Mimulus - Mimulus aurantiacus |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 12 Svibanj 2008 u 20:03 |
Postoji oko 150 vrsta ove biljke. Mimulus je trajnica koja najbolje uspijeva na sunčanom položaju. Pojedine vrste podnose kratkotrajno niske temperature do -5, te je na kontinentu za vrijeme zime treba držati u kući.
Visina rasta je oko 25 cm. Cvjeta od svibnja do rujna.
Ovaj cvijet još zovu i majmuski cvijet zato što kod pojedinih vrsta cvijet podsjeća na lice majmuna.
Evo i mog mimulusa, dosta brzo raste i stalno se otvaraju novi cvjetovi.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
suharak
Nedavno posijan Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako je lijep. jel zahtjevan?
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije uopće zahtjevan, jako zahvalna biljčica. Iako voli sunčani položaj kod mene sasvim dobo raste i cvjeta i na sjevernoj strani
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...predivna biljkica, ja imam bordo-crvene
|
|
Izeta
Novo sjeme Pridružen: 09 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dali mora da se često zalijeva a sta preko zime dali se sječe
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oduševljena sam ovim cvijetom...konačno sam nakon 3 godine pametno postupila i posadila ga u teglu, prijašnjih sam ih godina sadila na vrt i ubrzo su ocvali i nestali...ali u tegli na sunčanom i uz redovno zalijevanje oni ne prestaju cvasti..a stvaraju tako puno sjemenki i sami se zasijavaju da su niknuli u svim obližnjim teglama. Nove biljčice koje imaju tek par cm - već cvatu
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..i ja sam postala vlasnica ovog lijepog cvjetića
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam ga imala lani i mislim da se osjemenio tj. da su neke još nedefinirane biljke u 1 tegli potomci lanjskog
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, to se traži! Eto, takvo cvijeće volim...
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj cvijet bi dobro dosao na mojoj terasi...cijeli dan ga grije sunce i ako ovaj voli dosta svjetlosti bas bi mi odgovarao...
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj je lani bio na sjevernoj strani kuće uglavnom u hladovini, osim kroz jutro
mislim da je bio slične boje kao fridin (neka kombinacija žuto i bordo crvene boje... ili su bila 2 različita ) uglanom stvarno mi je nešto ponicalo u tegli u kojoj se nalazila ta biljka - samo nisam sigurna da li je to bilo jesenas dok je još bio vani ili ove zime kad sam ga unijela u zatvoreno (i poskidala uvele grane pa sam skužila mlade biljčice ispod a i u tegli sa malenom hortenzijom koja mu je bila susjeda lani ima nešto (ususdila bi se reći identično) a ona je cijelu zimu bila vani na hladnoći (i par dana pod snijegom tj. ledom čim propupa i otvori cvijet slikam i pokažem |
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Haj drustvo, jel mi netko moze reci gdje ga ima za kupiti, na balkonu mi je cijeli dan sunce pa bi oljela kupiti koju sadnicu.
Jel on ide u grm ili pada? Hoce li izdrzat i za nagodinu u teglici na balkonu? |
|
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš sam jučer vidjela da ga ima za kupiti u mbm-a
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
keeka mislim da neće ostati ista biljka za dogodine, ali osjemeni se
meni su ove zime u tegli od lani niknule nove biljčice koje upravo cvjetaju |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo ovogodišnjih cvjetova
|
|
Wally
Novo sjeme Pridružen: 15 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvi put u životu sam vidjela mimilus na ovom forumu i jako mi se svidio. Danas sam obišla cijeli Bjelovar da nađem sjeme, ali nitko ga ne drži, negdje su me i bijelo gledali kad sam rekla šta tražim.
|
|
Wally1958
Novo sjeme Pridružen: 01 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala fridi na poslanom sjemenju mimulusa.
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno slatka biljcica,moram je imati ove godine....
|
|
Wally1958
Novo sjeme Pridružen: 01 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je isto predivna, nisam ju nikada vidjela u živo. Navodno da se sama sije i da sjeme može izdržati preko zime. Ne znam da li to vrijedi samo za mediteranske krajeve, ali ja sam odlučila dio sjemena skupiti da imam za slijedeću godinu, a dio ću ostaviti da se samo rasije, pa ćemo vidjeti.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijepa mi je to biljka i voljela bih je ove godine imati u mojim balkonskim košaricama. Teško ju je nabaviti, prošlog proljeća nisam naišla na njih u Zg, čak ni u MBM, a iz vlastitog iskustva znam da teško prezimi na kontinentu i da se teško razmnožava reznicama, zapravo, od nekoliko reznica koje sam dobila i posadila prošlog ljeta nijedna se nije primila. Imala sam nešto malo sjemena koje sam posijala prije nekoliko dana pa ćemo vidjeti.
|
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |