Badem, bajam, mendula |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fatka ja u Rijeci imam pravu mendulu iz ploda, sama se zasadila, to je znači iz sjemenke i nije se trebala cjepiti. Uostalom probaj.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, da li ti radja i koliko treba od sjemenke do cvjetanja i da li su potrebne dvije radi oprasivanja? Uhu koliko ja tebi postavi pitanja.
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
juhhhu... evo i mene ovdije(ak me primate),naime ja sam se jako razveselila ovih dana jer mi je izašao iz sjemena badem koji ima"mekanu koru"..e sad da li itko zna nešto od ovoe vrste..dobila sam na dar par komada i eto samo jedan je uspio izniknuti..
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e dok sam ja ovo pročitala od Božikovine oči su mi iscurile..ajmo kratko malo pitanjce ..zar za oprašivanje netrebaju samo pčele,bumbari..ili mora biti i drugi abdem da se nadovežem na Fatku (Triša ja sam prava kontinentalka pa nemam veze sa bademima)ali evo trudimose ukolopit se u dalmoške okvire to znači moram imat i badem..baš sam vesela kaj je izniko
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne bih znala kakav je to badem meke kore, jer kod nas takvog nema, ima normalnu tvrdu ljusku kakve se vide na placu i u trgovinama i unutra sjemenku.
Iz sjemenke imam jednu dvije godine ,ali još nije cvjetala, vjerojatno ni neće tako skoro.
Veliku koju imam u dvorištu sam nasljedila od prijašnjih stanara, pa ne znam koliko je stara, ali sigurno preko 30 godina, uvijek ima cvijet i plod, nekad više nekad manje, ništa se ne brinem oko nje, ona je tu i gotovo.
|
|
RIJEKA
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam i ja jednog.....isto je narastao iz ploda
samo dugoooo nije dao plod....nisam točno sigurna ali mislim da mu je ovo sedma ili osma godina....ove godine napokon ima ploda...nema ih puno ali super što ih napokon ima
možda ga je trebalo kalemiti pa bi prije rađao?
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša to je fakat meka kora možeš ga satrt prstima,liči na tvrdu koru ali je malo hrapavija,i ima fini plod,eto Iris ga ima al očito ču pričekat malo na plod..ma neka super je što mi je uopće iznikao..sad sam na muci gdje ga posadit?..najbolje meni u spavaću sobu samo tamo imam mjesta mislim da bi me MM
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
voki imamo isti avatar pokušavam ga promijeniti ali ne uspijevam molim te nemoj me grdit
bademe imam zasađene u vrtu dvije godine kontinentalni kupljeni u rasadniku u Osijeku mora bit muški i ženski tako mi rekoše prve godine imali smo 16 plodova a ove vidim bit će ih puno više |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bajame kod nas rastu same...istina je da je to drvo koje najprije procvjeta, pa se kod nas nekad i u siječnju nađe rascvjetano stablo...stvarno ne znam kako s mladicom jer one ovdje non stop izbijaju oko starog stabla i siječemo ih...nisam nikad cula da treba biti muško i žensko stablo...nama na jednoj njivi raste jedno jedino i daje velike plodove "slatkog" okusa, a u vrtu imam dva stabla i ti su bajami gorki za poludit, ne možeš ih jesti..ta cemo stabla posjeći jer i smetaju u vrtu...zalijevanje? ma tko troši vodu na njih? podnose sušu bolje negi išta....
Eto, ne znam jesam li ista pomogla, ali to su moja iskustva s bajamima pa sad možda i pomogne u zaključivanju.... |
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
frida stvarno ne znam, htjela kupit jednu sadnicu a rekli moram dvije zbog oprašivanja,jedna ima dosta plodova a druga smo poneki
|
|
ivančica flower
Pustio korijenje Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
RIJEKA
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |