo se u bašći na kariranoj deki kartali "crvena vuci". Ili smo mazili zajcove i kokice. A sa ulice se čulo "luuuubeeeeeniceee" i na kolima koja vuće konj hrpetina lubenica. Uvijek smo dobili za probu "trokut" iz lubenice da vidimo jel slatka. A deda je "znalački" lupkao po njima dok nije izabrao najslađu. MMMMMMMMMMMM |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno, ma uvijek me oduševite predivnim slikalma, a opisi su perfektni, kratko, jezgravito, baš po mom guštu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...pa kada ste to bili? Mogao sam i ja navratit na limunadu ili kavu, pa da se upoznamo.
Drugi put... |
|
Šeflera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drugi put, prije nego krenemo, šaljem ti najavu o dolasku na pp!
Ovu jesen možda još navratimo kad bu trebalo brati ostale voćke ili kad dojdu kesteni! |
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može...
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
šefi slike su zaista odlične , za laika poput mene koja nisam tamo bila , jako je lijepo, pravi domaći zaboravljeni ulomci naših života , nekad meni najmiliji dani također provedeni na selu kod moje bake i dede ,,
dala bi cijelo bogatstvo da mi se samo malo vratit u te dane |
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lijepe fotke, zanimljivi eksponati, Ćiro mi je super...
hvala skitnica
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drvo se obrađuje i u Orahovici
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Skitnica, sto nisi svratio malo kada si vec bio u blizini |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |