uši na ružama |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(1)
Objavljeno: 15 Svibanj 2020 u 21:11 |
Na DE - TV ARD Buffet Vrtlar je dao slijedeci savjet protiv usiju : 1 ovecu glavicu cesnjaka skuhati u 1 litri vode , ohladiti , staviti u flasu za spricanje i pospricati mjesta na kojima su se smjestile usi ! |
|
Volim ljude koji su kroz slucaj usli u moj zivot i odlucili u njemu ostati !
|
|
Sponzorirani linkovi | |
ArecaAna
Novo sjeme Pridružen: 12 Svibanj 2020 Lokacija: Doboj Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E hvala vam na odgovoru. Moje su saksijske ruze,na balkonu,pa su pristupacne za posipanje neopitroidom.
Mospilan sam napravila po uputstvu tete iz poljoapoteke 2,5g/5l???? i pospricala ih preksinoc. Zive su,ali mogla sam ih tako unistiti. Razrijedicu ga obavezno. Hvala jos jednom |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam špricala crne uši na vrtnom hibiskusu sa coca colom. Poslije špricanja je odmah nakon pola sata pala kiša i svejedno ih je bilo puno, puno manje. Ponovit ću špricanje dok se malo smiri kišno vrijeme.To bi navodno trebalo uništiti uši.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Aco
Već proklijao Pridružen: 29 Srpanj 2018 Lokacija: Trenutna, ili? Status: Offline Bodovi: 226 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
2.5 grama je za 10litara vode inace.
Mospilanom sam i ja spricao tu gamad, i odlican je, sutra ih vise neces imat zive, ali za neko odredeno vrijeme ce se opet vratit. I ja muku mucim sa time, a nevolim toliko trovat okolinu tim kemijama. Pokusao sam i sa koprivama, ali to nema efekta. Inace je dobar i neopitroid za te usi na ruzama, ali kad netko ima puno ruza, ili visoku penjacicu, onda je to malo problem sve poprasit njime. |
|
ArecaAna
Novo sjeme Pridružen: 12 Svibanj 2020 Lokacija: Doboj Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav. Molila bih pomoc. Na ruzama su mi se pojavile usi,ima ih svugdje,narocito oko pupoljaka i mladih listova. Po preporuci sam uzela Mospilan,receno mi je da je kesica od 2,5 g za 5l vode. Napravila sam odgovarajucu kolicinu i ispricala ruze po listovima. Sad mi recite je li to dovoljno da se oslobodim ovih napasti ili bih smjela i zaliti ruze da ih potrujem i tako? Ima li iko iskustva sa Mospilanom? Hvala
|
|
tajčica
Pustio korijenje Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iz mojeg osobnog iskustva samo specijalizirani preprat koji sam kupila u austriji drži uš podalje od ruža cca 15 dana, nakon toga sve iz poečtka
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala admin....to će biti dostatno za par puta. Za sad, uši su još uvijek prisutne
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako ne uspije probaj sa mospilanom. naravno ukoliko želite koristiti kemijska sredstva.
cijena je nekih 7 kuna za jedno malo pakovanje koje je dosta za 10 litara vode
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam poprskala ruže i sve što sam stigla s čajem od koprive, baš me zanima da li će biti kakvih dobrih rezulata što se tiče ušju na ružama
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tu sam se zasjela, a mislila sam gurnuti u zemlju jedan češnjak. U zemlji ne bi trebao nama smrditi
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ha , probala sam lani špricanje s otopinom češnjaka i nažalost nije pomoglo pa sam ipak morala s neopitroidom. Smrdi , više je djelovalo na mene nego na uši.
|
|
belica,zagreb
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo s češnjakom bi valjalo probati
|
|
bubašvaba
Novo sjeme Pridružen: 24 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pročitala sam u nekoj knjizi iz knjižnice da se u zemlju, kod korijena ruže, upikne češanj češnjaka. Tako ruža "povuče" miris koji odbija razne nametnike, pa tako i dosadne uši.
Ja sam imala najezdu ušiju na svojim ružicama, i jednostavo sam ih ispirala sa običnom vodom, pa prskala sa otopinom chillija, i nakraju upikla češnjak u zemlju. Ima još koja tu i tamo, ali nema najezde...E sad, da li je od češnjaka, neznam, ali mislim da vrijedi probati
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bila sam u akciji jučer nekim preparatom na bazi buhača nadam se dugoročnom rješenju tih dosadnih uši
|
|
sutra je novi dan
|
|
suharak
Nedavno posijan Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel zna netko što su točno te male crne bubice, nisu uši
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja već čitavo proljeće muku mučim s tim ušima nikako da odu
|
|
sutra je novi dan
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas buhač raste u prirodi.Prije se tu uzgajao.
Zna li tko kako bi njega (baš sada cvijeta ) mogla iskoristiti i napraviti sama svoj insekticid? |
|
ammmikulic
Nedavno posijan Pridružen: 16 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kad smo kod usi i problema s ruzama! ja sam imala sitne bubice crne s prozirnim krilcima!hahaha promatrala sam ih dobro!
uglavnom me zanima jesu te bube usi ili su nekakve dr. bubice?cisto da znam!za sljedeci put ili ako me netko pita!a rijesila sam ih se pomocu buhaca! hvala! |
|
Ana Marija
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rijeka,pa i poslikala si ih,vidi se da su gusjenice.Uši ni ne pojedu na takav način biljku.
|
|
marijana
Nedavno posijan Pridružen: 19 Travanj 2008 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 67 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svaka čast SilveK imaš znanja da mi je neugodno, osječam se kao šmrkljo
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |