Vinca |
Odgovori |
Korisnik | |
nanica
Upravo klijam Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 18 Svibanj 2011 u 12:57 |
Voljela bih saznati gdje si mogu kupiti biljku imenom Vinca? Ima ljubičaste cvijetove i koliko sam uspjela primjetiti jako se brzo širi, Listovi su joj šareni zeleni sa bijelim.
Hvala
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Sanja123
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vinca je toliko raširena i toliko se lako razmnožava da je lako možete razmnožiti od nekog susjeda. Veoma je invazivna i lako preuzima sav slobodni prostor oko sebe. Raspitajte se bolje kod susjeda i prijatelja za jedan pelcer.
|
|
nanica
Upravo klijam Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na pomoći, ali susjedi nemaju vince , a moji prijatelji jedva da imaju i vrtove. Potruditi ću se ja već!
|
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nanice stavi u "oglase".
Na forumu su svi super i sigurno netko ima makar jedan korjenčić.
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nanice, znam da je jako kasno jer si vincu tražila još lani u proljeće, ali ako je nisi do sada našla, ja ti je mogu ovog proljeća poslati, samo javi na pp.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....da li netko zna gdje ima sjeme vinke za kupit???heeelp
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Irenaidani jednostavnije je razmnožavati vinke reznicama ili nabaviti gotove biljke. Klijavost sjemena je slaba i može potrajati dvije godine.
|
|
Cvijetomanijak
Mladi grm *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ti ja vince ko u prici ,mogu ti poslat reznice i ako uspijem iz zbunja mozda izvadit i koji korijen.
imam onu obicnu sva je zelena i onu sa sarenim listovima obadvije cvatu ljubicasto :-) |
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koju vinku tražiš - puzavu (Vinca minor, Vinca major) ili grmoliku (Catharanthus roseus)? Imam sjeme ove druge, cvjeta crvenim cvjetovima. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sve...ove godine cu imat svuda samo vinke...pa ako ko ima nek mi se javi na pm....i cijenu...hvala vam puuuunoooooo
|
|
*lady750*
Nedavno posijan Pridružen: 26 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 56 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vinča minor se kod nas zove pavenka, glavna biljka kojom se je nekada sve kitilo u svadbi.
bilo je ko korova, a danas ne mogu naci je za lijek za presaditi... pa ako ko ima... |
|
Freedom is just another word for nothing left to lose...
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam od kud ste cure koje tražite vinicu minor ali u maksimirskoj šumi je ima do mile volje pa ako vam je blizu prošetajte i čupnite si koju. to su one s ljubičastim cvijetom i jednobojnim listićima.
|
|
belica,zagreb
|
|
*lady750*
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pih, 200 i kusur km mi je to
|
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lady imamti ja šarenolisnu, a naći će se i koja zelena
jesi ti ono blizu zd? |
|
*lady750*
Opcije poruke
Hvala(0)
|
knin i gospić i sv. petar, sto ti pase haha.
ali u zd cu biti kroz koja 2 tjd. najzad do sajma u filip jakovu cu doci. mislim da to nije kasno za sadnju. super ce mi se ukopiti obadvije :D |
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super, dogovoriti ćemo se na pp za primopredaju
kad budeš dolazila u zd, tj. filip jakov |
|
*lady750*
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super javim se ;)
znam da je obična pavenka zimzelena, a šarenolisna? |
|
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
isto, obe imaju i plave cvjetiće
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
V. minor osim plavih, svijetloplave, bijele i ljubičaste.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |