mikicin dnevnik |
Odgovori | Stranica 123 11> |
Korisnik | |
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Veljača 2008 u 19:44 |
Ma ne znam da li ću ja tako raditi kao i vi marljivci jer ja sam radim u vrtu.MM nije baš zainteresiran za vrt pa ja radim sama.On mi tu i tamo posluži samo kao prenosilac nekih težih stvari ali meni to ne smeta jer ja svoj vrt volim i volim biti u njemu sa svojim mislima.Danas sam očistila dio novog dijela koji želim napraviti kao cvjetnjak a na popločenom dijelu MM želi napraviti kutak za roštilj.Našla sam i jednu limenu veliku posudu koje je bila bačena negdje na granici između nas i susjeda,pošto je oni nisu htjeli uzela je ja.Sada smišljam koju biljku ću u nju stavitti.Tu u vrtiću imam već jednu ružu,zasadila sam još jesenas jednu grančicu hotrenzije koja se je primila,imam sa lijeve strane novozasađene grančice lovor višnje isto od jesenas,jedan kuš i jedan pokrivač tla za koji nisam sigurna kako se zove.Slikat ću ga sutra pa da mi to otkrijete.Sada mislim dalje zasijati prkos i molim ideje.Da vide se još neke sadnice lovor višnje koje ću sutra presaditi u zemlju jer u drugom dijelu vrta radim zelenu ogradu.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mikica,koliko ti je ovaj kameni zid visok?Pitam jer ovu limenu kantu vidim(naravno u svojoj glavi) kako visi na tom zidu sa recimo..... nekom pelargonijom,bacopom ili timijanom..ne,timijan,nešto crveno ili žuto puzeće
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mikice imam i ja takvu kantu, a i jedna limeni zalivalnik, u koji isto imam namjeru nešto posaditi. Shahsha ima uvijek neku ideju, to bi bilo zgodno na zidu.
Što se tiče naših muževa - isti su, samo bi se bakćo oko roštilja, a u vrtu jedino baš nešto što je teško, odvoz kamenja i slično.
Ali ja kao i ti uživam u tome da sama napravim ono što želim, te da mi se nitko ne mješa.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ustvari ovaj zid je dio jednog starog skadnja od nekih susjeda koji su već tri generacije u Kanadi i mi se bakćemo oko tog zida jer svako malo nešto pljusne sa tog zida.Čak sam razmišljala da na njega posadim i navučem bršljan da ga malo drži-Zato sam i posadila lovor višnju uza zid da ga malo pridrži.Mislila sam da u ut posudu zasadim nešto valiko,kao anđeoske trublje pa da onda zasadim nešto što visi.Bi li se tako slagalo.Trublje su bijele a pelargonije mogu biti crvene imam ih svoje.Šta kažeš na to??
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super,Mikica.Samo ako kantu misliš držati negdje dolje na pločniku onda nemoj stavljati one pelargonije što su jako puzeće,da se ne vuku po podu.Ima ona jedna vrsta kraćih.
|
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A kako se zovu te kraće?Ili imaš kakvu ideju za nešto drugo.Tu posudu ću držati na pločmiku jer je dosta velika i kada se napuni sa zemljom bit će dosta teška a i dno joj je dosta ruzinavo, a MM baš nije pokazao volju da to popravlja.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sorry ne znam kako se zovu,al znam ko ih ima(javi mi na PP adresu pa ti pošaljem)Ja samo njih i imam jer su mi prozori nisko pa mi one klasične budu predugačke. Lijepo bi ti išla i bacopa,ona nije jako dugačka.Prošle sam godine kupila jednu biljkicu ali ne znam kako se zove.Isto ne puže jako(tu ću sliku potražiti,krasna je)
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A da staviš ovako petunije
ovo žuto isto menikrasno izgleda,i cijele godine lijepo cvate
ovo su te pelargonije
ovom isto ime ne znam no nadam se da ću ga uspjeti kupiti i ove godine,prelijepo mi je
Zatrpala sam te svim i svačim a sve to usput dok sam tražila ovo
evo neću više
|
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oooooooooo,koje li ljepote.Hvala,hvala na pregršt ideja!
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema na čemu,to je da te malo zbunim.Nekad nije dobro imati prevelik izbor ideja,pa onda ne znaš šta bi
Ti samo sadi i uređuj a mi ćemo se diviti kad sve to procvate.
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa, ovo je diascija!!! |
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasno je,kako god da se zove!
|
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam uspjela biti jedno dva sata u ovom novom dijelu vrta koji pokušavam kultivirati.Bome sam dosta toga napravila.U mali vrtić posijala malo lisnatog peršina,rige i radića.U novi dio vrta posijala noćne frajlice ,vodenice i prkos.Posijala sam još neke plave cvjetiće koje mi je dala susjeda ali ju još moram pitati kako se to točno zove.Samo mi je nasipala malo u dlan i rakla da probam baciti i to.Posijala sam i tri vrste pumidora,ivančice i dalije ,ali sam to stavila kraj kuće i isto sam sve pokrila sa folijom kao i u vrtu.Na slici se vidi još i desni dio koji se nadam da će biti isto gotov ovaj mjesec jer je to ostalo od gradnje i treba baš prosijavati zemlju od cigle,kamenja,drva itd.Evo kako to sad izgleda.
Tu su još i četrir maćuhice ali sam slikala samo dvije i moju eriku. |
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to plavo što ti je susjeda dala... da nije možda lobelija?
njeno sjeme je dosta sitno
ja sam je neki dan prvi put posijala i čekam da nikne
|
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je plava zvjezdica ili Ageratum Mexicana.Znala sam da će netko to pitati pa sam bila kod nje.Ona mi kaže da je tu cijelu vrećicu dobila prošle godine i malo posijala toga ali ništa.Zato mi je dala da ja probam.Da, zaboravila sam napisati da sam bacila malo i kadifica niskih kao obrub.Vidjet ćemo šta će biti od svega.Kažu da će biti lijepo vrijem kod nas slijedećih nekoliko dana što znači da će biti i toplo.Pa nadajmo se najboljemu.Kada nešto proviri opet ću malo poslikati.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam te plave zvjezdice, kupila u Cortini, posijala , ali mi još nisu izašle.
Bravo za tvoj vrt, biti će toga u izobilju.
Pratim što radiš redoviti i strašna si.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo stigla ja sa teškog rada.Moj susjed mi preorao vr.,Bog mu dao zdravlje,dug život i sreću jer da njega nije bilo ja ne bih sve stigla danas napraviti.Sreća je imati dobrog susjeda.Mi smo si generacija,odrasli skupa a žena mu je najpravija.Stvarno je bolje imati dobrog susjeda blizu nego braću i sestre daleko.Mi si pomažemo kada god treba.Tako sam ja danas posadila krumpir,mrkvu,kapulicu,ciklu,rotkvicu,kelerabu,blitvu,grašak,salata više vrsti,cvijeća i sve počistila.Sada sjedim ne uz kavicu već uz malvaziju i šaljem vam slike moga vrta i jendog malog narcisa koji sramežljivo doziva proljeće.
Moj vrt koji sam danas radila |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš si nam vrijedna bila Mikice!
|
|
Odgovori | Stranica 123 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |