Božja plahtica - Kaloper |
Odgovori |
Korisnik | |
Mijau
Novo sjeme Pridružen: 23 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Ožujak 2012 u 01:13 |
Pozdrav svima!
Prvi put se javljam, iako uživam čitajući i prateći sve teme.
Ove godine pomalo dovršavamo gradnju naše kućice u zelenoj oazi, srcu Zagorja. Jesenas sam počela pomalo s uređenjem okućnice (parcela je preko 3000 m2), a sad nastavljam s proljetnim radovima. Voljela bi da se u mom vrtu nađe što više starinskih i tradicionalnih biljaka iz vrtova naših baka. Bezuspješno pokušavam nabaviti biljčicu mirisnih i aromatičnih listova na mentol, koja se zove Božja plahtica - Kaloper. Njen miris vraća me u dane djetinjstva, nažalost u vrtu moje bake više ih nema. Molim pomoć, ako netko ima biljčicu ili zna gdje mogu nabaviti sadnicu ?
Hvala!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li nam možete napisati par rijeci o samoj biljci i njenom uzgoju
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobrodošlica novoj članici Mijau, neka zaviri na link dolje.. Admine, u trajnicama ima teme o ovoj biljci.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Mijau
Novo sjeme Pridružen: 23 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav,
pročitala sam navedenu temu , ali mislim da se radi o drugoj biljci (Tanacetum vulgare). Biljka koju tražim (Tanacetum balsamita - Chrisantemyum balsamita) ima vrlo intenzivan i ugodan miris - najsličniji "spearmint žvakama", a i listići su drugačiji. Ovalni,nazubljeni, pomalo dlakavi, na kratkim peteljkama, pomalo slični menti. Raste nisko na zemlji u grmićima, cvijet nisam sigurna, ali neugledan, kasno cvjeta (VIII mjesec). Stanovnik je starih seoskih vrtova,a ima i ljekovita svojstva. Pronašla sam ga u opisu na - domaća biljna ljekarna: ali ne znam gdje ga nabaviti
|
|
acer69
Upravo klijam Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ti ja kaloper.Problem je što sam ja iz Bosne.Javi se na pp,da probamo naći način dostave
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |