Limun |
Odgovori | Stranica <1 333435 |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Misoo , odličan ti je kanal na youtube-u.
Samo tako nastavi!!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razmnožavanje limuna ožiljavanjem reznica.
@ administrator Hvala trudimo se . |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliki je postotak zakorijenjivanja ovom metodom.
Meni je susjeda koja ima limun zakorijenjivala tako da je na sredini grana stavljala zemlju i umotala u plastičnu foliju a kasnije kada je biljka pustila žilu odrezala granu i posadila je u cvijetnjak.
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Taj tvoj nacin je bolji (to se zove margotiranje) i sigurniji a kod ovog nacina razmnozavanja reznicama, postotak zavisi od puno faktora kao npr temperature, vlasnosti zemlje i slicno.
|
|
maja2020
Novo sjeme Pridružen: 31 Srpanj 2018 Lokacija: XX Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav,
kupila sam u travnju ove godine limun lisbon koji sam odmah presadila u zemlju koja nije za citruse, već je mješavina humusa i obične vrtne zemlje. Kupila sam i tekuće gnojivo kojim sam zalijevala limun jedanput tjedno, iako ima samo lišće, bez plodova i cvijeta (vjerojatno jer je premladi). S običnom vodom sam ga zalijevala još jedanput-dvaput tjedno, uz to zalijevanje tekućim gnojivom (tj. 2-3x tjedno), no zemlja nije premokra. Od travnja do kraja lipnja je drvo jako naglo raslo i razvijalo nove grane i lišće, a sad već mjesec dana stagnira i tih mjesec dana ga ne gnojim zbog tih svjetlozelenih područja i smeđih mrlja na drugom dijelu lista. Također sam ga špricala s vodom kako bi mu povećala vlažnost lišća, a nakon toga su mi se javili ovakvi problemi: https://imgur.com/a/fr91nvf Također sam i vidjela nekoliko crnih točkica (kao npr. izmet muhe) na lišću i to svaki dan brišem vlažnom krpicom i dalje ga špricam s vodom. Nametnike ne vidim, tu i tamo sitnu paukovu mrežu. S obzirom da je sad ljeto, vrućine prže i do 35 stupnjeva, da li bi bilo dobro sad kupiti zemlju za citruse i presaditi ga u tu zemlju? To presađivanje sam planirala tek na kraju rujna kad je hladnije. Barem jedanput na tjedan padne jedan list dolje koji je zdrav, zelen, a lišće je sve više i više s tim svjetlozelenim područjima kao na slici. Već sam pripravila i pripravak od sredstva za pranje suđa i vode kako bih ga s time pošpricala kao insekticid. Da li da kupim Folifertil T i tako riješim problem? Prije dva tjedna sam kupila i drvo naranče koje ima svjetlozelene listove s jasnim tamnozelenim žilama po njima, ali takav je otkad sam ga kupila i njega sam jedanput-dvaput prihranila s tekućim gnojivom i također ima odličan rast i nema tih crnih točaka po njemu niti paukove mreže. Jednogodišnji limuni iz sjemenke su također zdravi.
|
|
Aco
Već proklijao Pridružen: 29 Srpanj 2018 Lokacija: Trenutna, ili? Status: Offline Bodovi: 226 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, uzgojio sam limune iz kostice, sada su stari dvije godine, molio bi ako moze netko pojasnit da li trebam nesto napravit sad s njima ili samo cekam da dalje rastu?
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prezimljavanje limuna.
@Aco Pogledaj ovaj video tu imas odgovor na pitanje . |
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pošto sam često slušao priče da je plod poncirus trifoliata koji je kod nas poznat pod nazivom sibirski limun jako gorak i kiseo odlučio sam i sam isprobati plodove ove vrste a kako je to izgledalo i da li mi se svideo ukus možete pogledati u ovom videu gde sam probao napraviti limunadu ??.
|
|
Odgovori | Stranica <1 333435 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |