Aeonium |
Odgovori | Stranica 123 41> |
Korisnik | |
montokuc
Već proklijao Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 05:32 |
Sponzorirani linkovi | |
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Ovaj aeonium je zaista fenomenalan. Toliko lagan, a toliko lijep. I ja imam iskustvo da se, nakon boravka u zatvorenom, za tren oporave kad ih se stavi vani, dva tjedna je dovoljno da ponovo izgledaju u top-formi.
Uvijek sam mislila da je tamna boja od topline, jer su kod mene najtamniji ljeti, ali jednom sam ih cijelu zimu držala vani na prozoru, a kako je prozor bio iznutra blokiran biljem i bilo ga nemoguće otvoriti, a zima bila jako, jako sušna, oni su i zimi bili tamno bordo, što znači da je uzrok suša, a ne toplina, samo što ljeti obično suša ide ruku pod ruku s toplinom. Naravno, sve ovo uz mnogo sunca.
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Aurelija nisu uopće zahtjevni, ljeti za velikih vrućina prestaju s rastom,odnosno idu u stanje neke hibernacije ali ih ne treba prestat zalijevat kao i sve ostale sukulente, zimi je isto u hladniju prostoriju sa dosta svijetlosti, zalijevat jednom mjesečno, u Dalmaciji mogu opstati vani jer trpe i lagane minuse ako su suhi, moji su lani u zimu bili samo dvadesetak dana u kući , kako je zima bila iznimno blaga (dalmacija) bolje im je bilo u natkrivenom vani nego u kući, znači njega kao i kod svakog sukulenta, malo vode obilje svijetlosti odnosno sunca ljeti, dapače tamnijim vrstama cjelodnevno sunce ne škodi mada ja izbjegavam srpanj i kolovoz podnevno sunce, nadam se da sam malo pomogla |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da je aeonium
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lani sam kupila aeonium
dosta je narastao, ali ide samo u visinu - stabljika i na njenom vrhu je "cvijet" zanima me - kad bi odrezala dio na kojem se nalazi"cvijet" bi li se ožilio i bi li iz ostatka stabljike "probili" novi "cvjetovi" |
|
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bi pustio mlade ali taj što si odsijekla stavi u pijesak nek se ožili jer šteata da ne imaš 2 a kamo sreće da je moj toliki -moj je mali picmoljak
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
niho hvala na savjetu
ovih dana ću to napraviti |
|
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma moraću i ja svoj uslikati pa ćeš vidijeti kako je mali pravi picmoljak--a tako je kad Triša daje pelcere
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma glavno da je od srca
a i puno mojih su bili picmoljki (kao pelceri) pa su narasli veeeliki čak mi je veći gušt uzgajati ih dok su još bebice i veseliti se svakom milimetru u širinu i visinu - onda kad znam da je sve "mojom zaslugom", još sam ponosnija na svoje bebe |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
niho ti si mi veliki šaljivdžija
baš mi je drago da te bar ovako virtualno poznam |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo da obnovim malo temu. Godinu dana nitko nije ništa napisao o tom lijepom sukulentu. Jednostavan je za održavanje a dekorativan sa i bez cvijeta. Početkom Svibnja teglu iznesem van. Postepeno ga privikavam na sunce. Prije nego temperature padnu ispod nule ga vratim u kuću na svijetle prozorske police, smanjim zaljevanje i to je to. Montokucov aonium sa Lastova je zbilja prekrasan primjerak. Šteta što ga mi kontinentalci ne možemo uzgajati na otvorenom. Ali svejedno lijep je i u tegli i jednostavan za uzgoj, probajte.... |
|
Semira
Pustio korijenje Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijep je. U mojoj knjizi za njih kažu što stariji to ljepši.
Ja imam jednog "švarckopf" i skroz je slabo napredovao ljetos. Možda mu nije prijao supstrat. Na proljeće ću ga presaditi pa ćemo vidjeti. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa time što si napisala Semira. Što je stariji to je ljepši. Ovaj moj Aeonium haworthii naraste 50 – 60 u visinu i isto toliko u širinu. Ako ću biti u prilici slikati ču biljku sa koje je uzet pelcer. Zbilja prekrasan primjerak. Gospođa koja mi je poklonila aeonium ima veliku zbirku sukulenta. Meni je upravo aeonium bio naj... ( kompaktna zbita krošnja puna lišća u obliku cvijetova). Iskreno do tada nisam niti čuo za aeonium.
Sa supstratom ne bi smjela imati problema ako koristiš obični supstrat za kaktuse i sukulente. |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
A ovo je moj šarenko koji mijenja boje
|
|
Semira
Pustio korijenje Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, od svih silnih kaktusa i sukulenti koje imam, jedino sam za njega bila zabrinuta hoće li preživjeti. Zaista ne znam do čega je. Supstrat je isti kao što koristim i za ostale sukulente - mješavina svega i svačeg, tj. baštenske zemlje, kupovne zemlje, riječnog pijeska, komadića cigle.
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
još jedna jednostavna, a predivna biljka ove godine sam skroz slučajno naišla na onaj crni i naravno odmah ga kupila, maleckiii je unijela sam ga u kuću i malecki čeka presađivanje u veću teglicu
Pinus i Otok, vaši su predivni primjerci |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Semira sigurno će biti sve u redu.
Čini mi se da je puno ime Otok-ovog ljepotana Aeonium haworthii variegata. Što si tako daleko Otok. Skočio bi do tebe po mali pelcer. Toliko su mi lijepi da ču sigurno povećati zbirku a nigdje ne vidim da ih prodaju. Konteso ako nije tajna gdje si ga kupila ? |
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok,
Predivan je taj satirani! Nikad takvog nisam vidjela!
Semira, taj shvarchopf je hibrid. Ovaj nas crni, jaki i divlji nije taj isti. Taj schvarchopf sam vidjala na slikama, i uvijek sam se pitala kakav je u stvarnosti. Nas crni mijenja boju ovisno o sezoni i kolicini vode, od zelene od tamno bordo. Mislim da je shcvarchoph uvijek tamno bordo.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Semira
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, hvala na podršci.
Nina, vjerovatno je nekakav hibrid iz Holandije. Kupljen je u obi-ju. Trenutno je na prozoru, u kući, izolovan od ostalih sukulenti. Naziru se novi mladi i zeleni listići. Kakva će dalja promjena u boji biti, ne znam. |
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, slučajno sam naletjela na njega u Konz..mu ...moram ga slikati
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus jako je lijep i tvoj i ovaj od kojeg je uzet pelcer,daj mi samo reci koliko je tvoj star
|
|
Odgovori | Stranica 123 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |