Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kako poslati u inozemstvo i naplatiti
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Kako poslati u inozemstvo i naplatiti

 Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kako poslati u inozemstvo i naplatiti
    Objavljeno: 10 Kolovoz 2010 u 17:21
Da li je netko slao u susjedne države biljke, sjeme, ljekovito bilje, preparate i sl.
Kako to ide?I kako suprotna strana plaća?
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 30 Srpanj 2007
Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2010 u 16:10

Postoji u Europi nacin placanja koji se zove euro-ziro, taksa je vrlo mala, a novac stize na kucnu adresu za nekoliko dana. Daleko povoljnije i prikladnije nego Western Union. Radi se preko poste. To je nesto slicno kao kod nas slanje postanskom uputnicom.

Imas Western Union, jako skup.
 
Imas i mogucnost da ti se plati na devizni racun (moras ga otvoriti u nekoj banci, otvaranje ne kosta nista, kao ni zatvaranje), ali posiljatelj placa oko 200 kn takse na male svote, dakle isto je nepovoljno za male svote.
 
Imas mogucnost da ti stave papirnatu novcanicu u preporuceno pismo, to je malo rizicno, ali uglavnom prolazi dobro. Treba u tom slucaju novac umotati u papir, da se ne vidi iz vana.
 
 
ciao, Nina
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/





Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 30 Srpanj 2007
Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2010 u 16:18
A sto se tice samog slanja, male kolicine za Europu idu bez problema, i sjeme i reznice.  Preporucljivo je da pismo ne tezi vise od 100 gr. Ako saljes sjeme, obavezno je koristenje koverte sa mjehuricima zraka, jer se obicne koverte sortiraju masinama koje zgnjece sjemenke.
 Isto vrijedi za reznice.
Sve sta saljes je ilegalno, ali prolazi. Uvijek je dobro zamotati u papir, da se ne vidi od prve ako carina otvori pismo.
Carina cesto otvori pismo, i propusti iako vidi sadrzaj, jer valjda smatraju da male kolicine nisu opasne. Ako carina zaplijeni pismo (rijetko, ali se desava), nikome nista. Primatelj dobiva obavijest da je zaplijenjeno, i da se izjasni da li da se sadrzaj pisma vrati posiljatelju, ili da se unisti. Ako se sadrzaj vraca, to ide na racun carine. Nema nikakve kazne ni za koga.
Ovo zapravo vrijedi za cijeli svijet, osim sto kod nas, ako primas nesto, mnogo pomnije pregledavaju posiljke iz dalekih i tropskih krajeva, nego iz Europe, sto je i logicno, radi bolesti.
Jedini izuzetak je Australija, koja ima jako stroge zakone, i posiljatelj i primatelj se mogu staviti na crnu listu za ulazak i izlazak iz drzave.
 
Sve u svemu, sve uglavnom ide glatko, ako su kolicine male.  Probaj i vidjet ces. Jedna od rijetkih zemalja iz Europe u koju nikad nisam slala je Slovenija. Sve ostalo sam probala i ovako je kako sam ti napisala.
Za Italiju posta ide strasno dugo.
Sa Bugarskom nemoj raditi, sve se krade u ogromnim kolicinama.
 
ciao, Nina
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/





Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2010 u 00:55
Hvala ti , Nina, na iscrpnom odgovoru.Tako  sam nešto i mislila.Ja sam baš slala u Sloveniju i nije bilo nikakvih problema.Radilo se o maslnovom ulju i limunima što se zapravo ne bi smjelo slati ali prošlo je.
Plaćeno mi je vrijedonosnim pismom ( koverta s lovom ) ali ne znam koliko ih je to koštalo.

Ali ja bih trebala poslati tinkture (  dakle alkohol+ ljekovito bilje ) i neke kreme.
Ne usuđujem se da me ne proglase dilerom budući da proizvod nema deklaraciju.To je obična plastična bočica sa obojanom rakijom.
Ali, ne lezi vraže, ko zna što carinicima može pasti na pamet da je unutra.
Zato, vjerujem da neću poslati.

Ali tvoje iskustvo je dragocijeno, može nekome koristiti, zato ti još jednom hvala.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Svibanj 2010
Status: Offline
Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2010 u 07:02
Alkohol do 1 litre se slobodno prenosi preko granice, pa prema tome bi se trebalo i slati do 1 l bez problema. No treba se još raspitati. Vjerojatno ne bi smio biti samo jedan primatelj ako se šalje više.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.