Bordeaux, Francuska |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravila sam reći, kad smo išli u Lacanau, išli smo uz rijeku Garonu na kojoj je Bordeaux i koja utiče u Atlantik. Žuta je od pijeska pa izgleda ko neka južnoamerička rijeka
duž obale su ribarske kućice Ljudi kojima se neda redovno kositi livade posiju cvijeće pa kažu da im je to radi pčela. I tako je s jedne strane ceste rijeka, a s druge cvjetne livade A na jednom mjestu bara ali voda je čista i bistra, a uokolo sve puno žutog cvijeća |
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Sponzorirani linkovi | |
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naš boravak u Bordeaux-u je došao kraju, ali nismo išli doma, nego smo se zaputili u Marais Poitevin kod Niorta, grada oko 180 km sjevernije od Bordeaux-a. To je predio močvara, odnosno kanala koji su iskopani da bi se isušilo tlo i omogućila njegova obrada. Sada je to sve namijenjeno turizmu.
Stablo paulovnije je usahlo ali ima nove izdanke s preogromnim listovima. List je piroki kolko je dugačka moja ruka. Evo dokaza ovo je cvijeće u starom čamcu ovaj mi se bordo penisetum jako dopal pa sam si malo sjemena uzela. Možda se primi a kućni brojevi, ne znam koji mi je bio ljepši |
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz Niorta otišli smo do Poitiera, isto lijepog grada ali se nismo zadržali u njemu, nego smo samo potražili turistički ured
da bi došli u Futuroscope, tematski zabavni park. naravno, i tu ima cvijeća a ovaj je ogromni pano tu samo radi Retriver Sare. Zakaj? Skoro cijeli je od tradescantia, paavih živih malo paprati i heuchera |
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...baš su munjeni ti Francuzi, postave pano u moju čast, a ne obavijeste me...sva sreća da si navratila onuda, koka moja...
Dobro, sada ozbiljno...već dugo nisam tako pozorno pregledavala fotke...učinila si krasnu stvar i dočarala nam ljepotu i bogatsvo Francuske kroz manje i ne toliko poznate destinacije kako bi shvatili da Francuska nije samo Pariz...veliko je to bogatstvo i raskoš jedne kulture koje seže daleko u povijest kojom su vladali Kraljevi Sunca pa kako i ne bi bilo sve tako moćno...drago mi je vidjeti da ne zaostajemo u trendovima što se tiče cvijeća jer je okoliš uređen gotovo identičnim biljnim vrstama kao i kod nas... Svaka čast na reportaži, čista petica s pohvalnicom. |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na prekrasnom putovanju!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Ana ovo je bilo prekrasno, u svakoj slikici sam uživala. Ovo s kućnim brojevima je predobro Ti si pošteno napunila svoje baterije, a i ideje sigurna sam u to. Još jednom hvala na lijepim slikama a sigurna sam da ih imaš još. Htjela sam ponoviti koju slikicu ali nisam se mogla odlučiti koja mi je ljepša zalazak sunca, voda, cvijeće sve je prekrasno
|
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna reportaža. S užitkom sam pratila tvoje slike (zalazak je predobra fotografija) i komentare, sve si uspjela uhvatiti u objektiv i zorno nam dočarati ljepote Francuske. Bravo
|
|
život je more
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa svima koji su dali pohvale! I ja hvalim i hvalim ovu tvoju reportažu! Divno si, i riječju i slikom podjelila svoje doživljaje sa krasnog putovanja sa nama i hvala ti na tome, draga anabistrica!
|
|
Rijeka
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A Boze , jesam ti ja jedna ! Covijek bi pomislio da sam puz a ne ljudski stvor ! Pricala si ti meni , pricala o prekrasnoj Francuskoj , da bi ja tek sad naletila na slikice !
Reportaza ti je za 5+ ! |
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja proputovala Francuskom, nakon točno godinu dana ali bilo je jako lijepo
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gute, kaj nije naš Zabok ko Francuska? Napravljeni su kružni tokovi i ukrašeni cvijećem. Baš lijepo.
Korijenko, sreća da takvo nešto nema rok trajanja Sada sam ponovo pogledala slikice i brzinski prošla taj daleki put. S odmakom od godinu dana sve su uspomene još žive.
|
|
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Ana , jesu , napravili su oni ne jedan , nego nekoliko kruznih tokova , sad bi samo na njima trebal stajati policajac i objasnjavati pojedincima o pravilima voznje u krugu ! Prometni znakovi su postavljeni samo za "pismene" !
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |