Carina: Uvoz iz EU u BiH |
Odgovori |
Korisnik | |
Sabur
Upravo klijam Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Studeni 2010 u 11:56 |
Dragi moji i još draže moje
trebam vaš savjet. Da li ko ima kakvog iskustva sa uvozom: 1. voćnih sadnica (sa domaćeg vrta, znači brez nekih papira o proijeklu i računa) 2. uvoz rasade (paradajz, paprika,...) iz Evropske unije u BiH. Znači prva carina je Bregana a onda ideš kroz HR u BiH. Kakav je postupak, da nisam u svađi sa zakonom? :) Da li je kad ko to prenosio (znači da nije šverco) tako da je prijavio na carini? Hvala za pomoć i svako dobro! |
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam papagaja prenosila u Njemačku, bez rodovnice. Ide veterinarska ambulanta, nalaz za Zagreb za plućnu klamidiju, slovenska carina. Kad tamo ( Slovenci) pitaju znaju li uopće kod nas u Hrv. odraditi išta kako treba, nisu to ti papiri. I onda su vidjeli mog anđela, srčeki u očima i rekli da prođemo, ali je to sve pregledao neki poseban carinik. Kad smo se vraćali u Hrvat. carinik vidi auto u takvom stanju da nam noge vire kroz prozore ( od količine stvari), ali kad je čuo da imamo papagaja, sa papirima,sav se raznježio i nije nas pregledao. Ali puhala je i bura
Moj savjet ti je da se raspitaš u institucijama, za mrvu zemje ćeš platiti debelu kaznu. Pogotovo ako je biljka iz domaće radinosti bez certifikata. Dozvoljeno je sve što se ne vidi i što stane u kofer. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sabur
Opcije poruke
Hvala(0)
|
smrcko
ma ne znam gdje početi, izgleda da ću morati zvati carinu i onda ćeme prebacivati sa 1 telefona na 2 telefon dok nenaletim na pravu osobu. reko nije valjda da sam prvi, koji je htio na legalan način prebaciti koju sadnicu voćke i povrća. :) lp Sabur |
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedini način je kao što si rekao, zvati carinu ili između sjedalica na podu ispod tepiha, nekoliko sadnica bi i prošlo. Na carini imaju ljude koji će pregledati biljku na bolesti i dati papire. Ali za nekoliko sadnica se ne isplati.
|
|
Sabur
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne znam ni koliko bi to koštalo, da ne bude skuplji "metak od zeca" :)
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |