Mlječika - Euphorbia lathyris, krtičnjak |
Odgovori |
Korisnik | |
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 11 Ožujak 2008 u 13:39 |
|
|
Sponzorirani linkovi | |
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Biljke su stare oko mjesec dana, narastu i do 1,5 metar. Razvijaju zeleni cvijet, a zatim zelene kašice u kojima su sjemenke. Izgleda dekorativno. Naziv ne znam. Slikat ću i u kasnijim fazama razvoja i ovdje objaviti slike.
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ja je imam odnedavno ali nista ne znam o njoj , ovo je zanimljiv podatak da tjera zlatice
|
|
ljubica
Nedavno posijan Pridružen: 10 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 48 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav svima,
neznam ni ja pravo ime ove biljke ali želim reći da je poznata i po tome da u njenoj blizini ni krtice ne ruju zemlju, pa ko ima problema s ovim životinjicama nek posadi koju biljčicu.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zova se mlječika - Euphorbia lathyris, odbija i voluharice, a njezni sok je otrovan i za ljude - bolno nadražuje oči, da paziti da ju djeca ne beru.
A eto, ove godine ću ju posaditi i uz krumpir, pa da vidimo... |
|
xenia64
Mladi grm Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tek sad sam vidjela sliku te biljke. Imam je i ja tj, imala prošle godine, valjda će opet niknuti ali nije mi tjerala zlatice. Znam sigurno jer je rasla blizu kompostišta gdje su niknuli odbačeni krumpiri. Zlatice su ih posve obrstile. A dobila ju je moja svekrva jer tjera KRTICE. To ne mogu potvrditi, kod mene u vrtu nisu nikad bile, možda baš zbog te biljke.
|
|
iverica
Novo sjeme Pridružen: 19 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da to je mlječika koju sam ja godinama uzgajala da mi tjera krtice ali ništa tak su uredno oko nje kopale ni ne primječujući je! |
|
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li ovo čemu korisnom služi osim što neobično izgleda u vrtu?
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Korov ili ne jako je zanimljiv! Prije neki dan sam čitala o toj biljčici na forumu i o tom kako tera krtice i naravno da se više ne sjećam kak se zove!
|
|
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelda? Meni izgleda kao neka vanzemaljska postaja u vrtu (evo i veće slike). Žena misli da je to možda nekakva mlječika, moraću je natjerati da se primi listanja tih svojih knjiga o cvijeću ...
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na forumu je netko napisao da osim što tjera krtice tjera i krumpirove zlatice ako je posađena oko krumpira, ali i sama po sebi izgleda dekorativno, imam ju i ja posvud po vrtu.
|
|
Nickless
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam guglao i interesantno je da se često to naziva "mole plant" tj. navodno taj otrovni sok ubija virusne bradavice. To mi je jako interesantno, no nisam našao nešto konkretno u vidu recepta ili preporuke primjene.
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo osvježavam temu..Slučajno sam nešto istraživala i naišla na temu o ovoj dekorativnoj euphorbiji koja mi raste u vrtu...Čitajući postove zaključila sam je posaditi uz krompir kad već tjera zlatice...Lijepa je i dekorativna, a još i korisna
|
|
sutra je novi dan
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |