Vrijeme je na našoj strani |
Odgovori |
Korisnik | |
barbaljubo
Novo sjeme Pridružen: 29 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 08:36 |
...četvrtog dana mjeseca travnja u godini, čovjek ratar, ribar,
maslinar, pa i stočar, jednom rječju ljudi koji žive u simbiozi sa prirodom vole planirati svoje aktivnosti u vremenu koje dolazi. iskustvo sticano stoljećima iznjedrilo je poslovicu"kvatro aprilanti--kvaranto duranti", slobodno, pučki prevedeno, kazuje da vrijeme kakovo je bilo prva četri dana travnja, prevladavat će idućih četrdeset dana. I, ako nam je vjerovati iskustvu, čeka nas veoma nestabilno vrijeme, moglo bi se reći i veoma nepovoljno za vrt i vrtlare. Naizmjenjivat će se bolesna južina i škura bura, kiša i oblačno će prevladavat sve do prve trećine svibnja, a u vrtu je tada , poglavito na otvorenom dosta neugodno......... No, eto prilike za nas da solidarnošću i druželjubivošću preduhitrimo moguće neprijatnosti Mislim da bi bilo veoma korisno da iz svog iskustva ili pak iskustva naših roditelja pomognemo jedni drugima na način da par dana unaprijed najavimo za šta je vrijeme: Npr. sada je vrijeme za sijanje mrkve, peršina, kupusa slava, salate puterice, poriluka-- --pikira se pomidore, paprike, balancane, --sade se u čašice- krastavci, tikvice, --obrezuju se agrumi, itd.,itd.,... Ne bi bilo dobro potrošiti se za jedno pisanje, jer vrijeme je zaista na našoj strani, pogotovo ako smo povezani--tada i eventualno nevrijeme možemo pretvoriti u idealno vrijeme. Mislim da nam treba jedna ovakova rubrika - svaštara, za svakoga ponešto. Imate lijep pozdrav; zdravi i veseli bili. |
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetima! Dobro nam došao!
|
|
barbaljubo
Novo sjeme Pridružen: 29 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ah, savjeti, savjeti,.Daj SilveK, reci mi kako uzgojiti to crveno cvijeće u Tvome
prekrasnom buketu. Miris mu je čaroban... pozdrav veliki--zdrava i vesela bila ! |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Barba,dobro nam došao.
Što se vremena sadnje tiče nešto baš i ne znam o tome.sadim kad imam vremena i kada je vrijeme lijepo
No,da bi dobro došao neki savjet iz iskustva,to svakako.Zato se nadam još pokojem tvom savjetu,a i od ostalih forumaša,naravno
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
barbaljubo dobro došao
kod mene je danas lijepo sunčano (središnja Hrvatska) i ja ću to iskoristiti za sijanje u vrtu.. važno da su jutarnje temperature iznad 5+ jer kod nas znaju jutra još biti dosta hladna u ovo doba |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ups,krivo sam pročitala datum,ma ne zamjerite mi
|
|
vukma
Nedavno posijan Pridružen: 27 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
udjite malo na ovu temu i pogledaj te moje slike mog plastenika i objasnjenje kako da napravite plastenik http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5811 |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije nešto uredu. Ne može se otvoriti.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
vukma
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5811
probaj sad kopiraj link javi ako nemoze ;) http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5811 |
|
vukma
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sad moze ;)
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |