Bordeaux, Francuska |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 23:44 |
Ove smo se godine mm i ja zaputili u Bordeaux u posjetu prijateljima. Put nas je vodio preko Rijeke, Trsta, Venecije, Padove, Verone, Brescie, Milana, Torina, Suse, tunela Frejus. Cijeli smo taj dio prošli autoputom. Prvi grad u Francuskoj je Chambery, a slijedi Lion pa St Etienne nakon kojeg smo se s autoputa spustili na običnu cestu kako bi vidjeli predjele kroz koje se vozimo. Evo ceste s koje smo na lijevoj strani ugledali lijepi kameni gradić La Valle a s desne strane su stijene po kojima rastu čuvarkuće. Naravno da sam ih morala slikati |
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Sponzorirani linkovi | |
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Clermont Ferrand se nalazi uz područje bivših vulkana, to je veliki turistički centar. Vidjeli smo putokaze pa smo se zaputili to vidjeti.
Turistička kuća vulkanskog područja tu nisam mogla vjerovati da sada u kolovozu cvatu makovi. Stvarno cvatu glavna turistička destinacija je Puy de Dome na koji vozi panoramski vlakić gornja stanica gdje smo se iskrcali iz vlakića Merkurov hram, njegovi ostaci tv toranj na koji nije dozvoljen pristup Oduševile su me livade na vrhu brda, prepune cvijeća čak i ljubičice cvatu a vjetar je puhao tak da se mora dobro držati ravnoteža vulkanska brda |
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad smo se opet spustili u nizinu, zaputili smo se autoputom prema Bordeaux-u, odnosno njegovom predgrađu Villenave d'Ornon gdje su nas čekali prijatelji. Žive u kući s vrtom. To je veliki travnjak okružen drvećem, a cvijeće je uglavnom u teglama
džinovska begonija ovo je cvijet malo krupnije u dnu vrta je povrtnjak. Rekla bi da je to više koketiranje nego pravi uzgoj povrća jer je taj dio cijeli dan u hladu tak da nekih plodova baš i nema ovu su biljku donijeli iz Čilea i objesili na sjenicu. Bila je mala i narasla je bez zemlje. Visi u zraku i jedino iz zraka koji ju okružuje može crpiti vlagu. Čudno, ali živi i raste ovak već par godina.
|
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bordeaux je grad crnih kamenih zgrada na rijeci Garoni. Blok uz samu rijeku je srušen i napravljeno je "ogledalo". Tu je voda visoka nekih 5 cm po kojoj svi gackaju i uživaju i djeca i odrasli, a okolo te površine su sve njihove cipele
Nakon nekog se vremena voda povuće i ostane tanki sloj u kojem se odražava slika grada. Nakon toga iz malih otvora krene maglica. Onda nastane ludnica. S obadvije strane ogledala protežu se površine zasađene cvijećem i ukrasnim travama |
|
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bonjour!
pREKRASNO...podsjeća na proljeće! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...oduševljena sam, draga anabiistrica...cvjetne padine me podsjećaju na naše, velebitske...željno očekujem nastavak reportaže...idemo na put s anombistricom...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Isuse, mene je ovo očaralo doslovno, sve mi se srčeko nekak stiskalo dok sam šetala kroz tvoje komentare i divne fotografije koje si podijelila s nama. Zaista je čarobno. Znam da je ružno biti zavidan- ali ja bih ipak malčice bila
|
|
belica,zagreb
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti na ovim slikama, baš sam lijepo "putovala".
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno putovanje i reportaža
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno! Hvala draga Ana što si s nama podijelila dio tog lijepog putovanja!
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo,bravo,
prekrasno putovanje si nam pružila draga Anabistrica
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivna reportaža
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Idemo dalje, ima još toga.
Odveli su me u Jardiland gdje se prodaje bilje, oprema za vrtove, tegle ... nešto kao naš Bauhaus ali samo onaj vrtni dio. Mogu vam reći, niš kaj nema i kod nas, možda bi se našla kakva dobra tegla za verandu ili terasu, ali nije niš bilo . To su bile kućne biljke. Kaj se tiče sjemenja, svaki proizvođač ima svoj pano i samo T&M ima nekog cvijeća koje kod nas nisam vidla. A onda smo izašli u vanjski dio s vrtnim biljem. E, tu mi je srčeko stalo. Iz prave raskoši izdvojila bi močvarne hibiskuse, silne vrste hortenzija i salviju hot lips. Tak sam se oduševila da se nisam odmah sjetila da bi trebala sve slikati. Napravila sam samo par slikica jer su ostali već nestrpljivo cupkali. Močvarce sam vidla prvi puta u životu, a poslije sam ih vidla i u jednom vrtu iz auta u prolazu, a nije bilo zgodno mjesto za stati da ih slikam. Ovi su u Jardilandu. I ovo mi se dopalo ali ne znam kak se zove, nisam zapisala |
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Isti smo dan išli do St Emilliona, slikovitog gradića s kamenim kućama, lijepim crkvama, kulama ... a poznat je po vrhunskim vinima i makaronima (kolačićima koje mi zovemo poljupci ili puslice)
ovo je crkva isklesana u monolitnom kamenu. Unutra je visoka i prostrana ali nismo smjeli slikati. tu su nekad žene prale veš kad smo se popeli na kulu, vidjeli smo da je gradić usred vinograda. Vinogradi su veliki i zauzimaju površine ko žitna polja u Slavoniji
|
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je dvorac Bonaguil. Impozantan je
Kad smo se vozili do tog dvorca, svratili smo pogledati Latour Marliac, botanički vrt s lopočima, rekla bi lopočarnik. Sreća da je bio ponedjeljak pa nije bil otvoren za posjetioce, inače nebi vidli dvorac. To je najstariji lopočarnik na svijetu sa 300 vrsta rustikalnih i tropskih lopoča, a prostire se na 2,5 ha i ima muzej, jezero, japansko jezerce, šumu bambusa, vodopad ... Ovo sam uspjela slikati preko plota |
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan put Ana,nadam se da si se lijepo provela i uživala sam u slikama koje si podijelila s nama.
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro mi došli svi u moj auto, putujte dalje samnom, još nije kraj puta.
Jezero je uz Atlantik pa smo otišli na obalu s pješčanom plažom dugom 200tinjak kilometara a po oceanu se valjaju veliki valovi već je 8 sati prošlo (navečer) a plaža je još puna. Svi čekaju zalazak sunca ovaj je sigurno napravio lijepu sliku a meni je i ova lijepa
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |