Brasil |
Odgovori |
Korisnik | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 23:27 |
Ovog puta, vas luPajuci reporter ostaje nazalost samo u ulozi posmatraca, ali zato teskom mukom dobija exklusivno pravo objavljivanja ovih fotografija (cak pre Facebooka) sto je naravno, kao glavnom finansijeru i logistickoj podrsci putniku-fotografu, zasluzeno dobijeno . Putnik, g-djica Ivana, se jos oporavlja od 30-dnevnog puta po Brazilu, prepuna je dozivljaja, impresija, odusevljenja...
Preko 1000 fotki ceka da bude sredjeno i komentarisano, pa vam nocas postavljam samo nekoliko, za lepse snove Dakle, zemlja osmeha, raspolozenja i dobrog ritma... samo odaberite plazu, jezero ili romanticnu obalu i odsanjajte nocas slatke snove sutra krecemo dalje |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno...
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eh, ja promašila sinoć. Svratiti ću večeras prije spavanja na onu predivnu plažu.... Bome tvoja kćer vidi lijepih stvari!
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pravi izbor, Baka! Plaza se nalazi u zalivu Ilja Grande, koji ima 65 tropskih ostrva i preko 100 plaza koje se svrstavaju u red najlepsih plaza na svetu.
Moja cerka uziva u putovanjima, sa kojih donese gomilu fotografija, pa deo zadovoljstva priusti i nama. Usput saznamo mnogo i o nacinu zivljenja u tim krajevima, jer ne spada u putnike koji samo projure. Od malena sam ih ucila da je bogatstvo ono sto covek zna, vidi i nosi u srcu a nikako ono sto ima , nemamo luksuzni auto, niti sredjenu kucu ko iz casopisa, ali imamo dozivljaje i secanja koji su nas obogatili.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dokopah se i ovih fotografija (naravno, morala sam da ih "platim" mesenjem omiljenih kolaca Ni Rio ni San Paolo nisu ostavili utisak, kakav je ostavilo ovo malo mesto, udaljeno 100km od grada Belo Horizonte. Osnovano je 1711. kao naselje tragaca za zlatom, na strmim brdima i do danas je sacuvalo autenticni izgled. Nalazi se na UNESKO-voj listi svetke bastine. OURO PRETO
|
|
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najvece bogatstvo,po mom misljenju,i jeste ovo ....Slazem se s tobom Mimar i bas je lijepo kad covjek i nauci nesto,upozna drugu kulturu,drugu religiju..a ne samo projuri,kao sto si i sama rekla,kroz neko mjesto i mozda se slika pored "neceg poznatog" da bi samo mogao reci Eh ja sam bio tu......koja zalost...i zato mi je bas drago vidjeti da jos neko..i neko....razmislja kao i ja.. A sto se tice slika,vidi se da je "mamina kcerka" jer slike su prelijepe i eto znaci gdje je bio "novi" foto-aparat........svaka slika ima svoju pricu.. Ivana... |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..i sta sam jos primijetila...nebo ime je drugacije boje...na svim slikama izgleda kao da ce pasti kisa...ili grijesim ...
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oko sokolovo ! Naravno, da ne gresis, dobro si I TO zapazila. U Brazilu je sada suprotno godisnje doba od Evrope, sada su u zimi. Temperature se krecu do 30C, ali ima dosta kise, no zamisli tu zimu kad se kupas u okeanu i pod vodopadima, okruzen si zelenilom i setas u japankama i eventualno u tanjem duksu, tek u vecernjim satima .
Sto se tice kvaliteta fotografije, nesto nismo zadovoljne i bas smo razgovarale o nekom novom, boljem foticu ,jer je steta otici na takvo mesto a ne zaabeleziti ga valjano, no to ce morati da priceka dok izadjemo iz dugova oko ovog putovanja . Za utehu je, da slike u secanju traju mnogo duze i mnogo su zivlje.
|
|
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni su mnogo lepse i zanimljivije slike prirode nego gradova, pa otud i ovaj izbor .
boja okeana
stablo fikusa
Pousada su kucice za smestaj gostiju, nisu skupe kao hoteli i jako su zanimljive
Imala je srecu da upozna jednu porodicu i da kod njih bude gost na veceri, sto je retka prilika da se upozna nacin zivljenja u kondominijumu. Ovo su detalji iz njihove baste(domacica je ljubitelj orhideja, ima ih na stotine )
|
|
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidi se da je Ivana nasljedila od mame i oko i ruku za fotografiranje. Za slike nemam riječi, nešto prekrasno, moraš joj zahvaliti u naše ime što gledamo ove prekrasne fotografije.
|
|
život je more
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar hvala tebi što si predivno putovanje tvoje kćerke podijelila s nama. Fotografije dalekog Brazila su predivne.
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prenela pohvale, imamo obecanje da cemo dobiti fotke sa jos nekih putovanja .
Za sada jos uvek uzivamo u egzoticnom Brazilu .
Ove su mi zapele za oko...
.
|
|
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo me po drugi put...ranije me zezao net i nisam mogla poslati poruku...
za Ivanu i hvala joj na ovakvim slikama,ovakav Brazil bi i ja volela da vidim |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |